به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «افق» شبکه انقلاب اسلامی که بر اساس شعار خود، ترویج سبک زندگی اسلامی و گفتمان انقلاب را دنبال می کند، طی دهه فجر امسال با مجموعه ای از برنامه های تلویزیونی و ترکیبی، مستند و داستانی، سعی دارد توجهی ویژه به روزهای انقلاب و حوادث و رخدادهای آن دوره داشته باشد.
از جمله مستندهایی که طی دهه فجر انقلاب از این شبکه به روی آنتن می رود می توان به مجموعه «قصه های انقلاب» کاری از مهدی شاه محمدی اشاره کرد.
در این مستند که به شیوه گرافیکی تدوین شده، در هر قسمت شاهد پرداختن به یکی از مقاطع حساس انقلاب خواهیم بود؛ از جمله این موضوعات می توان به قیام خونین 19 دی مردم قم در سال 1357، قیام مردم تبریز در چهلم شهدای قم، فرار چندین باره شاه از کشور و همچنین وضعیت ارتش ایران در دوران پهلوی اشاره کرد.
«بسته 57» هم عنوان مستند دیگری است به سفارش گروه تلویزیونی بسیج رسانه ملی که به تهیه پیش نویس قانون اساسی ایران و تثبیت آن می پردازد.
تصاویر آرشیوی و مصاحبه با صادق طباطبایی، حجت الاسلام ناطق نوری، محسن رفیقدوست و حجت الاسلام محمود دعایی بخش هایی از این مستند را شامل می شود؛ مهرداد غفارزاده تهیه کننده و شهرام میلانی معتمد کارگردان «بسته 57» هستند.
«قاب های ماندگار» هم عنوان مجموعه مستندی 29 قسمتی در مورد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است؛ در هر قسمت از این مستند به تهیه کنندگی و کارگردانی حسین همایونفر، شاهد روایتی خواهیم بود که بر مبنای یک عکس شکل می گیرد.
این مجموعه نگاهی دارد به عکسهای ماندگار عکاسان هشت سال دفاع مقدس؛ در این مستند عکاسان نام آشنای این عرصه با انتخاب یک عکس از میان صدها عکس دیگر خود، با محوریت دفاع، ایثار و شهادت، در باره چگونگی به ثبت رساندن آن سخن میگویند.
در میان مبارزات انقلاب اسلامی، زنان بسیاری نیز حضور داشته اند که نقش پر رنگ آنها در نهضت اسلامی هیچگاه فراموش نمی شود.
یکی از این زنان مرضیه حدیدچی است که بیشتر او را با نام خانوادگی دباغ می شناسند؛ مستند «بانوی مبارز» روایتی است از فعالیت های انقلابی خانم حدیدچی در دوره های مختلف نهضت اسلامی؛ او در دوران پس از انقلاب هم توانست در مسئولیت های مهمی، به تکلیف انقلابی خویش عمل کند که جمله آنها می توان به فرماندهی سپاه همدان، مسئولیت زندان زنان و نمایندگی مجلس اشاره کرد.
پناه بر خدا رضایی تهیه کنندگی و کارگردانی این مستند را بر عهده داشته است.
در دهه فجر امسال چندین مستند تک قسمتی دیگر همچون «آیت الله» روایتی از زندگی و مبارزات امام راحل در دوره های مختلف زندگی، آشنای دور و ابومشاغل هم از شبکه افق پخش خواهند شد.
«آیت الله» کاری از محمدرضا محمدی نجات، به مرور نهضت امام خمینی(ره) و بررسی شرایط و زمینه های شکل گیری قیام ایشان و همچنین تحلیل روند تحولات ایران تا مقطع کنونی اختصاص دارد؛ در طول فیلم کارشناسانی غیر ایرانی و عمدتا عرب، به تحلیل و بررسی انقلاب ایران می پردازند، گفتار متن اثر، پیوند دهنده صحبت های کارشناسان است.
این مستند به زبان عربی تهیه شده و به صورت دوبله فارسی از شبکه افق پخش خواهد شد.
«آشنای دور» هم کاری از خانه مستند و کارگردانی مجید عزیزی، داستان زندگی جوانی کنیایی به نام عمر عبدالله است که به انقلاب اسلامی علاقه زیادی دارد.
میزان ارادت او به انقلاب و بنیان گذار کبیر آن به حدی است که نام یکی از فرزندانش را روح الله خمینی گذاشته است؛ عبدالله دیگر فرزندان خود را هم به نام شخصیت های دیگر انقلاب همچون علی خامنه ای، مرتضی مطهری و حسین بهشتی نامگذاری کرده است.
این مستند سعی دارد علاوه بر به تصویر کشیدن فعالیت های قرآنی این جوان کنیایی، عشق و ارادت او را به شخصیت های برجسته انقلابی در کشورمان به ویژه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بیان کند؛ صدور فرهنگ انقلاب دارای ابعاد مختلفی است که یکی از آنها دلبستگی مردم دیگر کشورها به رهبرانی است که نه بر پایه قدرت و ثروت، بلکه با معیار وابستگی به ارزش های دینی و آرمان های انقلابی توسط مردم مورد حمایت قرار می گیرند که در این مستند به این موضوع اشاره می شود.
مستند «بار دیگر مردی که دوست می داشتیم» (ابومشاغل) هم روایتی از زندگی و فعالیت های ادبی و مبارزاتی نادر ابراهیمی است.
در این مستند با برخی از فعالان سیاسی و رسانه ای و نیز کارگردانان و تهیه کنندگان مطرح سینمای ایران همچون ابراهیم حاتمی کیا، اکبر عالمی و درباره نادر ابراهیمی، افکار و اندیشه ها و فعالیت های سیاسی اش مصاحبه شده است.
با توجه به فضای شادی و شعف در کشور طی دهه فجر، شبکه افق مستند مسابقه «خونه به خونه» را هم برای پخش در نظر گرفته است.
مجموعه «خونه به خونه» رقابتی است مهیج و در عین حال فارغ از برد و باخت، بلکه شرکت کنندگان برای رسیدن به دریافتی بهتر از سبک زندگی وارد آن می شوند؛ در هر قسمت دو خانواده (یکی شهری و یکی روستایی) انتخاب می شوند و جایشان با هم عوض می شود به این ترتیب که خانواده روستایی در خانه خانواده شهری و بالعکس باید به مدت یک هفته زندگی کنند و همان کارهایی را انجام دهند که خانواده قبلی انجام می داده.
مهدی مطهر تهیه کننده و رضا فرهمند و امیر اطهر سهیلی کارگردانان «خونه به خونه» هستند.