به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، 'مارسل دی سوزا' رئیس کمیته مذاکرات گروه اقتصادی غرب آفریقا (اکواس) به رادیو فرانس اینترناسیونال گفته است: اعزام نیروی نظامی به گامبیا شاید راه حلی ممکن برای این کشور باشد.
دفتر ایلین جانسون سیرلیف رئیس جمهوری لیبریا و برنده جایزه صلح نوبل که ریاست ایکواس را به عهده دارد، در بیانیه ای اعلام کرد که ریاست هیات اعزامی گروه اقتصادی غرب آفریقا به گامبیا را به عهده خواهد داشت.
براساس گزارش شاهدان عینی و دیپلمات های مستقر در گامبیا، محمد بوحاری رئیس جمهوری نیجریه و محمد بن شمباس نماینده ویژه سازمان ملل متحد در غرب آفریقا پیشتر وارد گامبیا شده اند.
جان ماهاما که در انتخابات هفته گذشته نتوانست رای بیاورد و شکست خود را پذیرفت، عازم گامبیا شده است و تا ساعاتی دیگر، گروه بای کوروما رئیس جمهوری سیرالئون نیز به دیگر کشورهای غرب آفریقا در بانجول خواهد پیوست.
سنگال کشوری که بیشترین مرز مشترک را با گامبیا دارد اما روابط مطلوبی با این کشور ندارد، غایب بزرگ گروه اقتصادی غرب آفریقا در بانجول خواهد بود.
به گفته شاهدان عینی، خیابان های بانجول (پایتخت) به دلیل تدابیر شدید امنیتی، کاملا آرام است.
نیروهای امنیتی محل دیدار هیات آفریقایی با بارو رئیس جمهوری منتخب را تحت کنترل شدید دارند.
جامع بلافاصله پس از اعلام پیروزی بارو در انتخابات ریاست جمهوری، شکست را پذیرفت، اما با تغییر موضع و در اقدامی که اعتراض جامعه جهانی را برانگیخت، نتیجه انتخابات را رد کرد.
اعتراض جامع به نتایج انتخابات با موضع گیری تند کشورهای زیادی از جمله آمریکا، سازمان ملل متحد، گروه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ایکواس) و اتحادیه آفریقا روبه رو شد.
کمیسیون انتخابات گامبیا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، آداما بارو را پیروز انتخابات معرفی کرد.
جامع پس از به قدرت رسیدن در سال 1994 در جریان کودتایی آرام و بدون خونریزی در گامبیا، 22 سال بر این کشور آفریقایی حکمرانی کرد.
براساس اعلام گروه های مدافع حقوق بشر، جامع از دیرباز به نظارت بر دولتی متهم بوده است که مخالفان خود را زندانی و شکنجه می کند و در برخی موارد به قتل می رساند.
منبع:ایرنا