به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، معاونت رسانه حوزه علمیه قم شامگاه گذشته در نشستی با حضور اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی گفت:پنج آیه از قرآن به نوعی درباره مبحث رسانه صحبت کرده است. قرآن به ویژگی های رسانه اشاره کرده و گفته است کسی که واجد آنها بشود، توانایی (و نه اجازه) حکومت بردیگران را کسب می کند.
وی افزود: در قرآن کریم به داستان حضرت ابراهیم علیه السلام اشاره شده است. آنجا که از خداوند میخواهد زنده شدن مردگان را به او نشان دهد؛ آنجاست که ایشان به خداوند میگوید، خواستار دیدن این توانایی پروردگار است تا علاوه بر ایمان به اطمینان قلبی هم برسند. این نشان می دهد که اثر دیدن اتفاقات و صحنه های مختلف تا چه میزان است.
حجت الاسلام فروهر همچنین به داستان دیگری از قرآن اشاره کرده و گفت: حضرت سلیمان علیه السلام نیز جایی که لشکریان اجنه با وی سخن میگویند، صحبت از ساخت تمثالهایی برای ایشان میشود. که باز هم می توان به اهمیت و اثرگذاری تصویر و تصویرگری از دید قرآن رسید. وی در ادامه افزود: در داستانهای قرآن داریم که مردم قوم بنی اسرائیل، با وجودی که معجزات حضرت موسی علیه السلام را مشاهده کرده اند، باز هم فریب سامری را می خورند. سامری با ساختن مجسمه یک گوساله که می توانست تولید صدا کند، در واقع اقدام به تصویرگری کرد. سامری به مردم نگفت که یک بت تراشیده است بلکه مجسمه را به عنوان خدا معرفی کرد.
معاون رسانه حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ویژگی های رسانه، صوت است که سبب جذب انسان ها می شود. امروز رسانهها با همین ویژگی ها می توانند مرزها را درنوردند. با پنین شرایطی شاید در حال حاضر بتوان گفت که جهان از حالت دهکده جهانی هم گذر کرده و به کوچکی یک نقطه شده است. عامل کوچک شدن دنیا هم رسانهها هستند.
حجت الاسلام فروهی افزود: متأسفانه گاهی ما در شناخت مبناها دچار ضعف می شویم. باید دقت داشته باشیم که در مواجهه با رسانه لازم نیست دین را از دریچه رسانه ببینیم بلکه باید رسانه از دریچه دین دیده شود.
وی افزود: از فضای امروز رسانه های جهان می شود استفاده کرد. باید توجه داشت که این پیشرفت های عظیم که در دوره ما در عرصه رسانه اتفاق افتاده، دفعه نخست نیست که در طول تاریخ حادث می شود. اختراعات و ابداعات مختلفی همچون باروت، صنعت چاپ و بسیاری موارد دیگر نمونه هایی از چنین موارد تاریخی هستند.
حجت الاسلام فروهر در ادامه گفت: به یاد داشته باشیم که خداوند بهترین رسانه ها را در اختیار دین قرار داده است. به عنوان نمونه، مبلغان دینی، قدرت عظیمی هستند که در دست دینداران قرار دارند.
وی همچنین گفت: رسانه با افکار عمومی سروکار دارد و بر آن اثر میگذارد. نکته مهم این است که اگر فردی بتواند افکار عمومی را در دست بگیرد، می تواند به اهدافش برسد. با نگاهی به تاریخ در می یابیم که رسانه ای همچون منبر پس از آنکه به دست معاویه افتاد، طی سالیان سال، اقدام به لعن امیرالمومنین علی علیه السلام در آن می شد.
وی افزود:در حال حاضر با نگاه های مختلفی به رسانه و فناوری مواجه هستیم. برخی همچون سلفی ها با ذات فناوری مخالف هستند. این در حالیست که به گواه تاریخ، در دوران ائمه معصوم علیهم السلام از فناوری های زمان خود استفاده می کردند و به عنوان مثال همواره بهترین شمشیرهای زمان خود را مورد بهره برداری قرار می دادند.
حجت الاسلام فروهر ضمن اشاره به نفوذ شبکه های اجتماعی در زندگیامروز مردم گفت: متأسفانه در حال حاضر شبکه های اجتماعی داخلی جز در مسایل امنیتی، مزیت دیگری بر نمونه های خارجی خود ندارند و ذاتشان با انواع خارجی شبکه های اجتماعی یکی است.
وی افزود: شبکه های اجتماعی خارجی در عمل مشغول صادر کردن فرهنگ کشورهای متبوع خود هستند. به همین سبب است که ما در حال حاضر نیازمند ابتکار و فکر هستیم. در همین راستا است که برای انتشار تفکرات اسلامی باید از فیلم و بازی و دیگر رسانه ها استفاده کنیم.
معاون رسانه حوزه علمیه قم افزود: در حال حاضر صهیونیست ها با در دست گرفتن اختیار بزرگترین خبرگزاری های دنیا، اقدام هب جهت دهی افکار عمومی مردمجهان می کنند.
حجت الاسلام فروهر در بخش پایانی سخنان خود گفت: منطقی ترین نگاه به رسانه، نگاهی است که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بیان کرده اند. امام خمینی(ره) صراحتاً می فرمایند که ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم. مقام معظم رهبری هم اهمیت و جایگاه رسانه را از بمب اتم هم بالاتر می دانند.