علی اکبر پوراحمدنژاد دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، که اخیرا از سوی دولت به تصویب رسیده است، اظهار داشت: بخشی از این ماده به مصادیق کالای قاچاق می پردازد. و آن را به دو نوع کالای ورودی و کالای خروجی اطلاق می کند.
وی با بیان اینکه مصادیق قاچاق کالای ورودی برای بسیاری از دستگاه ها دارای ابهام است، افزود: در این تبصره کارشناسان حقوقی ستاد تلاش کردند تا ضمن تاکید بر برخورد با کالای قاچاق ورودی و خروجی، بُعد خروجی مصادیق قاچاق کالا را برجسته تر کنند وگرنه این موضوع هیچ گونه مغایرتی با اصل قانون ندارد.
پوراحمدنژاد تاکید کرد: بسیاری از افراد گمان می کنند تنها آنچه که از مرز وارد می شود قاچاق تلقی می شود اما این مسئله طرف دیگری هم دارد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران ادامه داد: در ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا اعلام شده هرکالایی که بدون طی تشریفات قانونی به کشور وارد و یا از کشور خارج شود قاچاق محسوب می شود. ماده 18 تنها ماده کاربردی در بحث حمل و نگهداری و عرضه کالا است. اما این موضع صرفا مشمول کالای خارجی نمی شود بلکه هر کالای داخلی که بدون ضوابط از کشور خارج شده یا بدون لحاظ تشریفات قانونی وارد کشور شود را در چرخه قاچاق کالا قرار می دهد.
پوراحمدنژاد در پایان خاطرنشان کرد: همچنین براساس ماده 13 قانون قاچاق، تلاش می شود تا کلیه کالاهای تولیدی و وارداتی به کدینگ، یعنی کد 16 رقمی شناسایی کالا مجهز شود و چنانچه این کد در کالای موردنظر ثبت نشده باشد تقلبی،ا جعلی یا قاچاق محسوب می شود.