به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، تیم ملی بسکتبال سال گذشته در جریان بیست و هشتمین دوره رقابت های قهرمانی آسیا و در مرحله نیمه نهایی این مسابقات، برابر چین شکست خورد و ضمن ناکامی از صعود به فینال، فرصت تکرار قهرمانی و کسب سهمیه مستقیم المپیک را از دست داد. البته پیروزی برابر ژاپن در مرحله رده بندی این دوره از رقابت ها، این فرصت را در اختیار بسکتبال ایران قرار داد تا در آخرین مرحله رقابت های گزینشی مجددا شانس خود را برای ورود به المپیک امتحان کند.
علاوه بر ایران، ۱۷ تیم دیگر در این مرحله از رقابت ها حضور دارند که صربستان در بلگراد، ایتالیا در تورین و فیلیپین در مانیل میزبانی دیدارهای آنها را بر عهده دارد. بر اساس قرعه کشی و گروه بندی انجام شده، تیم ملی بسکتبال ایران که در سید سوم مسابقات انتخابی المپیک با ژاپن و فیلیپین در یک گروه قرار گرفته بود، باید در ایتالیا دیدارهای گزینشی خود را مقابل بهترین های قاره های آمریکا و اروپا برگزار کند.
تیم ملی بسکتبال در گروه نخست مسابقات گزینشی المپیک در تورین ایتالیا با تیم های یونان و مکزیک همگروه شده است و در دیگر گروه این رقابت ها نیز تیم های ایتالیا، تونس وکرواسی با هم رقابت خواهند داشت. نتیجه ای که تیم ملی بسکتبال از رقابت ها یونان و مکزیک کسب می کند در ادامه این تیم در این رقابت ها تاثیرگذار است.
رقابت برای حذف نشدن
نخستین دیدار تیم ملی بسکتبال در مسابقات گزینشی المپیک دوشنبه شب مقابل یونان برگزار خواهد شد. این تیم از کسب سهمیه المپیک در مسابقات قهرمانی اروپا بازماند اما با دستیابی به عنوان پنجمی جواز حضور در مسابقات انتخابی المپیک را به دست آورد. در اختیار داشتن ترکیبی با میانگین قدی بالا به واسطه حضور چند بازیکن بالای دو متر که بعضا در لیگ حرفه ای آمریکا هم شاغل هستند از ویژگی های یونان است که این تیم را به مدعی ترین تیم این گروه تبدیل کرده است.
یونان که در رده دهم رنکینگ فدراسیون جهانی بسکتبال است شانس اصلی برای صعود از این گروه است و در واقع رقابت برای تعیین دومین تیم صعودکننده را به دو تیم ایران و مکزیک واگذار کرده است.
بر این اساس مکزیک رقیب اصلی ایران برای صعود است. دیدار تیم ملی بسکتبال برابر مکزیک سه شنبه برگزار می شود و اگر ملی پوشان کشورمان بتوانند در این بازی صاحب برتری شوند، راهی دور دوم خواهند شد. همانطور که سرمربی مکزیک هم پس از قرعه کشی مسابقات انتخابی المپیک و مشخص شدن حریفان تیمش، تاکید کرده بود که برای صعود از مرحله اول باید ایران را شکست دهد.
مکزیک در مسابقات قهرمانی آمریکا نتوانست فینالیست شود و بدین ترتیب به سهمیه این رقابت ها برای المپیک هم نرسید اما با کسب عنوان چهارم، راه المپیکی شدن را برای خود باز گذاشت. البته "گوستاوو آیون" سنتر و تاثیرگذارترین مهره بسکتبال مکزیک است که گفته شده تیم ملی کشورش را در رقابت های گزینشی المپیک همراهی نخواهد کرد و این یک تهدید برای این تیم و فرصتی برای ایران خواهد بود در اولین مرحله رقابت های گزینشی المپیک.
در هر صورت تیم ملی بسکتبال ایران دیدارهای خود در مسابقات گزینشی المپیک را با یونان و مکزیک آغاز می کند. از میان این سه تیم، دو تیمی که عملکرد و نتیجه گیری بهتری داشته باشند راهی مرحله نیمه نهایی خواهند شد. بنابراین حذف نشدن هدف مهمی است که در این مرحله دنبال می شود.
برای المپیکی شدن فقط باید بهترین شد
بسکتبال ایران برای المپیکی شدن از مسابقات گزینشی ایتالیا، مسیری راحتی پیش رو ندارد. این تیم اگر از حذف شدن در مرحله نخست رقابت ها در امان ماند و توانست این مرحله را با صعود سپری کند باید در ادامه مسابقات و در قالب مرحله نیمه نهایی به صورت ضربدری با یکی از دو تیم برتر گروه مقابل دیدار کند و با پیروزی راهی فینال شود و در این مرحله هم تیم برتر شود تا به جواز المپیک دست یابد.
در واقع تیم ملی بسکتبال ایران باید در مسابقات انتخابی ایتالیا در میان پنج تیم دیگر یونان، مکزیک، تونس و کرواسی و ایتالیا فقط بهترین شود تا بتواند برای دومین بار در طول تاریخ صاحب سهمیه شود در غیر اینصورت و برای المپیکی شدن باید تا مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ منتظر بماند چون مسابقات گزینشی ایتالیا و رقابت هایی که در فیلیپین و صربستان برگزار می شود، آخرین مرحله رقابت های گزینشی برای المپیک ۲۰۱۶ در رشته بسکتبال است.
برنامه دیدارهای تیم ملی بسکتبال ایران و دیگر تیم ها در مسابقات گزینشی المپیک که به میزبانی تورین ایتالیا برگزار می شود، به شرح زیر است:
دوشنبه ۱۴ تیرماه
* ایران - یونان
* تونس - ایتالیا
سه شنبه ۱۵ تیرماه
* ایران - مکزیک
* ایتالیا - کرواسی
چهارشنبه ۱۶ تیرماه
* یونان - مکزیک
* تونس - کرواسی
به گزارش مهر، پس از یک روز استراحت، دو تیم برتر هر گروه در قالب مرحله نیمه نهایی به مصاف هم می روند و تیم های برنده این دیدارها برای برگزاری دیدار فینال مشخص شود.