به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بین المللی در وین و رئیس هیأت اعزامی به هجدهمین کنفرانس عمومی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد که در ابوظبی برگزار شد، با اعلام انتخاب جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاون رئیس کنفرانس از گروه آسیا در آغاز این اجلاس و همچنین انتخاب مجدد ایران به عنوان یکی از اعضای کمیته برنامه و بودجه یونیدو برای یک دوره دیگر، اظهار داشت: یکی از مباحث مهمی که در رابطه با نشست امسال کنفرانس عمومی یونیدو قابل توجه است، ورود ادبیات مخالفت با تحریمها و اقدامات زورمدارانه یکجانبه در این سازمان و اسناد آن است.
سفیر کشورمان افزود: با وجود اینکه مهمترین مأموریت یونیدو توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه است، اما به دلیل مقاومت کشورهای غربی، به چالشهای فراروی کشورهای در حال توسعه به ویژه اعمال تحریمها و اقدامات زورمدارانه یکجانبه علیه بیش از ۲۵ کشور عضو این سازمان، پرداخته نشده است.
غریب آبادی گفت: در جلسات آماده سازی این دور از کنفرانس عمومی یونیدو در وین، جمهوری اسلامی ایران با همراهی و حمایت چندین کشور دیگر، بر ضرورت طرح موضوع تحریمها و پرهیز از آن در سند نهایی کنفرانس تأکید کردند. در نتیجه، بعد از مذاکرات متعدد و طولانی، یکی از بندهای بیانیه ابوظبی به این موضوع اختصاص یافت. در این بند، آمده است: «از کشورها قویا درخواست میشود تا از اعمال هرگونه اقدامات یکجانبه اقتصادی، مالی و تجاری که در مطابقت با حقوق بین الملل و منشور ملل متحد قرار ندارند و مانع دستیابی کامل به توسعه اقتصادی و اجتماعی به ویژه در کشورهای در حال توسعه میشوند، خودداری کنند».