محمد مسلمی کارگردان برنامههای کودک سیما با اشاره به آغاز پخش برنامههای ویژه کودکان از شبکه خبری «بیبیسی» بر لزوم توجه بیشتر به برنامهسازی ویژه این گروه سنی حساس تأکید کرد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد مسلمی کارگردان و بازیگر مجموعه برنامههای «عموهای فیتیلهای» در واکنش به راهاندازی بخش کودک در شبکه خبری بیبیسی گفت: بچهها همواره نیازمند خوراک فکری و روحی هستند و با توجه به اینکه شبکههای ماهوارهای فارسیزبان وارد این میدان شدهاند، ما نیاز بیشتری به تولید برنامههای کودک داریم. برنامههایی در قالبهای مختلف عروسکی، کارتونی و… که امروزه تولیدشان تقریباً به صفر رسیده و مخاطب خود را از دست دادهاند.
وی ادامه داد: صداوسیما به نوعی از نظر تولید کارهای ویژه کودکان در طول ۳۰ سال گذشته که من مشغول فعالیت هستم، بدترین روزهای خود را میگذراند و معتقدم ما با این روند ظلم بزرگی را نسبت به بچهها مرتکب میشویم.
این عموی فتیلهای بیان کرد: من خودم در حوزه کودک به شبکه نمایش خانگی آمدهام و سریال «هشتگ خاله سوسکه» را کار کردم و باید به سرمایه گذاران چنین مجموعههایی دست مریزاد گفت که سرمایه خود را برای بچهها هزینه میکنند.
باز هم پای اسپانسر در میان است!
مسلمی با اشاره به مشکلات تلویزیون برای یافتن اسپانسر برای برنامه کودک تصریح کرد: من نمیدانم چرا نباید به گونهای پیش رویم که کودک برنامههایش بدون نیاز به اسپانسر به تولید برسد و انگار برای کسی هم اهمیتی ندارد. اگر شما به برنامههای عروسکی و داستانی و انیمیشن گذشته نگاه کنید انگار برخی برنامههای شهرستان قویتر هستند.
کارگردان برنامه «فیتیلهایها» در واکنش به اینکه معمولاً گفته میشود باید برای بچهها فرهنگسازی کرد، اظهار کرد: این حرفها شعار است، بچهها در کشور ما در معرض معضلات مختلفی مثل فستفودها، اعتیاد، کار و… هستند و کسی به این نسل توجهی ندارد.
وی با اشاره به راهاندازی بخش برنامههای کودک در شبکه خبری بیبیسی یادآور شد: ما میبینیم که دیگران روی بچهها سرمایهگذاری میکنند و بچهها در آینده از نظر دینی، پوشش، مد و سبک زندگی مسیرشان عوض خواهد شد، اما در مقابل انگار کسی کودکان را جدی نمیگیرد؛ برای همین هم شاهدیم از صد سریالی که ساخته میشود، یکی هم برای بچهها نیست!
به بچهها خیانت نکنیم
این کارگردان در ادامه عنوان کرد: خود ما در حال ساخت سریالی برای شبکه دو هستیم که چندین بار متوقف شد و دیگر انگیزهای برای تولیدش نداریم. من فکر میکنم ما در تلویزیون داریم به بچهها خیانت میکنیم و باید این رویکرد اصلاح شود. هر شبکهای که میزنید کمتر سریال و برنامهای برای آنها میبینید در حالی که بیشتر باید به آنها توجه کرد، چون آنها اکنون با تبلت و دنیای دیجیتال در ارتباط هستند و قطعاً خوراکی که به آنها ارایه میکنیم باید خیلی جذابتر باشد.
مسلمی در پایان گفت: ما میدانیم که اکنون برنامه کودک نداریم، اما چرا کاری نمیکنیم و هر چقدر هم حرف میزنیم جرقهای زده نمیشود. خود من به دلیل همه این مشکلات به شبکه نمایش خانگی آمدهام و همین مسیر را ادامه میدهم، چون به نظر میرسد در آن طرف فضایی نداریم.