به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار مسعود منفرد در حاشیه بازدید رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر آلمان از مرکز تشخیص هویت آگاهی ناجا، گفت: یکی از قدیمی ترین ادارات پلیس در ایران مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی است که قدمتی 105 ساله دارد؛ واحد انگشت نگاری، اولین سنگ بنای این مرکز است که با گذشت زمان، این مرکز تکامل یافت.
وی به فعالیت مرکز تشخیص هویت در سه حوزه آزمایشگاه جنایی، بررسی صحنه جرم و انگشت نگاری اشاره کرد و گفت: در این آزمایشگاه ها علوم و فنون روز به کارگیری شده و در جهت پاسخگویی به پرونده ها و کشف علمی جرم از آنها بهره برداری می شود.
این مقام انتظامی با تاکید به نقش موثر تیم 'دی وی آی'( بررسی هویت قربانیان ناشناس حوادث) که زیر مجموعه اداره بررسی صحنه جرم است، گفت: در حادثه جان باختگان حجاج منا اعزام این تیم جهت تعیین هویت به عربستان نقش بارزی داشت به طوری که در مدت بسیار کوتاهی بسیاری از قربانیان شناسایی و به خانواده هایشان تحویل داده شدند.
جانشین پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: تجارب علمی بسیار بالای این مرکز، ظرفیتی ایجاد کرده که خدمات خود را به اقصی نقاط کشور و در صورت نیاز با هماهنگی سازمان اینترپل به کشورهای خارجی ارائه دهند.
وی، دانش و امکانات تیم های 'دی وی آی' را هم راستای استانداردهای جهانی دانست و گفت: طبق نظرات کارشناسان کشورهایی از جمله اندونزی و استرالیا که از این مرکز بازدید کرده اند، فناوری های آن به روز و قابل توجه است.
منفرد گفت: از دیگر آزمایشگاه های مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی ناجا که تخصص خاصی را می خواهد، شناسایی مواد مخدر و تعیین درصد آن است که بسیار مد نظر است.
در ادامه این نشست، سرتیپ دوم 'کریستین هوپه' رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر پلیس جنایی آلمان گفت: در بازدید از مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی ناجا از تلاش و ممارست پرسنل آن شگفت زده شدم، آزمایشگاه های جنایی و شیمی این مرکز علاوه بر داشتن توانایی های قابل توجه، نقش مهمی در مبارزه با مواد مخدر ایفا می کند.
رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر پلیس جنایی آلمان تصریح کرد: این سفر برای تبادل اطلاعات میان پلیس آلمان و پلیس جمهوری اسلامی ایران در خصوص مبارزه با ترانزیت مواد مخدر از کشور افغانستان به اروپا انجام شد.
وی بر همکاری پلیس ایران و آلمان در راستای تعاملات و تبادل اطلاعات پلیسی تاکید و بیان کرد: هنگامی که تلاش خستگی ناپذیر و مهارت های پلیس جنایی و مبارزه با مواد مخدر ایران را در امر مبارزه با پدیده موادافیونی مشاهده می کنم، خوشحال و شگفت زده می شوم.
این مقام بلند پایه پلیس آلمان به اهمیت کاربرد مرکز تشخیص هویت و نیز فعالیت چنین مرکزی در کشور متبوعش اشاره کرد و ادامه داد: در حادثه سونامی که در جنوب شرقی آسیا رخ داد، کارکنان مرکز تشخیص هویت آلمان با حضور در محل حادثه نسبت به تعیین هویت اجساد توریست های آلمانی که در آنجا جان خود را از دست داده بودند، اقدام کردند.
وی ادامه داد: تک تک واحدها و آزمایشگاه های مرکز تشخیص هویت اهمیت بی نظیری دارد به گونه ای که در موفقیت یک تحقیق در پرونده پلیسی نقش بسزایی دارد؛ به روز بودن و در دسترس بودن اطلاعات آن، از ویژگی های شاخص این مرکز به شمار می آید.
رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر پلیس جنایی آلمان، تعیین هویت قربانیان مجهول الهویه را یکی دیگر از وظایف این مرکز برشمرد و گفت: در آلمان، هنگامی که جنازه مجهول الهویه ای را پیدا می کنند پی بردن به هویت اصلی قربانی برای پلیس جنایی این کشور از طریق امکانات گروه 'دی وی آی' بسیار پراهمیت است.