رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز گفت: تعداد دانشجویان برگزیده بنیاد ملی نخبگان دانشگاه در نیمسال اول با ۲۹ نفر افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۲/۵ برابر شده است.
حمید احمدی، رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: نخبه به فردی برجسته و کارآمد اطلاق میشود که در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت اثرگذاری بارز داشته باشد و همچنین فعالیتهای وی بر پایه هوش، خلاقیت، انگیزه و توانمندیهای ذاتی از یک سو و تخصص و توانمندیهای اکتسابی از سوی دیگر، موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت و اعتلای کشور شود.
احمدی مطرح کرد: بنیاد ملی نخبگان نهادی است که با هدف سیاستگذاری در زمینه توسعه منابع انسانی برگزیده کشور و برنامه ریزی در زمینه نخبه شناسی، نخبه پروری، نخبه گزینی و نخبه گماری فعالیت می کند. رویکرد بنیاد ملی نخبگان، شناسایی اجتماعات نخبگانی از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در تمامی حوزهها و همچنین پشتیبانی از فعالیتهای آنان با همکاری دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.
رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز تصرح کرد: یکی از رسالتهای مهم بنیاد، ایجاد فضا و محیطی مناسب برای شناختن نخبگان و بهره مندی از آنان در عرصههای مختلف علمی، صنعتی، فرهنگی و اقتصادی کشور است. لذا تلاش شده است چهارچوبی در کشور شکل گیرد که در آن گفتمان نخبگانی، چگونگی تأثیرگذاری نخبگان و نیز بهرهمندی از توان اجتماعات نخبگانی برای تحقق اهداف توسعه در سطوح محلی، ملی و بینالمللی محقق شود.
وی با اشاره به عضویت دانشجویان دانشگاه تبریز در بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: طبق سیاستگذاری و برنامهریزیهای بنیاد ملی نخبگان برای صاحبان استعداد برتر در حوزههای مختلف، شناساندن افراد و گروههای صاحب استعداد برتر به نظام نخبگانی، به جای نشاندار کردن و برچسب زدن به آنها، با رویکرد نامشهود و نامحسوس صورت خواهد گرفت؛ لذا عناوینی نظیر عضویت در بنیاد ملی نخبگان که در سالهای ابتدایی تأسیس این بنیاد مورد استفاده قرار میگرفتند، دیگر محلی از اعراب ندارند.
احمدی با اشاره به برندگان جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان در سال تحصیلی ۹۷ گفت: تعداد دانشجویان دانشگاه تبریز که در نیم سال اول سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ مشمول جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان شده اند، مجموعاً ۴۸ نفر است که از این تعداد، ۲۳ نفر در رشتههای زیرمجموعه گروه عمده تخصصی فنی، مهندسی در حال تحصیل هستند.
رئیس گروه حمایت از استعدادهای درخشان دانشگاه تبریز مطرح کرد: تعداد نفرات برگزیده در گروههای عمده تخصصی علوم پایه، علوم انسانی و کشاوزی و دامپزشکی نیز به ترتیب ۱۳ نفر، ۱۱ نفر و یک نفر است.
وی با تاکید بر این که تعداد دانشجویان مشمول این جوایز در نیم سال اول سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶، مجموعاً ۱۹ نفر بوده است، افزود: در همین راستا مشاهده میشود تعداد دانشجویان برگزیده در نیم سال اول سال تحصیلی ۹۷، با ۲۹ نفر افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از۲/۵ برابر شده است.
احمدی با اشاره به اهداف اعطای جوایز تحصیلی بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان بیان کرد: این بنیاد با هدف حمایت مادی و معنوی از دانشجویان نخبه و هدایت این استعدادهای برتر به سمت اولویتهای راهبردی کشور، تسهیلات و جوایز متنوعی را طراحی و ارائه میکند.