دبیر شورای امنیت روسیه هشدار داد، تلاش آمریکا و متحدانش برای جایگزین کردن حقوق بینالملل، تحمیل ارزشهای غربی و مداخله در امور داخلی سایر کشورها، خطر احیای جنگ سرد و تقسیم جهان به «خودی و بیگانه» را افزایش داده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه امروز (جمعه) در نشستی در برزیل با مقامات بلندپایه کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه هند، چین و آفریقای جنوبی) در زمینه مسائل امنیتی، اعلام کرد که تلاشهای آمریکا و متحدینش در جهت نادیده گرفتن حقوق بین المللی و جایگزین کردن قوانین خود به جای حقوق بین المللی شناخته شده خطر بازگشت به وضعیت جنگ سرد و تقسیم جهان به بیگانه و خودی را افزایش داده است.
این مقام بلندپایه یادآور شد: «ساختار روابط بین المللی در حال سپری کردن مرحلهای حساس و تغییر شکل است، ضمن اینکه روند شکل گیری برای ایجاد نظم جهانی عادلانه، چندان هم ساده نیست. تلاشهایی برای تغییر حقوق بین الملل بر اساس منشور سازمان ملل و روابط بین المللی به عنوان نظم جهانی بر اساس حقوق کشورها مشاهده شده است. آمریکاییها و متحدان آنها شروع به ترجیح دادن منافع ژئوپلیتیکی خود به جای حقوق و شرایط شناختهشده بین المللی کردهاند.»
دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد، تمامی این تلاشها ممکن است به از بین رفتن هنجارها و اصول جهانی شناخته شده منجر شده و جهان را به وضعیت حاکم بر جنگ سرد و تقسیم کشورها به دوست و دشمن بازگردد.
پاتروشییف یادآور شد که در جریان این تلاشها از ابزار شناخته شدهای، از اعمال تحریمهای اقتصادی یکجانبه و تلاش برای دخالت در امور داخلی کشورهای که برای غربیها مورد قبول نیستند تا مداخله مستقیم و سازماندهی کودتای دولتی استفاده میشود.
دبیر شورای امنیت روسیه از جمله وظایف پیش روی کشورهای گروه بریکس را به حداقل رساندن تهدیدات و حل و فصل مناقشات نامید. وی گفت: «روسیه از شرکای خود در این گروه میخواهدد تا در چارچوب همکاریهای بین المللی روی به حداقل رساندن خطر بروز مناقشات نظامی، تامین ثبات در عرصه موشکی و هستهای و حل و فصل مناقشات موجود در جهان متمرکز شوند.»
وی در صحبت از مسائل جهانی، منطقهای و ملی در زمینه امنیت بین المللی یادآور شد که کشورهای گروه بریکس در آستانه تهدیدات در حال رشد برای جامعه جهانی قرار دارند: ساختار روابط بین الملل هر چه میگذرد در حال پیچیدهتر شدن است، رویارویی در رابطه با توسعه ناعادلانه در جهان افزایش یافته، اختلاف بین کشورهای فقیر و غنی تعمیق شده، مبارزه بر سر منابع طبیعی و بازارهای اقتصادی و کنترل زیرساختارهای ترانزیتی تشدید شده است. در چنین شرایطی برخی کشورها، همچون گذشته، از به رسمیت شناختن واقعیات در حال تغییر در جهان خودداری کرده و تنها منافع خاص خود را دنبال مینند. تلاش میکنند تا ارزشهای مورد قبول خود را به سایر کشورها تحمیل کنند که این مسئله باعث افزایش درگیریهای قومی-نژادی، افراط گرایی، نفرت و عدم تحمل اجتماعی و مذهبی در امور بین المللی میشود.
پاتروشییف همچنین گفت که سیستم ثبات راهبردی در جهان به خاطر سیاستهای غرب در حال از بین رفتن است که چنین رویارویی امکان بروز یک مسابقه تسلیحاتی جدید از جمله در عرصه فضا را افزایش خواهد داد.