به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه وطن امروز با انتشار این تحلیل نوشت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی سر از پا نمیشناسد! او اخیراً در کنفرانسی خبری تاییدیه آژانس انرژی اتمی درباره تطابق عملکرد ایران با تعهداتش در توافق هستهای را «خبر خوب»ی دانست! «فدریکا موگرینی» در این باره میگوید: «در شرایطی که تروئیکای اروپایی همچنان برای حفظ توافق هستهای ایران در تلاش است، تأیید پایبندی ایران به تعهداتش در توافق هستهای خبر خوبی است؛ تلاش ما برای حفظ توافق هستهای ادامه مییابد».
دلیل ابراز خرسندی موگرینی از وضعیت موجود کاملاً مشخص است! عدم توازن میان «تعهدات برجامی ایران» و «تعهدات متقابل غرب» این روزها به اندازهای مشهود است که حتی مقامات آمریکایی و اروپایی نیز به آن اذعان کردهاند. تروئیکای اروپایی پس از خروج ترامپ از توافق هستهای با ایران اعلام کرد سریعاً برای ارائه یک بسته پیشنهادی به ایران (در راستای حفظ توافق هستهای) با تهران وارد مذاکره خواهد شد اما در عرض چند هفته، «مذاکره با تهران» از سوی اروپاییان تبدیل به «معامله با آمریکا» شد!
تروئیکای اروپایی نهتنها اقدامی در راستای حفظ توافق هستهای انجام نداده، بلکه به سفارش «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آن رژیم مستکبر، تأخیر هدفمندی را درباره ارائه بسته پیشنهادی در پیش گرفته است.
فدریکا موگرینی در حالی قصد ترک سمت خود را دارد که از وی کارنامه سیاهی در قبال «برجام» و «حفظ توافق هستهای» به جا مانده است. در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» و زمانی که کنگره و کاخ سفید با هماهنگی و همکاری یکدیگر، قانون محدودیت صدور ویزا برای ایرانیان (و کسانی که به ایران سفر میکنند) را به تصویب رسانده و اجرایی کردند، یکتنه در مقابل شکایت منطقی ایران مبنی بر نقض ماده 29 برجام ایستاد و اقدام مقامات آمریکایی را ناقض توافق هستهای قلمداد نکرد! خیانتهای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به این نقطه ختم نمیشود. موگرینی در دور نهایی مذاکرات هستهای وین - که منتهی به امضای توافق هستهای در تیرماه 94 شد- بخوبی در جریان توافق شفاهی آقای دکتر «محمدجواد ظریف» وزیر محترم امور خارجه و «جان کری» وزیر خارجه آمریکا بر سر قانون آیسا قرار داشت، با این حال زمانی که قانون آیسا با امضای 98 سناتور دموکرات و جمهوریخواه تمدید شد، بار دیگر در کسوت وکیل مدافع کاخ سفید ظاهر شد و اعتراض ایران مبنی بر بیتعهدی آمریکا را وارد ندانست!
فراتر از همه این موارد، زمانی که خزانهداری ایالات متحده رسماً مانع اجرایی شدن برجام و عادیسازی روابط بانکی و اعتباری میان کشورمان و سایر بازیگران بینالمللی شد، بار دیگر موگرینی به همراه سران 3 کشور آلمان، انگلیس و فرانسه از این روند حمایت کرده و ایشان خود به جزئی از بازی اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل شدند.
هماکنون 4 ماه است رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا رسماً از توافق هستهای با ایران خارج شده و برجام نیز عملاً به پایان عمر خود رسیده، با این حال موگرینی و دیگر مقامات اروپایی همچنان به عهدشکنی خود در قبال توافق هستهای ادامه میدهند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به بهانه «عدم اقناع شرکتهای اروپایی» مبنی بر ادامه فعالیت در ایران، از احصای ظرفیتهای بخش دولتی اروپا نیز جهت حفظ توافق هستهای طفره میرود. از سوی دیگر، سیاستمداران اروپایی با اتخاذ تاکتیک «خرید زمان» درصدد تاثیرگذاری تحریمهای ثانویه آمریکا بر ایران و کاهش قدرت مانور ایران در مذاکرات «ایران- اروپا» هستند.