معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت گفت: طبق آمارها سالانه حدود ۳ درصد از مردم به دلیل هزینههای درمان فقیر میشوند؛ که البته این فقر دائمی و همیشگی نیست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در حوزه بهداشت و درمان پولپاشی نشده است، بلکه آنچه اختصاص یافته حق مردم بوده است.
فراهانی افزود: در طول ۴۰ سال اخیر رشد کیفی مناسبی در حوزه سلامت کشور حاصل شده است و در این سالها تقریبا به مرز علم دست یافته ایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به توسعه کمی و کیفی حوزه سلامت در دولت تدبیر و امید افزود: در سالها و دولتهای قبل مردم دسترسی عادلانه به خدمات حوزه بهداشت و درمان نداشتند و با وجود آنکه عدالت شعار انقلاب اسلامی است، هنوز به صورت کامل محقق نشده است و طبق آمارها سالانه حدود ۳ درصد از مردم به دلیل هزینههای درمان، فقیر میشوند که البته این فقر دائمی و همیشگی نیست.
وی تصریح کرد: اجرای طرح تحول نظام سلامت دسترسی عادلانه خدمات را دنبال کرد و برای همه نقاط کشور فرصت بهره برداری را فراهم کرد، همچنین تا قبل از اجرای این طرح، پرداختی از جیب مردم بین ۵۰ تا ۶۰ درصد بود که اجرای طرح یاد شده این پرداختی را به ۵۰ درصد کاهش داد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تنگناهای مالی در حوزه سلامت، بیان کرد: همکاران دانشگاههای علوم پزشکی در کشور با معوقات ۱۰ ماهه تا یک ساله کارانههای خود مواجه هستند، اخیراً صحبتهایی مبنی بر تزریق بیش از حد منابع مالی به حوزه بهداشت و درمان میشود در حالی که این چنین نیست.
فراهانی اضافه کرد: در سیاستهای کلان تعیین شده است که میزان تخصیص منابع در حوزه سلامت باید متناسب با تخصیصهای کشورهای منطقه باشد که در حال حاضر ۸ درصد تولید ناخالص ملی به این حوزه اختصاص مییابد و در کشور ما نیز تخصیصها در حدود ۸ درصد است که نسبت به سالهای گذشته ۲ درصد افزایش یافته است در حالی که این میزان تخصیص در امریکا به ۱۴ درصد میرسد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان با بیان اینکه با توسعه نظام ارجاع و پزشک خانواده میتوان بیش از گذشته مدیریت منابع را محقق کرد، بیان کرد: مسئولیت پذیری در جمهوری اسلامی در واقع یک فرصت و تهدید محسوب میشود، به این معنا که مسئولیت پذیری برای خدمت فرصت مغتنمی است و اگر به خوبی عمل نشود در واقع تهدید محسوب میشود و این فرصت و تهدید در حوزه سلامت نمود بیشتری دارد به طوری که قصور و سهل انگاری در این حوزه عواقب بیشتری به همراه دارد و با توجه به توسعه فضای مجازی و ارتباطات، مسائل بیشتر مورد توجه قرار میشود.
سیدعلی آقازاده، استاندار مرکزی نیز در ادامه این مراسم گفت: اخیراً ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک ملت دریافت شده است که اولین بخش آن ظرف هفته آینده پرداخت میشود و میتواند موتور تکمیل بیمارستان را سرعت بخشد.
آقازاده با اشاره به ارتقای حوزه بهداشت و درمان طی ۵ سال اخیر در کشور و استان مرکزی، بیان کرد: طرح تحول نظام سلامت که با ابتکار وزیر بهداشت اجرا شد، امروز خدمات بسیاری را به همه نقاط کشور ارائه میکند و بخشی از ثمرات این طرح نیز شامل حال استان مرکزی شده است.
وی تصریح کرد: این طرح اقدامی بزرگ بود که با مدیریت موثر در استان مرکزی تاثیرگذاری قابل قبولی داشته است.
استاندار مرکزی در خصوص روند ساخت بیمارستان ولیعصر (عج) اراک بیان کرد: اخیرا ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک ملت دریافت شده است که اولین بخش آن ظرف هفته آینده پرداخت میشود و میتواند موتور تکمیل بیمارستان را سرعت بخشد و امید است که دولت نیز به وعدههای خود عمل کند تا بتوان بیمارستان را برای سال ۹۸ به بهره برداری رساند چرا که با بهره برداری از این مجموعه آموزشی و درمانی سرانه خدمات بهداشتی و درمانی استان با میانگین کشور همسان میشود.
آقازاده در پایان خواستار توجه جدی مجموعه وزارتخانه به ۲۲۰ میلیارد تومان مطالبات دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی شد.
رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در ادامه این مراسم خواستار ادای دین و پرداخت بدهکاری دولت و وزارت بهداشت به استان شد.
حسن طاهراحمدی بیان کرد: به گفته هاشمی وزیر بهداشت، استان مرکزی و استان البرز به دلیل نزدیکی به تهران مظلوم واقع شده اند و به همین دلیل دولت و وزارت بهداشت باید دین خود را به استان مرکزی ادا کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون چندین و چند بار قول بهره برداری از بیمارستان ولیعصر (عج) داده شده است، افزود: دولت متعهد شده بود که در سالهای ۹۵ و ۹۶ سالانه ۴۰ میلیارد تومان پرداخت کند که این امر محقق نشد در حالی که اگر اعتبارات تخصیص یافته بود سال گذشته با ۸۰ میلیارد تومان این بیمارستان تکمیل شده بود، اما امسال باید با ۱۴۰ میلیارد تومان این پروژه تکمیل شود و شاید برای سال آینده نیز تا ۲۰۰ میلیارد تومان برای اینکار هزینه نیاز باشد.
طاهراحمدی گفت: در حوزه تختهای بیمارستانی، استان مرکزی با وجود افزایش ۷۰۰ تخت طی سالهای اخیر همچنان از میانگین کشوری عقب است، اما با مشکلات موجود، طی ۵ سال اخیر ۱۰۰ هزار مترمربع برای توسعه حوزه سلامت استان اختصاص یافت که تاکنون ۵۰ هزار مترمربع به سرانجام رسیده است.
طاهراحمدی با اشاره به وضعیت دانشگاه در زمان تحویل بیان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی در سالهای گذشته به دلیل بی توجهی با مشکلات بسیاری مواجه شدند و دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با بدهیهای سنگین و کسری بودجه مواجه بود، اما با تلاشهای فراوان، امروز تراز دانشگاه ۴۰ میلیارد تومان مثبت است به طوری که طبق آخرین آمار ۱۸۰ میلیارد تومان بدهی و ۲۲۰ میلیارد تومان طلب برای دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی برآورد شده است.
وی اضافه کرد: در دوران ۵ ساله مدیریتی بنده ۱۸ ماه بدهی به پزشکان به ۱۱ ماه و ۱۱ ماه معوقه کارمندان به ۸ ماه کاهش یافته است و وضعیت دانشگاه نسبت به متوسط کشوری مطلوب است، همچنین در این دوران حدود ۱۳۰ میلیارد تومان کمک خیرین استان دریافت شد که اگر این حمایتها نبود بخشی از امور به سرانجام نمیرسید.
طاهراحمدی با تاکید بر اثربخشی حضور هاشمی به عنوان وزیر در وزارت بهداشت، گفت: امید است که استعفای وی مورد قبول روحانی قرار نگیرد چراکه عدم حضور وی به وزارت بهداشت آسیب خواهد زد.
وی در پایان همچنین با اشاره به تعامل بسیار مطلوب مجموعه مدیریتی استان مرکزی با دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: طی ۵ سال اخیر با وجود تعامل و عملکرد متحدانه مجموعه دانشگاه هیچ گونه باج سیاسی داده نشده است، ریالی از بیت المال هدر نرفت و سعی بر خدمت بود که این رفتار تاوانهایی در پی داشت که یک نمونه این تاوانها تخریب تعدادی از همکاران من بود که متاسفانه ادامه این تخریبها به مجموعه استان آسیب میزند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در ادامه این مراسم در خصوص اهداف و برنامههای خود در حوزه بهداشت و درمان استان، اصلیترین برنامه خود را تکمیل بیمارستان ولیعصر (عج) به عنوان مهمترین مراکز آموزشی و درمانی در غرب کشور دانست و گفت: با ساخت این مرکز و تکمیل ساختمان بیش از ۵۰ درصد مشکلات فعلی این بیمارستان رفع میشود و میتوان خدماتی در شان مردم استان مرکزی ارائه کرد.
سید محمد جمالیان با بیان اینکه تاکنون پیشرفت ۶۲ درصدی پروژه حاصل شده و برای تکمیل بیمارستان ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، بیان کرد: تکمیل و راه اندازی کلینیک سلامت در هپکو و تکمیل سایر کلینیکهای درمان و دندانپزشکی از دیگر برنامهها خواهد بود.
وی با تاکید بر کیفی سازی آموزش در دانشگاه گفت: بسترسازی کمی در حوزه آموزش به خوبی پیش رفته است و امید است بتوان در حوزه کیفی سازی نیز به خوبی عمل شود و پزشکان متخصص مورد نیاز استان تربیت شوند همچنین بحث توسعه پژوهش براساس نیاز استان و کشور جهت رفع مشکلات اساسی مدنظر است و در این دوره تقویت شهرستانها و ارائه کلیه خدمات بهداشتی و درمانی جهت جلوگیری از تردد بین شهری و استانی دنبال خواهد شد.
جمالیان افزود: از روز گذشته که کار را شروع کرده ام کمیته انتصاب دانشگاه فعال شده است و تلاش میشود که در کوتاهترین زمان ممکن فرد شایسته، جوان و کارآمدی برای ریاست بیمارستان ولیعصر (عج) اراک انتخاب شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تاکید کرد: مصالح مردم خط قرمز من است و هیچگاه با کار اجرایی و سیاسی پیوند نخواهند خورد.