به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهور ایران در گفتوگو با روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» تصریح کرد که مخالفان دولت بدون آنکه به این قضیه فکر کنند که دامن زدن به مخالفت با دولت میتواند کل نظام را آشفته کند، جوی را ایجاد کردند تا مردم را نسبت به اصلاحات بدبین کنند.
وی در ارتباط با رابطه با آیت الله «علی خامنهای» رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران گفت: «من رابطه بسیاری خوبی با رهبر معظم دارم اما در انتخابات ریاستجمهوری کمی تند رفتم. امیدوارم که به زودی با ایشان دیدار کنم».
جهانگیری درباره برخی آشوبهای پراکنده در برخی از شهرهای ایران گفت که جمهوری اسلامی میتواند در پی این اعتراضات اصلاح و احیا شود.
با اینحال معاون روحانی درباره اعتراضات ابراز نگرانی کرد و گفت: «اگر افراد تلاش کنند که این مشکلات را در خیابانها حل کنند، ما قطعاً نگران میشویم. آنهایی که درک دقیقی از جمهوری اسلامی دارند، میدانند که انعطافپذیری آن در برابر مردمش بالا است».
روزنامه فایننشالتایمز در سوالی پرسید که جمهوری اسلامی ایران در صورت مخالفت مردم با داشتن حجاب، چه اقدامی انجام میدهد، گفت که خواسته اکثریت مردم مشخص و روشن نیست و ادامه داد: «بیش از 60 درصد از مردم ایران همچنان معقتدند که از طریق اصلاحات میتوانند خواستههایشان را دنبال کنند و قطعاً به آنچه که به دنبال آن هستند دست مییابند».
جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی ایران گفت که اوضاع اقتصادی به بدی آنچه که مردم فکر میکنند، نیست. بینش آنها از سختی وضعیت اقتصادی تا حدودی تحت تأثیر تبلیغات منفی تندروها است.
جهانگیری درباره رهبر معظم انقلاب گفت:«آقای خامنهای انقدر عملکرد خوبی دارد که ما در حال حاضر هیچ نگرانی نداریم. به واسطه سطح عالی بلوغ نظام، هیچ بحرانی وجود نخواهد داشت».
وی در پاسخ به اینکه در جایگاه مسئول مبارزه با فساد اقتصادی چه کاری با سازمانهای وابسته به سپاه یا سازمانهای دولتی خواهد کرد، گفت: « با همه آنها برخورد خواهد شد؛ فقط ممکن است تا قبل از انجام تحقیقات بیشتر چیزی از آن را عمومی نکنیم. تحت قوانین جدید، بهعنوان بخشی از تلاش برای مبارزه با فساد، باید نیروهای سپاه از بخشی از سودهای اقتصادیشان برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور چشمپوشی کنند. همه حرف ما این است که سپاه به بخش خصوصی آسیب نزند و بخش خصوصی به مهمترین بازیگر اقتصاد تبدیل شود».
جهانگیری ادامه داد: «حقیقت این است که فساد بالا است.....حقیقت بدتر این است از آنجایی که ما نمیتوانیم اقتصاد خود را باز کنیم و زودتر شروع به شفافسازی کنیم....فساد تا حدی سیستماتیک شده است».
جهانگیری در خصوص ادعاهایی مبنی بر اینکه برخی در ایران از سرمایهگذاری خارجی رنجیده خاطر هستند، گفت: «هیچکس مخالف جذب سرمایههای خارجی نیست....جذب سرمایههای خارجی بخشی از سیاستهای کلی است که رهبر معظم ایران آن را تأیید کرده است».