کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درباره احتمال سیل زدگی ارودگاههای مسلمانان روهینگیا با شروع فصل بارانهای موسمی در این کشور هشدار داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از تارنمای سازمان ملل در بنگلادش، «آندره مهیسیک» سخنگوی دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد روز شنبه گفت: شرایط آب و هوایی نامساعد، از جمله توفانهای بالقوه، میتواند دهها هزار نفر از پناهندگان روهینگیا را که در ارودگاههای بسیار شلوغ مهاجران در منطقه کاگس بازار زندگی میکنند در معرض خطر جدی قرار دهد.
وی افزود: در صورت وقوع سیل، ممکن است خدمات کلیدی در این ارودگاهها از جمله مراکز بهداشتی، حمام ها، چاهها و همچنین جادهها مسدود شده و دسترسی به وسایل نقلیه در ارودگاهها برای کمک رسانی اضطراری با مشکل روبه رو شود. وی گفت، در صورت شروع بارندگیهای سیل آسا، وضعیت سلامت عمومی به وخامت گراییده و شیوع بیماریهای عفونی در این ارودگاهها تشدید خواهد شد.
از سوی دیگر، دولت بنگلادش اعلام کرده است که با همکاری گروههای بشردوستانه برای رفع این نگرانیها اقدام خواهد کرد. از جمله تمهیدات در نظر گرفته شده ایجاد پلهای چوبی، بالا بردن سطح جادهها و استفاده از کیسههای شن در اطراف ارودگاهها و سایر موارد میباشد.
پیش از این سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد بیش از ۱۰۰ هزار مسلمان روهینگیا که در ارودگاههای شلوغ بنگلادش حضور دارند با آغاز بارانهای فصلی این کشور در خطر سیل، رانش زمین و توفان قرار خواهند گرفت.
هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاههای مهاجران در منطقه 'کاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونتها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند. اما فعالان حقوق بشر اعلام کرده اند که ارودگاههایی که مسلمانان روهینگیا را در خود جای داده اند اصلا برای زندگی مناسب نیستند. بیش از ۶۵۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز ۲۵ اوت (سوم شهریور) به علت حملات شدید نیروهای ارتش و گروههای بودائی افراط گرای میانمار و قتل و کشتار و سوزاندن خانههایشان، وادار به ترک خانه و کاشانه خود در ایالت فقیرنشین راخین و رفتن به سوی مرزهای بنگلادش شدند.
تاکنون 'آنگ سان سوچی' رهبر معنوی میانمار و برنده جایزه صلح نوبل و فرماندهان ارتش این کشور از افزودن نام اقلیت روهینگیایی به ۱۳۵ گروه نژادی این کشور خودداری کرده و میگویند مسلمانان روهینگیا به صورت غیرقانونی از بنگلادش به میانمار مهاجرت کردهاند. اما این ادعا توسط روهینگیاییها رد شده است. آنها میگویند سابقه حضورشان در میانمار، دستکم به چند سده اخیر میرسد.
بنگلادش و میانمار در تاریخ ۲۵ ماه نوامبر یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانههای خود در راخاین امضا کردند. بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.
اما دولت بنگلادش اعلام کرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار به تاخیر افتاده است. مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن داراییهای روهینگیا و مجازات عاملان قتل عام خانوادههای خود از سوی دولت میانمار هستند.
دور جدید خشونتها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری ارکنان روهینگیا (ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخین آغاز شد. ارتش و گروههای بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به کشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی کردند. به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، در جریان این حملات بیش از ۶ هزار ۵۰۰ و مسلمان روهینگیایی کشته شده اند.