به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار حبیب الله سیاری در دومین همایش ملی فناوریهای نوین دریایی که با حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بنادر و دریانوردی و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس برگزار شد با اشاره به جایگاه مهم و استراتژیک ایران در جغرافیای جهان اظهار کرد: ایران در چهارراه ارتباط شرق و غرب بهترین موقعیت مکانی را برای ارتباط با دنیا دارد.
وی افزود: به همین دلیل در جنگ جهانی دوم، کشورهای انگلیس و شوروی فشار فراوانی را برای دو قسمت کردن ایران داشتند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه کشور از طریق زمین با جهان ارتباط دارد گفت: ایران در مرکز بیضی انرژی جهان قرار دارد و وجود منابع متعدد، بسیاری از کشورها را متوجه ایران می کند.
سیاری تصریح کرد: در شمال و جنوب 3000 مرز دریایی و ۵000 کیلومتر ساحل در اختیار ایران است و ساحل مکران مهمترین ساحل کشور که مستقیم به آب های جهان وصل میکند در این حوزه است.
وی با تاکید بر اهمیت ارتباط ایران با جهان از طریق دریا، خاطرنشان کرد: دسترسی به دریا در شمال و جنوب از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که بیشتر منافع کشور در دریا بحث تجارت است.
امیر دریادار سیاری با بیان اینکه ۹۰ درصد از صادرات و واردات از طریق دریا انجام میشود، بیان کرد: انرژی در کف دریا برای ما بسیار حائز اهمیت است و انرژیهای نو، تجدید پذیر و گرفته شده از امواج از دیگر منافعی است که در دستور کار اهل فن قرار دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه استفاده و تامین منابع غذایی از دریا بسیار مهم است، تاکید کرد: در سبد غذایی مردم کشور استفاده از محصولات دریایی اندک است، همچنین بحث گردشگری، فناوری، عمق دادن به دفاع و غیره از منافع کشورهای برخوردار از دریا محسوب میشود.
وی افزود: در تمام نظریههای ژئوپولیتکی دنیا، جایگاه ایران در بحث دریا در جایگاه نخست قرار دارد و مورد توجه کسانی است که می خواستند منافع نامشروعی در کشور داشته باشند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: تاریخ دریانوردی کشور ایران ۸۰۰ ساله است اما مردمی هستیم که از دریا به درستی استفاده نکردیم.
سیاری با اشاره به تدابیر رهبری در مورد اهمیت دادن به دریا، گفت: سواحل مکران در عمان یک گنج است و در مورد پیشرفت دریا محور کشور که مورد توجه رهبری محسوب میشود اما از این منافع استفاده نشده و کشور نسبت به دنیا عقب ماند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اعلام اینکه سواحل مکران محرومترین نقطه کشور است: تصریح کرد: از بین شهرهای مهم کشور شهر مهمی در سواحل وجود ندارد و ما را از سواحل دور کردند تا متوجه منافع دریا نشویم .
وی با بیان اینکه زیر سایه امنیت می توان آبادانی و پیشرفت را به جلو برد و نیروی دریایی برای ایجاد امنیت تا مدار ۱۰ درجه پیش رفته است، گفت: از جمله اقدامات برقراری امنیت در خلیج عدن است که مهمترین شاهراه عبور و مرور نفتی شور محسوب میشود و با حضور مستمر در منطقه و برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران در آن تلاش شد اقتدار کشور به جهان ثابت شود.
سیاری خاطرنشان کرد: 3200 فروند کشتی از سال ۸۷ تاکنون اسکورت و پیشرفت دریایی را در جزیره مکران که به پیشرفت دریامحور کشور منجر می شود ایجاد شد.
فرمانده نیروی دریایی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به فناوری روز دنیا در تمام ابعاد، اظهار کرد: دومین همایش فناوری نوین دریایی برای ارتباط با دانشگاه ها، صنایع، دستاندرکاران و صاحبان تدبیر برگزار می شود تا پیشرفت کشور دریا محور ایجاد شود.