به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دیوید کورترایت» مدیر مطالعات سیاسی موسسه کروک برای مطالعات صلح در مقالهای نوشت پس از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد نظامیان بیشتری را به غرب آسیا اعزام کند، نگرانیها درباره خطر بروز جنگ در این منطقه افزایش یافت، اما در حقیقت این جنگ اقتصادی است که مردم ایران را هدف قرار داده است.
مدیر مرکز مطالعات سیاسی موسسه کروک در بخشی از مقاله خود در پایگاه اینترنلی «اسکرول» نوشت: «مردم عادی ایران در حال پرداخت بهای تحریمهای آمریکا هستند. صادرات نفت و درآمدهای ملی در حال افت بوده و تورم در حال افزایش است و سختیهای اقتصادی روندی فزاینده یافته است. همچنین ارزش پول ملی ایران طی یک سال گذشته بیش از 60 درصد افت داشته و باعث فرسایش اندوخته مردم ایران شده است.»
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: «به نظر میرسد تنبیه مردم ایران سیاستی تعمدی باشد. وقتی که اخیرا از "مایک پامپئو" وزیر امور خارجه آمریکا پرسیده شد چگونه انتظار دارند که تحریمها رفتار دولت ایران را تغییر دهد، وی گفت که تحریمها قادر به انجام چنین چیزی نیستند و فقط پیشنهاد داد این به مردم ایران بستگی دارد که دولت خود را تغییر دهند.»
ترامپ ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریمهای متوقفشده علیه ایران را صادر کرد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.
دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنیها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهور آمریکا این کارشکنیها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.