پس از صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی کانادا هم از کاهش نرخ رشد اقتصادی این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، برخی از کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که سیاستهای دولت جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا برای حمایت بیشتر از طبقه متوسط این کشور، باعث خواهد شد رشد اقتصادی کانادا تضعیف شود و این مساله میتواند در انتخابات اکتبر امسال برای دولت وی پیامدهای منفی داشته باشد.
بانک مرکزی کانادا در گزارش جدید خود پیشبینی کرده است رشد اقتصادی امسال کانادا ۱.۲ درصد باشد. سال گذشته این کشور با ثبت رشد ۳ درصدی یکی از بالاترین نرخهای رشد در بین کشورهای عضو گروه ۷ (ژاپن، ایتالیا، کانادا، آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا) را داشت.
پیشتر صندوق بینالمللی پول اعلام کرده بود به دلایل داخلی و خارجی، پیش بینی خود از نرخ رشد اقتصادی کانادا در سال ۲۰۱۹ را با ۰.۱ درصد کاهش از ۱.۶ درصد به ۱.۵ درصد رسانده است. با این حال این نهاد پولی اعلام کرده است رشد اقتصادی کانادا از سال آینده روند پر شتابتری را خواهد گرفت و به ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش خواهد یافت.
اقتصاد کانادا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ ضعیفترین رشد خود در طول ۲.۵ سال اخیر را تجربه کرده بود. طبق اعلام مرکز آمار کانادا، رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ تنها معادل ۰.۴ درصد بوده است.
از سال ۲۰۱۶، دولت ترودو با هدف حمایت از طبقه متوسط کانادا نرخ مالیات را کاهش داد و مزایای حمایتی از خانوادههایی که اخیراً دارای فرزند شدهاند را افزایش داد. ترودو که یکی از طرفداران سرسخت حمایت از طبقه متوسط است، پیشتر گفته بود باید مالیاتها بر درآمد یک درصد ثروتمند جامعه کانادا افزایش یابد.
گروهی از اقتصاددانان کانادایی از دولت این کشور خواستهاند لایحه مالیاتی را بازبینی کند و تنها مالیاتهایی را کاهش دهد که منجر به افزایش سرمایهگذاریها میشود. تقویت سرمایه گذاریها میتواند به افزایش سطح دستمزدها و رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ قاره آمریکا کمک زیادی کند.