عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: بر سر کار ماندن بارزانی هیچ توجیح قانونی ندارد چراکه مدت زمان مسئولیت وی دو سال پیش به اتمام رسیده است.
حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به بیانیه اخیر اقلیم کردستان عراق مبنی بر تعلیق روند همه پرسی در این منطقه اظهار داشت: اشتباه استراتژیک اقلیم کردستان مبنی بر برگزاری همه پرسی خدمتی به اسرائیل و امریکا و بازی در پازل صهیونیسم بین المللی بود.
وی با بیان این که اقدام اشتباه اقلیم کردستان میتوانست منشا یک درگیری و بحران جدیدی در منطقه باشد افزود: این اشتباه استراتژیک میتوانست اسرائیل دومی را برای سالها در منطقه ایجاد کند و انرژی و توان نظامی و انسانی ملتهای مسلمان عراق، سوریه، ترکیه و ایران را هدر دهد.
ترقی تصریح کرد: این در حالی است که تلاشهای جمهوری اسلامی ایران و نقش موثر سردار سلیمانی از یک سو و عدم همراهی جامعه بین الملل با این اقدام نادرست و اشتباه استراتژیک از سوی دیگر موجب شد تا مسئولان اقلیم کردستان متوجه اشتباه خود شوند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: سیاستهای هماهنگ و مشترک ایران، سوریه، ترکیه و عراق در قبال اقلیم کردستان آنها را متوجه اشتباه استراتژیک شان کرد و به آنها فهماند که نه تنها به اهداف خود از برگزاری این همه پرسی نخواهند رسید بلکه ملت کرد که همواره از عزت، احترام و موقعیت مطلوبی در منطقه برخوردار بوده را نابود خواهند کرد.
وی در ادامه یاداور شد: همان گونه که بارزانی پیشتر اعلام کرده بود ماموریتش انجام همه پرسی در اقلیم کردستان عراق بود و در نهایت آن را انجام داد، اما ظاهرا امروز در حال استفعا از این مسئولیت است.
ترقی با بیان این که در حال حاضر بر سر کار ماندن بارزانی هیچ توجیح قانونی ندارد چراکه مدت زمان مسئولیت وی دو سال پیش به اتمام رسیده است تصریح کرد: اقتداری که دولت مرکزی عراق از خود نشان داد و توانست کرکوک را بدون کوچکترین خونریزی بازپس گیرد پیش گامان همه پرسی اقلیم کردستان عراق را متوجه اشتباه استراتژیک شان کرد و نشان داد که دولت عراق حافظ منافع مردم کرد بوده و آنها را جزیی از مردم عراق میداند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان داشت: هم چنین با حمایت دولت مرکزی عراق تبلیغات منفی که در بین کردها علیه دولت عراق به وجود آمده بود برطرف شد و به نظر میرسد مردم کرد متوجه فریبی که از بارزانی خورده اند شده اند و از آن روی برمی گردانند.
وی با اشاره به سفر حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به تهران یادآور شد: به نظر میرسد سفر حیدرالعبادی به ایران همچون سفر اخیر اردوغان به کشورمان در جهت هماهنگی و اتخاذ یک استراتژیک و مشی مشترک با کشورهای همسایه به منظور جلوگیری از توطئههای امریکا و صهیونیست برای بی ثباتی جدید در منطقه باشد.
ترقی تاکید کرد: سفر حیدرالعبادی میتواند هماهنگی میان ایران و عراق بر سر مسائل پساداعش که تا مدت کوتاه دیگری عمر این گروه تروریستی به پایان میرسد را بیش از پیش تقویت کند و به ثبات و توسعه آینده منطقه منجر شود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی پیرامون سفر اخیر حیدرالعبادی به عربستان، با بیان اینکه ارتباط عراق با عربستان که هر دو از اعضای اتحادیه عرب هستند یک امر طبیعی به شمار میرود، خاطرنشان کرد: اگر این سفر برای جذب سرمایههای عربستان در عراق در جهت توسعه و سازندگی و رفع تهدیدهایی که توسط داعش به وجود آمده باشد میتواند نقطه مثبتی برای آینده منطقه تلقی شود.
وی با تاکید براینکه مواضع عراق نسبت به استراتژیهای غلط عربستان همچنان به قوت خود باقی است، خاطرنشان کرد: همان طور که عراق تاکنون در قبال سیاستهای نادرست سعودیها موضع گیری شفاف و روشنی داشته در آینده نیز همین مواضع را ادامه خواهد داد، اما در مجموع عراق نمیتواند از کشورهای عربی جدا و خود را منزوی کند.