به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ این مراسم از اوایل صبح امروز در سالن الغدیر مجموعه کانون فرهنگی پرورشی حجاب با حضور کودکان، قصهگویان و مهمانان کشوری و لشکری برگزار شد. در این مراسم محمدعلی شامانی، دبیر جشنواره به قرائت بیانیه آغازین جشنواره پرداخت که به شکل همزمان با زبان انگلیسی ترجمه شد.
شامانی در این بیانیه دنیا را نیازمند شوق کودکان برای داشتن فردایی بهتر دانست و تاکید کرد قصهها این شوق را به ما اهدا میکنند. وی همچنین با بیان اینکه کودکان نیازمند کشف جهانهای درون و بیرون هستند، این مهم را تنها به واسطه قصهها و واژههای قصهگویان میسر دانست.
دبیر جشنواره تصریح کرد: «قصهها به ما الهام میبخشند و ما را به صلح رهنمون میسازند.»
در این مراسم محمدحسین انصافی، بازیگر و کارگردان نمایشهای ایرانی نقلی از شهرهای ایران و همچنین اجرای یک شهر فرنگ را برای حضار به صحنه برد. آغاز گر این جشنواره نیز اجرای سمیه فلاح تفتی از یزد و نوربرت کوبر (Norbert Kobert) از آلمان بود که با استقبال حضار مواجه شد.
در ادامه این مراسم حسنا صندوقآبادی از ایلام «آدم کوچولوی گرسنه» و «ماریون اوسینت آنه کنی» قصهگوی اسکاتلندی قصه «جک و دختهای رقصان» را روایت میکند. پس آن مهدی محمدیان و انسیه مستشاری هر دو از تهران به ترتیب به روایت قصههای «بلندترین صدا» و «طوقی» را نقل کردند.
روایت چهار قصه توسط اعظم رهنما فلاورجانی از اصفهان، دیپابالا سوبرمانین از کشور هندوستان، نوشین فرهادی بیرگانی از چهارمحال و بختیاری و وحید خسروی از کرمانشاه به ترتیب با عنوانهای «دهکده غرغروها»، «گوزن»، «سگی که قارقار میکرد» و «گذر از رنجها» بخش پایانی اولین روز هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در کانون هستند.
کارگاههای آموزشی برای قصهگویان، مربیان و دانشجویان و همچنین برنامههای تفریحی - آموزشی برای کودکان در حاشیه این جشنواره برگزار میشود.
این جشنواره تا روز 30 بهمن در همین مرکز به کار خود ادامه میدهد.