به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ولیالله نانواکناری در جلسه علنی امروز (سهشنبه، 2 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه جهان امروز در پیچ تاریخی حساسی قرار داشته و کاخنشینان، خون کوخنشینان ستم دیده اقصی نقاط جهان همچون یمن، بحرین، عراق، سوریه و لیبی را بر زمین جاری ساختهاند، گفت: میلیونها نفر از انسانهای بیگناه امروز بیخانمان شده اما هزار افسوس که سازمانهای حقوق بشر و شورای بهاصطلاح امنیت چشم بر این ظلمها بستهاند.
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی در ادامه به ارزیابی عملکرد قوای سهگانه پرداخت و عنوان کرد: در اجرای سند چشمانداز تا چه میزان درست عمل کردهایم و آیا در اجرای اصل 44 بر اساس سیاست کلی نظام بهصورت حقیقی عمل شده است؟ ما نمایندگان منتخب مردم در نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی ایفای نقش کردهایم؟ شاخص فساد در ایران 2.5 در مقیاس 10 است لذا با توجه به آنچه اقداماتی برای از بین بردن فساد اتخاذ شده است؟
وی با بیان اینکه امروز بیکاری به بیماری فراگیر خانوادههای ایرانی مبدل شده، افزود: چنانچه طبق آمار نرخ بیکاری جوانان 25 درصد است که بزرگترین مسئولیت مدیریت نظام حل معضل معیشت مردم محجوب و شریف ایران است؛ از سوی دیگر قاچاق کالا و ارز کمر اقتصاد کشور را در تولید، واردات و صادرات شکسته که باید با عزم جدی برای مبارزه با ام المفاسد اقتصادی تلاش کرد.
نانواکناری در ادامه با اشاره به اهمیت سهام عدالت که وضعیت آن بعد از گذشت 10 سال همچنان مبهم است، بیان داشت: در واگذاری سهام شرکتهای دولتی به سهام عدالت که معادل 30هزار میلیارد تومان است کسی پاسخگو نیست از طرف دیگر حفظ و نگاهداشت محیطزیست بسیار مهم است اما به خشکی کشاندن دریاچهها و قطع درختان و زمزمههای نامبارک انتقال آب دریای خزر به استان سمنان که تصمیمات غیرکارشناسی و غیرعلمی است را دائم میشنویم و میبینیم.
این نماینده مردم مجلس دهم همچنین با اشاره به این مطلب که باید بر اساس سند چشمانداز سال 1404 میزان درآمدی برابر با 25 میلیارد دلار از طریق گردشگری عاید کشور شود، گفت: این در حالی است که ایران با قدمت زیاد تاریخی سهم ناچیزی از درآمدهای صنعت گردشگری دارد همچنین در حفظ نهادهای اجتماعی بر اساس الگوهای ایرانی و اسلامی کاری نشده است و بهواسطه هجمه دشمنان، نهاد خانواده دچار تزلزل شده و میزان طلاق بسیار تکاندهنده و تأسفبار است.
وی اضافه کرد: حدود 50 درصد از اعتبارات اختصاصیافته به طرحهای عمرانی طی دوره 10 ساله بابت هزینه تأخیر در اتمام طرحها بوده و برای آغاز عملیات جدید نبوده است که کسی هم پاسخگو نیست.
وی گفت: باید توسعه دیپلماسی همراه با اقتدار ملی را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار داد چراکه کمهزینهترین استراتژی مقابله با سیاستهای ایران هراسی و شیعه هراسی است.
نانواکناری در ادامه ضمن گرامیداشت هفته بسیج، افزود: اینجانب یک بسیجی کوچک از سرزمین لشگر 25 کربلا از مازندران هستم که سالانه میلیونها ایرانی را بر سفره رنگارنگ خویش میزبانی میکند که در این میان شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار با کوتاهترین مسیر زمینی پایتخت را به دریا متصل میکند اما دریغ از توجه به زیرساختهای گردشگری در این شهرها؛ چرا باید شهرهای حوزه انتخابیه که از مناطق پرباران کشور هستند از نظر آب شرب و کشاورزی بهویژه در فصل بهار و تابستان در تنگنا باشند درحالیکه سد البرز با صرف میلیاردها تومان ساخته شده است اما انتقال آب به این شهرستانها نیمهتمام رها شده است.
نماینده مردم بابلسر ادامه داد: محیطزیست در بابلسر و فریدونکنار با توجه به دپوی زباله در محدوده شهری و ساحلی و نشت شیرابهها به داخل دریای خزر با خطر جدی روبرو است که باعث از بین رفتن زیست دریا و بوی تعفن آن موجب آزار ساکنین شده است از سوی دیگر توجه مسئولان را به احداث و توسعه صنایع مرتبط با شرایط منطقه از جمله صنایع تبدیلی در ارتباط با محصولات کشاورزی، باغی و دریایی برای ایجاد اشتغال جلب میکنم.
وی همچنین با بیان اینکه شهرستانهای ما با دارا بودن دو بندر بزرگ در حوزههای صادرات و واردات و توریستی و نزدیکی به تهران قابلیت بالا برای تبدیل شدن به منطقه آزاد را دارا هستند، گفت: دانشگاه مازندران واقع در شهرستان بابلسر به عنوان قطب علمی شمال کشور و از قدیمیترین دانشگاههای ایران، از ظرفیتهای بالایی برای حل معضلات مراکز صنعتی، فرهنگی و اقتصادی برخوردار است که باید از این شرایط برای ایجاد تعاملات منطقهای و بینالمللی بهویژه با کشورهای حاشیه دریاچه خزر بهره جست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از وزارت راه و شهرسازی خواستار توجه جدی برای اتمام طرحهای نیمهکاره در شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار هستیم که برخی از آنها از 16 الی 30 سال نیمهتمام هستند؛ از همه مسئولان دولت و رئیسجمهور میخواهم اقدامات انقلابی برای حل معضلات منطقه داشته باشند.