همچنین سیدمصطفی هاشمی طبا با قرار گرفتن پشت تریبون در پاسخ به این سوال که مشکل مسکن ناشی از چه مولفه هایی است و شما چه طرحی برای حل مشکل آن به ویژه برای زوج های جوان دارید، پاسخ داد: ما اصولا اگر بخواهیم معلول ها را مورد توجه قرار دهیم راه به جایی نمی بریم، به طور کلی علت هایی که باعث بروز مشکلات برای اقشار جامعه شده باید به صورت برطرف کردن علت ها باشد و باید این را مورد توجه قرار دهیم.
وی گفت: ما اصولا اگر بخواهیم معلول ها را مورد توجه قرار دهیم راه به جایی نمی بریم، به طور کلی علت هایی که باعث بروز مشکلات برای اقشار جامعه شده باید به صورت برطرف کردن علت ها باشد و باید این را مورد توجه قرار دهیم.
ما اصولا اگر بخواهیم همه معلولها را مورد توجه قرار دهیم، به جایی نمیرسیم. باید علتهایی که این مشکلات را به وجود آوردهاند، بررسی کنیم، چرا که در برخی مشکلات فاصله علتهاست و ما باید زمینههایی که این مشکلات را به وجود آوردهاند را بررسی کنیم.
دولت حرکت خوبی را در بحث مسکن داشته و خدمات بسیار زیادی را ارائه کرده، اما حقیقت این است که باید مشکلات با دقت مورد بررسی قرار گیرد. اینکه بگویند ما درآمد ملی را افزایش میدهیم و مشکل مسکن را حل میکنیم، باید در نظر گرفت. اگر ما در حال حاضر مثلا برای زوجهای جوان بخواهیم مشکلات را حل کنیم، باید از طریق وام و تسهیلات این مشکلات را رفع کنیم، البته مسکنهای کوچکی ساخته شده، اما باید توانایی زوجهای جوان را نیز در نظر بگیریم و بدون توجه به ایجاد سرمایهگذاری برای اشتغال و کشاورزی این مهم محقق شدنی نیست.
ما باید برای اشتغال جوانان اقدامات جدی داشته باشیم، به نظرم مشکل مسکن در شرایطی حل میشود که ما مشکل اشتغال را حل کنیم. اگر مسئله اشتغال حل شود، مشکل مسکن هم حل خواهد شد و این مسئله قابل حل و فصل است، البته درباره مسکن نمیتوان سرمایهگذاریهای بزرگ کرد، مثلا اگر ما سرمایه بزرگ در صنعت داشته باشیم، خود به خود اشتغال تولید نمیشود. اینکه تولید باشد به معنای اشتغال نیست، چون تولید باید فروش هم داشته باشد و راه آن این است که ما تولید با کیفیت داشته باشیم.
** حسن روحانی:
مسئله ی ازدواج یکی از نیازهای طبیعی همهی انسانها و بویژه جوانان عزیز ما هست که امروز خب مشکلاتی در این زمینه وجود دارد برای ازدواج. اولین مشکلی که هست اشتغال است و فضایی که در جامعه باید به وجود بیاید برای امید به آینده. اولین اقدامی که باید در جامعه انجام دهیم برای مسائل اجتماعیمان، چه ازدواج و چه سایر مسائل مسئله ی ایجاد امید نسبت به آینده است.
زمانی که جامعه نسبت به آینده خود در تردید باشد هر روز یک تهدیدی جامعه اش را بتواند تحت فشار قرار دهد آینده برایش روشن نباشد هر روز یک تهدید جدید و حصر جدیدی برای کشور خودش شاهد باشد، نشاطی را برای جامعه باقی نگذاریم هر روز یک محدودیتی به غیر از آنچه در قانون آمده و سلیقه ای برای جوانان به وجود بیاوریم مسلما در زندگی و نشاط و ازدواج و آینده زندگی مردم را دچار مشکل می کنیم. جامعه را باید نسبت به آینده امیدوار کنیم.
باید شغل لازم را برای جوانان به وجود آوریم. در طول 10 سال سال 83 تا 93 یک جمعیت 6 میلیون و 600 هزار نفر آماده ورود به بازار کار بودند و از این رقم، 600 هزار نفر شغل پیدا کردند. در این شرایطی که وضع درآمد ارزی بسیار خوب بود و میتوانستیم همه افراد متولد دهه 60 را؛ ولی آنها رها شدند و دیدیم چه مشکلاتی جامعه مواجه شد. امروز امید به آینده در جامعه ما افزایش یافته و مردم و جوانان ما به آینده خود کاملا امیدوار هستند.
اشتغال شرایطش یعنی شرایط کسب و کار در جامعه ما بهبود یافته. اساس اشتغال شرایط کسب و کار است که از ربطه 152 رسیده به 120. بنابراین شرایط کسب و کار در جامعه بهتر شده است. این محیط کسب و کار مهمترین مسئله است. اعتماد به سرمایه گذاری افزایش یافته که اگر نباشد شغل و ازدواج و زندگی نیست.
مردم به فضای مجازی دست یافتند؛ اگر دولت یازدهم نبود همه این راهها مسدود شده بود و دوستان ما هم نمیتوانستند از این فضا برای تبلیغات خود استفاده کنند.
رئیسی در نقد سخنان هاشمی طبا
رئیسی در نقد سخنان سید مجتبی هاشمی طبا گفت: اساس در توانمند سازی مردم برای تهیه مسکن و نوسازی بافت فرسوده است اما با وجود جوانان و زوج های جوانی که قصد تشکیل زندگی دارند چاره ای جز ارائه تسهیلات به آنها برای اجاره مسکن وجود ندارد.
وی افزود: نمی توان مدعی تسهیل ازدواج جوانان بود اما در این راه اقدامی عملی انجام نشود و دولت موظف به ارائه تسهیلات در این خصوص است.
رئیسی با اشاره به اجرای طرح مسکن مهر در دولت های قبل گفت:مسکن مهر با همه اشکلات ایجاد شد، و توانست عده ی زیادی را صاحب خانه کند، امروز نیز باید با حمایت از آن صاحبان مسکن مهر را از بلاتکلیفی خارج کرد.
وی در پایان گفت: با اجرای نوسازی بافت های مسکونی و ارائه تسهیلات مسکن، با ایجاد کمتر از یک میلیون مسکن در سال کماکان عقب خواهیم بود.
* محمد باقر قالیباف:
در حوزه اجتماعی بحثهایی که میشود به این نقطه میرسیم که در جامعه ما 4 درصد وجود دارند که از همه چیز برخوردار هستند و 96 درصد جامعه برخوردار نیستند و آن کسانی هم که برخوردار هستند با رانت همانطور که آقای جهانگیری اشاره کردند، برخوردار شدند.
در حال حاضر بیش از 3 میلیون مسکن خالی در کشور داریم، سوال کنیم که چرا این تعداد مسکن در کشور خالی است؟ متعلق به چه کسانی است؟ این تعداد مسکن متعلق به همان 4 درصد برخوردار جامعه است.
به بافت فرسودهای که اشاره شد، قرار بوده هر سال 10 درصد از این خانهها را دولت احیاء کند، خب به هر حال نتوانست این را تکمیل کند. در حال حاضر بیش از 5 تا 6 سال است از این موضوع میگذرد و فقط حدود 7 یا 8 درصد نوسازی شده، البته در محدوده شهر تهران که مسئولیت آن بر عهده شهرداری است.
بنا به گزارش وزارت راه و شهرسازی 34 درصد از این منزلها نوسازی شده است. در این بخش دولت باید به ما کمک میکرد، اما ما وظیفه دانستیم که این کار را انجام دهیم.
بنده معتقدم باید با آن 4 درصد برخوردار کشور برخورد شود. همانطور که اشاره کردم، اگر کسی رانت چند میلیاردی گرفته، باید حتما برخورد شود و نگذاریم دیگر این موضوع تکرار شود. متاسفانه امروز نیز این موضوع در جامعه دیده میشود و نمونه آن امروز موجود است.
نکتهای که در اینجا باید به آن اشاره شود، در سال 95 بیش از 530 هزار میلیارد وام پرداخت کردهایم، ببینید این وامها را به چه کسانی دادیم. عدهای این وامها را گرفتند و چند 10 میلیون نفر مثل وام ازدواج نیز در نوبت هستند. اگر آن سیستم مدیریت را درست نکنیم، موفق نخواهیم شد که برمشکلات فائق بیاییم.
نقد جهانگیری به سخنان هاشمی طبا
اسحاق جهانگیری در ادامه برنامه مناظره در نقد دیدگاههای سید مصطفی هاشمیطبا نامزد انتخابات ریاست جمهوری در موضوع راههای تأمین مسکن، اظهار داشت: به دلیل صدور پروانههای بیحساب و کتاب در شهرداریها و دلالی شدن موضوع مسکن، مشکلات این بخش افزایش یافته است.
وی افزود: بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار ارزش واحدهای مسکونی است که امروز خالی هستند و این سرمایه راکد شده است.
این نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در حوزه مسکن چند اولویت داشتهایم، خاطرنشان کرد: یکصد هزار مسکن اجتماعی برای گروههای نیازمند مانند کمیته امداد و بهزیستی مورد نیاز است و سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی هم باید استحکامبخشی شوند.
جهانگیری گفت: در این دولت سقف تسهیلات مسکن برای زوجین جوان ۱۶۰ میلیون تومان شده است و برای خانه اولیها هم امکان باز شدن حساب ۶ ماهه در صندوق پسانداز مسکن برای دریافت وام و خانهدار شدن پیشبینی شده است.
این خبر تکمیل می شود/