وزیر خارجه کشورمان ایران و عراق را دو ستون استوار امنیت در خلیج فارس و خاورمیانه خواند و تصریح کرد: هیچ قدرتی نمیتواند مردم ایران و عراق را از هم جدا کند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (شنبه) در همایش «حکیم؛ محور وحدت» در شانزدهمین سالگرد شهادت آیتالله سید محمدباقر حکیم حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا گفت: وقتی که به من گفتند در مراسم بزرگداشت شهید محراب مرحوم آیت الله محمدباقر حکیم سخنرانی کنم، بدون درنگ پذیرفتم و این را افتخار بزرگی برای خودم میدانم که در مراسم این بزرگمرد حضور یابم.
وزیر خارجه گفت: در سال ۱۳۷۱ سعادت داشتم به همراه مرحوم جلال طالبانی، شهید حکیم و مرحوم چلبی به حج مشرف و در آن زمان با شهید حکیم و خانواده ایشان آشنا شدم و حضور روحانی ایشان (شهید حکیم) را در آن مراسم با تمام وجودم احساس کردم.
وی افزود: خدا ایشان را با اجداد طاهرینش، حضرت امیر و سیدالشهدا محشور بدارد که نمونه بارز اخلاق اسلامی بود. مجاهدی که همزمان با مجاهدت، اخلاق داشت، خلق و خوی بسیار لطیف و بزرگوارانه و پدرانه داشت و بنده و همسرم که این سعادت را در محضر ایشان و همسر بزرگوارشان داشتیم که خدا به همسر ایشان صحت، سلامت و طول عمر عنایت فرماید، این روحیه و خلق نیکو را که از جدشان به ارث برده بودند دیدیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: و اگر حضور وحدت آفرین ایشان نبود ما امروز با عراق دیگری روبرو بودیم.
هیچ قدرتی نمیتواند مردم ایران و عراق را از هم جدا کند ظریف افزود: احساس میکنم آنچه شهید حکیم پایه گذاری کرد با دیدگاه وسیع و بلند امام راحل (ره)، ارتباطی بین مردم ایران و عراق ایجاد کرد که امروز این ارتباط نهادینه شده و هیچ قدرتی نمیتواند مردم ایران و عراق را از هم جدا کند. ارتباطی که با بدر شروع شد در مبارزه علیه صدام، مبارزهای که مردم ایران و عراق هماهنگ و همراه یکدیگر در طول هشت سال جنگ تحمیلی با هم جنگیدند و مبارزه کردند و بعد با حشد الشعبی ادامه یافت و امروز که ایران و عراق در کنار هم با تکفیر و تندروی و افراط گرایی مبارزه کردند.
وی گفت: شهید حکیم که با صدام جنگید در کنار خواهران و برادران ایرانی با این جرثومه فساد مبارزه کرد، توسط فاسدترین و فاسقترین افراد که همان تکفیریها بودند، شهید شد و ثمره خون آن بزرگوار در هم آمیخته شدن خون ایرانی و عراق، نه فقط شیعه عراق، سنی عراق، مسیحی، کرد، ایزدی عراق و همه اقشار مختلف عراق خونشان در مبارزه با تکفیر، داعش و گروههای عراقی به هم آمیخت.
ظریف ادامه داد: این در هم آمیخته شدن خون مردم ایران و عراق هیچگاه اجازه ایجاد تفرقه و نفاق به دشمنان ملت و امت اسلامی را نخواهد داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: شهید حکیم فردی بود که توانست با درایت پروژهها و طرحهای بسیار خطرناکی را که برای آینده عراق دیده بودند، خنثی کند. خاطرتان هست به دنبال بعث منهای صدام بودند به دنبال دولت گارنر و حکومت نظامی بودند، شهید حکیم توانست با عنایت به ویژگیهای مردم عراق و با تلاش، درایت و حکمت بتواند از این مرحله عبور کند.
وزیر خارجه یاد و خاطره مرحوم سید عبدالعزیز حکیم را نیز گرامی داشت که در این رویارویی در کنار شهید حکیم بود و افزود: خبرگی، درایت، توان مذاکره دیپلماتیک و دوراندیشی ایشان باعث شد، تیر آمریکاییها به سنگ بخورد، تیر کسانی که به دنبال این بودند که در عراق یک حکومت رقیب ایرانی ایجاد کنند. تیر کسانی که به دنبال این بودند که با عراق خطری را برای کل جهان اسلام ایجاد کنند، توانست این تیر را به سنگ بزند.
برای تدارک سفر روحانی امشب به عراق میروم وزیر خارجه با اشاره به سفر پنج روزهاش به عراق در دی ماه و با بیان اینکه در طول این سفر احساس کردم که مردم ایران و عراق جدایی ناپذیرند، در دیدار با عشایر کربلا با تمام وجودم احساس کرد که مردم دو کشور جدایی ناپذیرند، گفت که امشب برای تدارک سفر تاریخی حسن روحانی به عراق میرود و افزود: اطمینان دارم سفر رئیس جمهور به عراق یک بار دیگر نشان خواهد داد که این مردم و دو ملت، قلب تپنده این منطقه هستند. (روحانی قرار است دوشنبه به عراق سفر کند)
وی تصریح کرد: بدون ایران و عراق ما نخواهیم توانست در منطقه امنیت ایجاد کنیم، بدون ایران و عراق، این منطقه روی امنیت و آرامش را نخواهد دید.
ایران و عراق دو ستون استوار امنیت در خلیج فارس و خاورمیانه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ایران و عراق را دو ستون استوار امنیت در خلیج فارس و خاورمیانه خواند و افزود: امیدواریم با حرکت جدیدی که به یمن اراده مقامات عراقی ایجاد شده و این حرکت بسیار مبارک است، بتوانیم حرکت رو به جلو داشته باشیم.
وی عنوان کرد: حرکت زیبایی که عراقیها شروع کردند در دوره اخیر این است که ما گروهها و ائتلافهایی داریم که شامل همه اقوام و طوایف است و این ثمره خون شهید حکیم است که واقعا شهید وحدت بود. نه تنها شهید محراب، بلکه شهید و منادی وحدت بود.
ظریف افزود: ما امروز در عراق گروههای ملی عراقی داریم که از همه طوایف، اقوام و مذاهب شکل گرفتند.
وی ادامه داد: در سفری که به عراق داشتم با دو ائتلاف عراقی ملاقات کردم به رهبری سید عمار حکیم و دیگری به رهبری برادران بدر که هر دو ائتلاف شامل همه قومیتها، کرد، شیعه، سنی، ترکمان و مسیحی همه با هم در یک ائتلاف جمع شدند و دو ائتلافی که در عراق هست هر دو شامل همه قومیتهاست و این پیروزی بزرگ برای ندای وحدت بخش شهید حکیم است.
ظریف گفت: امیدواریم به برکت ماه رجب که شهید حکیم شهید ماه رجب است، خدا به همه ما این توفیق را عنایت فرماید که در مسیر وحدت، حکمت، شهادت حرکت و با فرهنگ ایثار و شهادت که مردم ایران و عراق را به هم پیوند داده و این فرهنگی است که تمام سلاحهای دنیا در برابرش ناتوان بوده و خواهد بود، به برکت این فرهنگ بتوانیم پیام شهید حکیم، پیام شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، پیام امام (ره) و پیام وحدت آفرین مقام معظم رهبری در قاب دوم انقلاب را عملی کرده و به سمت آن حرکت یگانه جهان اسلام حرکت کنیم.
شهید حکیم محور وحدت بود گفتنی است در ابتدای این مراسم «سید ضرغام حسینی» نماینده سید عمار حکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق در تهران ضمن خیرمقدم به حاضران شرکت کننده در مراسم گفت: شهید حکم از زمان حضور در ایران تا ۲۰۰۳ همه تلاش خود را صرف مبارزه با صدام، حزب بعث و کمک به مردم مظلوم عراق کرد.
وی با بیان اینکه حزب بعث به دنبال ایجاد تنش با همسایگان به ویژه با ایران بود، اظهار داشت: این حزب چه در زمان جنگ و چه بعد از آن به دنبال ایجاد تفرقه بین دو ملت بزرگ ایران و عراق بود و به این هم اکتفا نکرد و در راستای ایجاد تفرقه بین مردم عراق نیز تلاش کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: در سوی دیگر شهید حکیم قرار داشت که چه در زمان جنگ و چه پس از آن به دنبال وحدت مردم ایران و عراق بود. او تلاش کرد بین مسلمانان منطقه وحدت ایجاد کند.
به گزارش فارس، در ادامه این مراسم نیز حجت الاسلام «مصطفی رستمی» رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: شهید حکیم همه عمرش را به جهاد گذراند، جهاد علمی و استفاده از محضر بزرگانی، چون آیتالله خویی، آیتالله آل یاسین و.
وی شهید حکیم را محور وحدت نامید و افزود: شهید حکیم اجازه نداد که اشغال عراق توسط آمریکا به ترویج فرهنگ آمریکایی در عراق منجر شود.
در ادامه این مراسم بخشهایی از سخنرانی شهید حکیم در نماز جمعه دانشگاه تهران در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۲ به نمایش درآمد و پس از آن نیز «امیری مقدم» از اساتید دانشکده مطالعات جهان که سابقه دوستی با شهید حکیم نیز داشته به بیان خاطراتی از شهید حکیم پرداخت و گفت: شهید حکیم تابع محض ولایت بود.
وی شهید حکیم را محور وحدت جهان اسلام و دو ملت ایران و عراق برشمرد.
در این مراسم همچنین کلیپی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شهید حکیم پخش شد.
در پایان این مراسم نیز لوحهای تقدیری به ظریف و سایر سخنرانان اهدا شد.