دو منبع در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اعلام کردند گابن که بیش از بیست سال پیش از اوپک خارج شد قصد دارد بار دیگر به این سازمان بازگردد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری رویترز از دبی و لندن، دو منبع در سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) اعلام کردند گابن که بیش از بیست سال پیش از اوپک خارج شد قصد دارد بار دیگر به این سازمان بازگردد.
به این ترتیب، در شرایطی که اوپک برای برداشتن نخستین گام ها در چند سال اخیر برای کمک به افزایش قیمت نفت آماده می شود، گابن دومین عضو سابق این سازمان است که در صدد بازگشت به آن برآمده است.
گابن در صورت بازگشت به اوپک، کوچکترین تولید کننده در این سازمان خواهد بود و شمار اعضای آن به 14 کشور افزایش خواهد یافت. اندونزی نیز که در سال 2008 اوپک را ترک کرده بود سال گذشته (2015) به این سازمان بازگشت.
یکی از دو منبع یاد شده در اوپک که نماینده یکی از کشورها در این سازمان است، گفت گابن درخواست رسمی برای بازگشت به اوپک ارسال کرده است.
یک مسئول بخش نفت گابن از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
گابن در سال 1975 عضو اوپک شد سپس در سال 1995 به علت مخالفت اوپک با درخواست این کشور برای کاهش حق عضویت آن به گونه ای که با تولید اندک نفت این کشور متناسب باشد، از این سازمان خارج شد.
گابن در شرایطی برای بازگشت به اوپک تلاش می کند که اعضای این سازمان و تولید کنندگان نفت خارج از این سازمان مثل روسیه تلاش می کنند با توافق در خصوص تثبیت تولید نفت، به تقویت قیمت آن کمک کنند. قرار است چنین توافقی در نشست اوایل هفته آینده این کشورها در دوحه بررسی شود. حرکت تولید کنندگان نفت در این مسیر موجب شده است قیمت نفت که در ماه ژانویه به پایین ترین حد در 12 سال اخیر رسیده بود شروع به افزایش یافتن کند.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، گابن 200 هزار بشکه نفت در روز تولید می کند و تولید نفت آن در حال کاهش است. سال گذشته دولت گابن در تلاش برای افزایش تولید خود مجوزهایی برای اکتشاف نفت در میدان های دریایی صادر کرد.
هم اکنون اکوادور با تولید 530 هزار بشکه نفت در روز کوچکترین تولید کننده نفت عضو اوپک است.
گام بعدی، بررسی درخواست در نشست وزیران نفت کشورهای عضو اوپک است. این وزیران قرار است نشست بعدی خود را در ماه ژوئن برگزار کنند. بر اساس قوانین اوپک، کشوری که درخواست عضویت می کند باید صادر کننده بزرگ نفت خام باشد ولی اعضای اوپک هنگام بررسی درخواست اندونزی برای بازگشت به اوپک از این شرط چشم پوشی کردند. اندونزی هم اکنون وارد کننده نفت است.