به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تاکنون سابقه نداشته که چین با چنین صراحتی از هدایت و رهبری یک نظم نوین جهانی سخن به میان آورد و به نظر می رسد که این اظهارنظر درست در مقابل آن چیزی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا «سیاست اولویت به آمریکا» نامگذاری کرده است.
رئیس جمهوری چین در سخنانی که مدرسه حزب حاکم - که رهبران حزبی را تربیت می کند - منتشر کرده گفت که چین آماده شکل دادن و هدایت یک نظم نوین جهانی و همچنین حراست از امنیت دنیاست.
رسانه های گروهی چین از جمله خبرگزاری شین هوا به طور گسترده این مضامین را منتشر کرده و از آن با عنوان دو مقوله «نظم نوین جهانی» و «حراست از امنیت بین المللی» از سوی رئیس جمهوری یاد کرده اند.
رئیس جمهوری چین گفته است که جهان در مسیر چند قطبی شدن، جهانی شدن و آزادتر شدن روابط تجاری قرار گرفته و این گرایش تغییری نکرده است.
وی افزود که در چنین شرایطی چین باید هدایت جهان به سوی یک نظم نوین را بر عهده گرفته و ضامن امنیت بین المللی باشد.
او گفت که دنیا به یک نظم منطقی نوین نیاز دارد و باید کشورهای دیگر از طرف چین به سمت حفاظت از امنیت بین المللی و شکل دادن این نظم هدایت شوند.
او این اظهارات را در همایش کمیسیون امنیت ملی کشور بیان کرده است که یک ساختار بسیار مهم امنیتی محسوب می شود و با شکل گیری آن از سال ۲۰۱۴ میلادی، ریاست آن نیز بر عهده «شی جین پینگ» گذاشته شده است.
این گردهمایی در شرایطی برگزار می شود که چین پاییز امسال خود را برای برگزاری نوزدهمین کنگره بزرگ حزب حاکم کمونیست آماده می کند.
از زمانی که ترامپ قدرت را در آمریکا در اختیار گرفته رئیس جمهوری چین چندین بار بر مقوله جهانی شدن تاکید کرده و به باور بسیاری، این تلاشی در نقطه مقابل سیاست های دولت جدید آمریکا است.
در حالی که ترامپ بر بستن مرزهای آمریکا و بیرون کردن مهاجران خارجی متمرکز شده است، چین می گوید سیاست تسهیل برای ورود خارجیان بخصوص نیروهای مستعد را اجرا می کند.
همزمان نباید فراموش کرد که به دستور ترامپ آمریکا از پیمان ترانس پاسفیک موسوم به «تی پی پی» که از مهمترین معاهده های تجاری دنیا بود خارج شد اما چین به دنبال ایجاد یک پیمان مشارکتی راهبردی اقتصادی جامع با حضور کشورهای مختلف دنیاست.