به گفته برخی از نمایندگان مجلس، دستگاه قضا برای انجام وظایفی که بر عهده دارد با کمبود بودجه روبروست و باید بودجه این دستگاه افزایش یابد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، همه ساله و با ارائه لایحه دخل و خرج کشور از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی، برخی از دستگاهها از کمبود بودجه خود گله دارند و بر ضرورت افزایش بودجهشان تاکید میکنند و دلایلی را برای این مهم در نظر میگیرند. یکی از دستگاههایی است که به گفته برخی از نمایندگان لازم است که بودجهاش افزایش یابد، قوه قضائیه است. وکلای ملت در گفتگو با ما دلایلی را برای این مسئله برشمردند که به شرح زیر است:
نوروزی: درآمدهای قوه قضائیه باید در اختیار خود آنان قرار گیرد
حسن نوروزی با اشاره به بودجه قوه قضائیه در لایحه بودجه سال ۹۹ گفت: ما از دولت و سازمان برنامه و بودجه توقع داریم آنچه را که برای قوه قضائیه از حیث منابع در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده ایم، عملیاتی کنند.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی افزود: ما اگر نمیتوانیم منابع پیش بینی شده برای قوه قضائیه در برنامه ششم توسعه را عملیاتی کنیم، حداقل باید به نصف آن برسیم.
وی ادامه داد: در غیر اینصورت باید کاری کنیم تا درآمدهای قوه قضائیه در اختیار خود قوه قضائیه قرار گیرد یعنی درآمدهای حاصله از شورای حل اختلاف، پزشک قانونی، دادسراها، دادگاهها و ... به قوه قضائیه بازگردانده شود چراکه اگر درآمدهای قوه قضائیه به این قوه بازگردد این درآمدها کفاف امور این قوه را میدهد.
نوروزی تصریح کرد: بدون شک ضرورت دارد بودجه قوه قضائیه تقویت شود. ما اگر میخواهیم مشکلات دستگاه قضایی که برخی دادگستریهای آن استیجاری هستند رفع شود باید بودجه این قوه را تقویت کنیم.
وی بیان کرد: قطعا پیشنهاد افزایش بودجه این قوه را در زمان بررسی لایحه بودجه سال ۹۹ مطرح خواهیم کرد.
ابوترابی: قوه قضائیه برای استخدام نیروی جدید کمبود بودجه دارد
ابوالفضل ابوترابی نیز در این باره گفت: تقویت بودجه قوه قضائیه نباید مورد غفلت قرار گیرد. در حال حاضر این بودجه رشد متناسب و لازم را ندارد.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیرو گزارش بودجه شرکتهای دولتی مشخص شد که دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است و لذا امسال تصمیم داریم بخشی از این بودجه را به ۲.۹ دهم درصدی که پیشتر برای قوه قضائیه در نظر گرفته بودیم اضافه کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بودجه قوه قضائیه به هیچ عنوان کفاف ماموریتهای این قوه را نمیدهد و نمیتوان با این بودجه به فکر ایجاد ساختمانهای اداری و استخدام نیروی جدید بود.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تاکید کرد: به دنبال افزایش بودجه قوه قضائیه در مجلس هستیم و این موضوع را در زمان بررسی بودجه مورد پیگیری قرار خواهیم داد.
حاجیدلیگانی: برای استخدام کارکنان قوه قضاییه باید اعتبارات کافی در نظر گرفته شود
حسینعلی حاجیدلیگانی با اشاره به کمبود نیروی قضایی در دادگاهها و مراکز قضایی، گفت: برای رفع این مشکل، باید بودجه دستگاه قضا افزایش یابد.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، قوه قضائیه مکلف به استخدام قضات و کارکنان اداری است که باید بودجه کافی برای این کار در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: بودجه لازم برای تعیین وضعیت کارکنان قوه قضائیه در بودجه سال ۹۹ پیشبینی نشده است که برای رفع این مسئله، باید اعتبارات کافی در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قطعا در زمان بررسی بودجه سال آینده، باید این مسائل مورد توجه جدی قرار گیرد و بودجه لازم برای آن در نظر گرفته شود.
رضازاده: بودجه دستگاه قضا باید تقویت شود
حسین رضازاده با اشاره به تقویت بودجه قوه قضائیه برای انجام ماموریتها و وظایف این دستگاه گفت: بدون شک بودجه در نظر گرفته شده کفاف ماموریتهایی را که به قوه قضائیه محول شده است، نمیدهد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی افزود: البته شرایط بودجهای کشور به گونهای است که تمامی سازمانها و نهادهای اجرایی با این مشکل مواجه هستند، اما در عین حال و با توجه به ماموریتهای خطیر قوه قضاییه قطعاً بودجه این دستگاه باید تقویت شود.
وی ادامه داد: به اعتقاد بنده اگر در هر جایی بودجه کاهش داشته باشیم نباید در این بخش یعنی در بخش دستگاه قضا با کاهش بودجه مواجه شویم چرا که این موضوع تاثیر مستقیمی روی بسیاری از مسائل کلان کشور خواهد گذاشت.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بودجه دستگاه قضا تقویت شود، افزود: قطعاً در زمان بررسی بودجه سال ۹۹ پیشنهاداتی در راستای تقویت بودجه دستگاه قضا خواهیم داشت.
نایب رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس تصریح کرد: به طور ۱۰۰ درصد نیاز است بودجه قوه قضاییه تقویت شود چراکه اگر قوه قضائیه سالم داشته باشیم قطعا سیستم سالمی خواهیم داشت لذا اگر قوه قضاییه با ضعف بودجه مواجه شود این مسئله میتواند به سایر امور اثر بگذارد.
رضازاده بیان کرد: هرگونه کاهش بودجه قوه قضاییه مساوی با خسارات چندین برابری خواهد شد.
ابطحی: ضرورت افزایش بودجه دستگاه قضا برای کاهش اطاله دادرسی
محمدجواد ابطحی با اشاره به کمبود نیروی قضایی در دادگاهها و مراکز قضایی گفت: باید بودجه دستگاه قضا افزایش یابد تا اطاله دادرسیها کاهش یابد، شعب بیشتری تاسیس شود، پلیس قضایی ایجاد شود و کیفیت و کمیت مراکز پزشکی قانونی ارتقا یابد.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه بودجه این بخش بسیار کم است و باید نمایندگان به ویژه اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۹۹ و اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی تلاش کنند تا بودجه قوه قضائیه برای حل مشکلات و خلأهای این دستگاه افزایش یابد.
وی ادامه داد: قرار بود در چهار ماه ابتدای سال، ساختار بودجه اصلاح شود که نشد و اگر این اتفاق میافتاد، قطعا نهادها و دستگاههای مختلف تا این حد مشکل نداشتند.
ابطحی بیان کرد: از سال ۹۶ افراد زیادی برای جذب در قوه قضائیه پذیرفته شده اند، اما به علت مشکلات بودجهای بلاتکلیف مانده اند که باید مشکلات آنان مرتفع شود.
سلیمی: فضای پیشبینی شده برای محاکم قضایی کوچک است
اصغر سلیمی در این باره گفت: با توجه به اینکه قوه قضائیه گوش شنوای مردم در پرداختن به شکایات است لذا تقویت این قوه از حیث منابع باید مدنظر قرار گیرد.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروندههای زیادی در دادگستریها و دادسراهای کشور وجود دارد که رسیدگی به آن سنگین است، ادامه داد: نیاز است برای رسیدگی به این پروندهها شدت عمل وجود داشته باشد، اما متاسفانه کمبود فضا در دادگستریها و دادسراها این مهم را با مشکل مواجه کرده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فضای پیشبینی شده برای برخی محاکم آنقدر کوچک است که دو الی سه کارمند در یک اتاق کوچک به امور قضایی رسیدگی میکنند که این مسئله یک اشکال است.
سلیمی اظهار داشت: حتما باید برای گسترش فضای فیزیکی دادسرا و دادگستریها فکری کرد که پیش از هر کاری تامین منابع در این رابطه ضروری است.
وی بیان کرد: همچنین ما باید استخدام نیروی جدید برای قوه قضائیه را در اولویت قرار دهیم که این مسئله هم به تامین منابع مربوط میشود. اگر بخواهیم قوه قضائیه کارایی خود را حفظ کرده و درصدد برخی از مشکلات کلان قضایی برآید باید بودجه این قوه را تا جایی که میتوانیم تقویت کنیم.
در نهایت باید منتظر ماند و دید که آیا بودجه دستگاه قضا به دلایلی که نمایندگان بر آن صحه گذاشتند، افزایش مییابد یا خیر؟