به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، الهه راستگو عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران مهمترین چالش و مسئله معلولین را اشتغال دانست و اظهار داشت: فرصتهای استخدامی معلولین بسیار ناچیز بوده و این درحالی است که مطابق قانون تمام دستگاهها مکلف به تخصیص 3 درصد از ظرفیت استخدامی خود به معلولین شده اند.
وی با تاکید بر لزوم تغییر نگرش ترحم محورانه به حق مدرانه افزود: خواسته معلولین نگاه ترحم آمیز و حل یک مشکل با دیده ترحم نیست بلکه اجرای حقوق وضع شده درخصوص آنهاست.
رییس ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران استکاف امروز کارفرمایان از استخدام معلولین و عدم تمکین از قوانین وضع شده را بیش از هرچیز به دلیل عدم برخورداری قانون از ضمانت اجرایی لازم و خلا تعیین مجازات برای متخلفین آن عنوان کرد و گفت: اینکه امروز کارفرما به هیچ عنوان خود را مکلف به اجرا نمی داند بیش از هرچیز به دلیل عدم توجه قانونگذار به این مسئله بوده است.
لزوم تصویب بسته های حمایتی و تشویقی ویژه تمکین کنندگان از قوانین وضع شده
راستگو در مقابل قوانین تنبیهی، تصویب بسته های حمایتی و تشویقی ویژه تمکینکنندگان از قوانین وضع شده را ضرورت خواند و تاکید کرد: قطعا اگر صاحبان کسب و کار در مقابل تخصیص ردیفهای شغلی به معلولین از حمایت و تسهیلات دولتی برخوردار شوند انگیزه استخدام معلولین در کارفرما بیش از آنچه که قانون وضع کرده خواهد شد.
وی تصریح کرد: اینکه هیچ یک از دستگاهها تاکنون خود را مکلف به اجرا ندانسته اند به دلیل عدم الزام آوری قانون بوده و از این حیث لازم است توجه به این مسئله در دستورکار مسئولین قرار گیرد.
رییس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه توانبخشی و ارتقاء توانمندی معلولین باید اولویت نخست بهزیستی و دیگر سازمانهای مسئول در این حوزه باشد اظهارداشت: ارائه راهکارهای جذب در آمد موضوع مغفول مانده دیگری است که با تکیه بر دانش کارآفرینان باید مورد توجه قرارگیرد.
توانمند سازی اجتماعی بیش از 2000 معلول در یک سمن
راستگو در ادامه به فعالیت تخصصی سازمانهای مردم نهاد در حوزه اشتغال اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال موسسه نیکوکاری رعدالغدیر یکی از موسسات عضو ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران در عرصه کارآفرینی معلولان جسمی حرکتی پایتخت است که تاکنون موفق به توانمند سازی اجتماعی بیش از 2000 معلول مناطق محروم جنوب و جنوبغرب تهران و شهرستانهای اطراف شده است.
وی در ادامه به عملکرد تخصصی این سازمان مردم نهاد در حوزه اشتغال توانیابان جسمی حرکتی و ایجاد 660 شغل پایدار برای آنها از طریق ایجاد کارگاه های حمایتی اشتغال، حمایت از کارآفرینان توانیاب و جلب نظر برندهای برتر در حمایت از اشتغال توانیاب اشاره کرد و گفت: از آنجا که به اشتغال معلولین کمتر توجه شده همایشی با همین محوریت به همت سمن رعد الغدیر و ستاد سمن های شهر تهران به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار خواهد شد.
به گفته راستگو "من کار می کنم پس هستم" عنوان همایشی است که به مناسبت گرامیداشت روز جهانی معلولان یکشنبه 14 آذر ماه با حضور جمعی از توانیابان ،خیرین و مدیران این حوزه در سالن همایشهای ستاد توان افزایی و حمایت از سازمانهای مردم نهاد شهر تهران برگزار می شود.