دبیر جشنواره «بیطار» معتقد است این رویداد فرهنگی مردم را در شناخت و اهداف سازمان دامپزشکی کشور آشنا میکند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری اولین جشنواره تخصصی فیلم و عکس «بیطار» با حضور ناصر باکیده دبیر جشنواره و خالد خداوردی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان دامپزشکی و فاطمه زارعان مدیر کل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور و رییس شورای سیاستگذاری فیلم و عکس صبح امروز ۱۲ مهرماه برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فرهنگی خالد خداوردی به شرح سابقه و وظایف سازمان دامپزشکی اشاره کرد و توضیح داد: قدمت این سازمان به سال ۱۳۰۳ برمی گردد که با عنوان سازمان دفع آفات حیوانی شناخته میشد و اولین قانون آن هم ۱۳۱۴ به تصویب رسید. همچنین در حوزه آموزشی اولین مدرسه عالی بیطاری در سال ۱۳۱۱ افتتاح شد و پس از ۵ سال از طریق فرهنگستان ایران «بیطار» به دامپزشکی تغییر نام یافت.
وی علاوه بر توضیح عملکرد و گستره وظایف سازمان دامپزشکی کشور به رویکردها و اهداف این جشنواره پرداخت و خاطر نشان کرد: عامه مردم و جامعه درباره حوزه فعالیت و آنچه این سازمان انجام میدهد شناخت درست و آگاهی لازم را ندارند در حالیکه این معرفی قبل از هر چیز به نفع خود مردم خواهد بود. برای رسیدن به این تعامل راههای بسیاری را بررسی و مد نظر قرار دادیم تا اینکه به برگزاری جشنواره رسیدیم.
خداوردی همچنین اظهار کرد: جشنواره این قابلیت را دارد که سوژههای بسیاری در رابطه با سازمان دامپزشکی کشور مورد بررسی قرار گیرد و به مردم معرفی میشود که همین امر رشد استعدادها و نگاه فرهنگی جامعه را به دنبال خواهد داشت. از طرفی دیگر بهترین بهانه برای تعامل هنرمندان با سازمان دامپزشکی است تا به بهانه تولید فیلم در ارائه این شناخت به مردم عملکرد بهتری صورت گیرد.
برای این منظور نشستهای هم اندیشی و تورهای متعدد استانی برگزار کردیم و از این راه فیلمسازان و هنرمندان را به استانهای مختلف بردیم تا در جریان چگونگی کارکرد سازمان در نقاط مختلف ایران قرار بگیرند.
رییس شورای سیاستگذاری فیلم و عکس در ادامه بیان کرد: توجه به فرهنگسازی و ترویج جایگاه دامپزشکی کشور به تولید کمک میکند و تمامی آثاری که برای این جشنواره ساخته میشود بر اساس همین هدف خواهد بود. خوشبختانه علی رغم زمان کمی که سازوکار دبیرخانه آغاز به کار کرد تعداد قابل توجهی اثر به دست ما رسید و از آنجا که ظرفیتهای بالایی در انتخاب سوژه وجود داشت از حیث تنوع نیز اتفاق خوبی رقم خورده است.
در ادامه ناصر باکیده دبیر جشنواره با تایید وجوه مثبت همکاری بین هنرمندان و سازمان دامپزشکی کشور، گفت: نگاه ویژهای که سینماگران نسبت به فیلم و عکس دارد میتواند رویکردهای سازمان را به شکلی متفاوت نشان دهد به طوری که مردم با آن ارتباط برقرار کنند. جشنواره «بیطار» بهانهای است تا از طریق آن چشم انداز سازمان دامپزشکی کشور به سمع و نظر جامعه برسد و مردم نسبت به سلامت غذایی خود دیدگاه کارشناسانه تری داشته باشند.
وی افزود: در مدت کوتاه کمتر از ۴ ماه فعالیت جشنواره تخصصی «بیطار» شکل گرفت و از آنجا که نسبت به استانهای کشور نگاه ویژهای داشتیم در کمتر از ۶۰ روز توانستیم در ۳۰ نوبت هنرمندان را به شهرستانها برده تا در سوژه یابی و تعامل با همکاران ما روند سالم تری پیش روی شان باشد و امیدوارم این جشنواره صحبتیای برای تداوم در بستر تولید فیلم قرار گیرد. البته ۱۷ جلسه هم اندیشی نیز در ۱۷ شهرستان تکمیل کننده اهداف ما در شناخت بیشتر بودند که نباید از نظر دور داشت.
باکیده با اشاره به اینکه سازمان صدا و سیما، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرکز پویانمایی صبا، انجمن سینمای جوان و ... در به ثمر رسیدن این رویداد فرهنگی یاری مان کردند، گفت: ما علاوه بر بخش ملی، نگاهی به بین المللی شدن داریم، اما در دور اول از بیان آن پرهیز کردیم، ولی در آینده نتایجش را خواهید دید.
وی بیان کرد: جشنواره تخصصی «بیطار» در همین اولین دوره خود تلاش کرد تا نگاهش را از استانی به ملی و از ملی به بین المللی گسترده کند. هدف جشنواره صیانت از سفره غذای ایرانی است و برای رسیدن به این مهم سوژههای بی شماری وجود دارد که در تعامل بین هنرمندان با سازمان دامپزشکی کشور این تواناییها قابلیت ارائه به جامعه را پیدا خواهد کرد.
دبیر جشنواره «بیطار» تشریح کرد: در بخش عکس ۱۴۷۰ اثر از ۷۴ شهر و ۳۲۸ عکاس ارسال شده که هیات انتخاب و داوری ۷۱ عکس از ۶۱ عکاس در ۲۸ شهر را پذیرفته است.
همچنین در بخش فیلم مستند، داستانی کوتاه، پویانمایی و غیرحرفهای هم ۳۹۷ فیلم از ۵۳ شهر ارسال شد که ۳۸ اثر برای بخش مسابقه مورد پذیرش قرار گرفت. در بخش نمایش ویژه ۶ فیبم از محمود کیانی فلاورجانی مرور میشود و در بخش گنجینه بیطار هم ۳ فیلم روی پرده خواهد رفت.
باکیده ادامه داد: در بخش بین الملل با ۴۰ کشور تعامل داشتیم که در نتیجه ۲۱۹ فیلم خارجی مرتبط و تخصصی به دست ما رسید.
از این بین ۱۶ فیلم از ۹ کشور توسط هیات انتخاب و داوری برای بخش نمایش انتخاب شده اند. ضمن اینکه آثاری از سازمان جهانی بهداشت دام با نام اختصاری (OIE) نیز از ۸ کشور دریافت شده که در این جشنواره معرفی میشوند.
وی اشاره کرد: در بخش بزرگداشت این رویداد از داوود نماینده پیشکسوت هنر و گویندگی و همچنین محمود کیانی فلاورجانی تجلیل خواهد شد.
همچنین برای آشنایی هرچه بیشتر مردم با این جشنواره ۱۸ استان اعلام آمادگی و همکاری کرده اند که جای خوشحالی دارد. در مجموع اگر آمار کلی بخواهیم ارائه دهیم ۲۰۸۶ اثر داخلی و خارجی به دست ما رسیده که در این فرصت کم مساله قابل تاملی است.
ناصر باکیده درباره اعضای هیات انتخاب و داوری نیز بیان کرد: الگوی تعامل و ارتباط بین هنرمندان و اعضای سازمان دامپزشکی مد نظر ما بود که بر اساس آن این اعضا از هر دو حوزه انتخاب شده اند تا نظرات شفاف و کارشناسانه تری را شاهد باشیم. در بخش عکس علیرضا کریمی صارمی به عنوان رییس، ساعد نیکذات، حسن غفاری، دکتر محسن مشکوه و مهندس حمید گردان هستند و هیان انتخاب و داوران نخستین جشنواره «بیطار» در بخش فیلم که به ریاست محمدرضا اصلانی شکل گرفته را پوران درخشنده، لقمان خالدی، محمدعلی صفورا و دکتر برایینژاد، دکتر حمید خانقاهی ابیانه و دکتر جعفر درودی تشکیل میدهند.
دبیر نخستین جشنواره تخصصی «بیطار» در پایان از انتشار کتاب جشنواره خبر داد.