محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان میگوید «ما به عنوان کارگزار مردم وظیفه داریم فشار را از دوش مردم برداریم.»
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در همایش «چندجانبهگرایی در سیاست خارجی» که در محل دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، سخنرانی کرد.
رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در سخنان خود تأکید کرد: «نگوئیم مردم ۴۰ سال مقاومت کردند، باز هم میکنند؛ پس ما چکارهایم؟! به عنوان کارگزار مردم وظیفه داریم فشار را از دوش مردم برداریم.»
ظریف افزود که «برجام شکست راهبردی برای آمریکا بود. نتانیاهو و تندروهای آمریکا نگران از بین رفتن اجماع جهانی علیه ایران بودند.»
وی در سخنان خود با اشاره به اقدامات دولت آمریکا در خصوص برجام گفت: «این اولینباری نیست که آمریکا [رویکرد]یکجانبهگرایی را دنبال کرد.»
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد که «آمریکا همیشه یکجانبهگرایی یکی از گزینههای آمریکا [در عرصه بینالملل]بوده است، ولی خوب در چند دولت آمریکا، یکجانبهگرایی به عنوان یک سیاست اصلی دنبال شده است. یکی در دولت بوش پسر بود و یکی هم در دولت آقای ترامپ.»
ظریف میگوید: «این حرکت مذبوحانهای که در [نشست]ورشو انجام دادند، به خاطر این بود که میفهمند یکجانبهگرایی مشروعیت ندارد. چرا رفتند ورشو؟ چرا به قول خودشان اتحاد ارادهها را برای حمله به عراق درست کردند. آیا آمریکا به قدرت نظامی کسانی که با آن متحد شدند تا به عراق حمله کنند، نیاز داشت؟ اگر به زمانی که آمریکا در دور دوم به عراق حمله کرد نگاه کنید، آمریکا برخی کشورها را به عنوان نیروهای نظامیشان آورده بود که نه تنها کمکی به امنیت نمیکردند بلکه خود آمریکا مجبور بود نیرویی را برای حمایت از آنها اختصاص بدهد. یعنی به اصطلاح ارتش [|ین کشورها]را این ور و آنور برده بود، بعد خود ارتش آمریکا یا مثل بلکواتر را مسئول کرده بود که از همینها حفاظت کند. یعنی بار بودند به جای یار. اما چرا اینکار را کرد؟ به خاطر اینکه یکجانبهگرایی مشروعیت و کارآمدی در صحنه بینالمللی ندارد.»