گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ آخرین شب پاییز نیز تمام شد. شبی که به آن در فرهنگ ایرانی یلدا یا شب چله میگویند. در این شب اقوام و آشنایان فامیل دور هم جمع شده و به رسم قدیمی فال میگیرند، شعر میخوانند و خوراکی میخورند.
اما شاید همیشه اینطور نباشد. در کنار سفرههای مجلل و اشرافی شب یلدا که گاهی آنچنان انسان را جذب میکند که فرد دوست ندارد به آن سفره دست بزند، سفرههایی خالی نیز وجود دارد و یا حتی سفرههایی که شاید اصلا پهن نشود.
اما به تازگی فرهنگ دیگری در حال رشد است تا نگذارد سفره شب یلدایی خالی بماند. این فرهنگ نیک و پسندیده که طی چند سال اخیر به حد قابل قبولی رشد داشته، اینک باعث شده تا بسیاری از خانوادههای محروم و نیازمند در این شب بتوانند با لبخند دور هم جمع شده و طولانیترین شب سال را پشت سر بگذارند.
این فرهنگ ناب، پخش اقلام مورد نیاز خانواده در شب یلدا در بین محرومان است. گروهها، تشکلها، مساجد و اشخاصی به صورت خود جوش این فعالیتها را انجام میدهند تا نشان دهند در شرایطی که عدهای سلبریتی دم از مردم میزنند و علیه مردم کار میکنند، چه کسی به طور واقعی خود را خادم مردم میداند.
در استان خراسان شمالی نیز این اتفاق رونق بسیار بالایی دارد که در ادامه تنها بخش کوچکی از این فعالیتها را بررسی خواهیم کرد.
رضا ثنائیان، مسئول گروه جهادی شهید فیروز حمیدی زاده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد در این خصوص گفت: ضمن تشکر از خیرینی که به ما کمک کردند، ما در شب یلدا بیش از ۸۰ بسته میوه و شیرینی را بین محرومان پخش کردیم.
ثنائیان ادامه داد: این اقدام در منطقه کلاته آذرسای بجنورد رقم خورد. این منطقه از بخشهای محروم بجنورد است که به نوعی حاشیه شهر محسوب میشود. ما این منطقه را شناسایی کرده ایم و در ادامه نیز فعالیتهای فرهنگی، عمرانی و پزشکی خود را در این منطقه خواهیم داشت.
مسئول گروه جهادی شهید فیروز حمیدی زاده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد محرومان را، ولی نعمت این انقلاب دانست و خاطرنشان کرد: ما باید هرچه توان داریم در حمایت از محرومان و مستضعفان خرج کنیم. این افراد صاحب انقلاب هستند که اگر این عزیزان نبودند اکنون انقلابی نیز نبود.
وی در پایان گفت: محرومان باید انقلاب را از خودشان بدانند. ما در تلاشیم وضعیت این افراد را در حد توان خودمان بهبود ببخشیم و به آنها یادآوری کنیم که همچنان جوانان به فکرشان هستند و به زودی میتوانیم وضعیت را بهبود ببخشیم.
صادق شاکری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد نیز گفت: بسیج دانشجویی و کانون خیریه شهر نور دانشگاه علوم پزشکی مبالغی را از دانشجویان به عنوان کمک دریافت کردند و به واسطه این پول جمع آوری شده میوه و شیرینی خریداری شد و در شب یلدا این اقدام خیرخواهانه انجام گرفت.
گروهی دیگر از دانشجویان به صورت خودجوش اقدام به خرید اقلام شب یلدا کردند و بین نیازمندان شهر توزیع کردند و این اقدام زیبا را در صفحات مجازی خود به اشتراک گذاشتند. هرچند این دانشجویان قطعا نمیتوانستند مبالغ زیادی کمک کنند، اما انجام اصل این عمل نشان دهنده آن است که فرهنگ کمک به هم نوع به چه میزان در بین جوانان رونق گرفته است.
یکی دیگر از محلهای جمع آوری و اهدای اقلام شب یلدا مساجد بود. به عنوان نمونه مسجد ملکش حجم بسیار بالایی از میوه را در بین مردم محروم پخش کرد.
کمیته امداد امام خمینی شهرستان جاجرم نیز در آن شب فعالیت ویژهای داشت. این کمیته ۱۱۴۵ بسته سبد کالا بین خانوادههای نیازمند توزیع کرد. طبق اعلام کمیته امداد امام خمینی این بستهها ارزشی به مبلغ ۱۸ میلیون تومان داشتند.
مسجدیهای مسجد صاحب الزمان جاجرم نیز ۵۴ بسته مواد غذایی را بین نیازمندان توزیع کردند.
قرارگاه خدمت رسانی بسیج شهرستان سنخواست نیز با همکاری مرکز نیکوکاری این شهر ۲۲۰ بسته میوه و مواد غذایی را بین مردم روستاهای این شهر پخش کردند.
هرچند این موارد تنها بخش بسیار کوچکی از کمکهای خودجوش مردم به نیازمندان بود، اما حتی همین مقدار نیز نشان از یک اتفاق عظیم فرهنگی دارد. رویدادی که باعث شده است در شرایط نامطلوب اقتصادی، مردم نه تنها قشر نیازمند را فراموش نکنند بلکه تمام توان خود را برای آوردن لبخند روی لبان این بخش از مردم انجام دهند.