ویدیویی دیگر از جدیدترین خشونت پلیس آمریکا منتشر شده است که در آن دو معاون کلانتر به یک مرد بیخانمان سیاهپوست حمله میکنند و او را با شلیک گلوله میکشند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه خشونت پلیس آمریکا علیه اقلیتها به ویژه سیاهپوستان، تصویری از یک دوربین امنیتی اداره کلانتری شهرستان «اورنج» واقع در جنوب «کالیفرنیا» نشان میدهد که دو معاون کلانتر به یک مرد سیاهپوست بیخانمان حمله میکنند و یکی از آنها به ضرب گلوله جان او را میگیرد.
روزنامهآمریکایی «لس آنجلس تایمز» در این خصوص گزارش کرد که شلیک مرگبار دو معاون کلانتر شهرستان «اورنج» در حین یک درگیری در «سن کلمنت» به یک مرد سیاهپوست بار دیگر موجی از اعتراضات را در خیابانهای آمریکا علیه خشونت و رفتارهای تبعیضآمیز پلیس آمریکا به راه انداخت.
در کلیپ ویدئویی مربوط به حادثه فوق که روز چهارشنبه هفته گذشته به وقوع پیوسته است، دو معاون کلانتر شهرستان اورنج در حال جدال با «کرت آندرس رینهولد» شهروند ۴۲ ساله بیخانمان سیاهپوست دیده میشوند که او را بر روی زمین پرتاب میکنند.
در این کلیپ ویدئویی، صدای یکی از معاونان کلانتر شنیده میشود که فریاد میزند: «او اسلحه مرا برداشت» و سپس صدای شلیک دو گلوله در ویدئو شنیده میشود.
طبق این گزارش، رینهولد در حال راه رفتن در خیابان بود که معاونان کلانتر به سمت او رفته و به دلیل راه رفتن در وسط خیابان به او تذکر میدهند و در کلیپ ویدئویی صدای رینهولد به گوش میرسد که به طور مداوم میگوید: «به من دست نزنید، به من دست نزنید».
رینهولد سپس از معاونان کلانتر میپرسد که به چه دلیل سعی میکنند به وی دست بزنند و یکی از معاونان به او میگوید: «برو آنجا بنشین!» و زمانیکه رینهولد همچنان به راه رفتن ادامه میدهد، افسران پلیس سفیدپوست وی را هُل میدهند و او را گرفته و با توسل به زور بر روی زمین پرتاب میکنند و تمام وزن خود را روی این مرد سیاهپوست بیخانمان میاندازند و بازوهای وی را محکم میگیرند و رینهولد زمانیکه سعی میکند خود را از زیر دستان این افسران پلیس بیرون بکشد، ناگهان صدایی از یکی از افسران پلیس به گوش میخورد که فریاد میزند: «اسلحه مرا برداشت، اسلحه مرا برداشت».
این کلیپ ویدئویی توسط یکی از عابران پیاده در سمت دیگر خیابان ضبط شده است و حاوی جزئیات کافی درباره صحت ادعای افسر پلیس آمریکایی نیست که فریاد میزد، رینهولد سلاحش را برداشته است.
با اینحال، ظرف یک ثانیه از فریاد افسر پلس،صدای شلیک دو گلوله شنیده میشد و صدای عابر پیادهای که این کلیپ را ضبط کرده، شنیده میشود که میگوید: «وای خدای من».
انتشار این کلیپ ویدئویی، خشم مردم منطقه را برانگیخت و به دنبال آن اعتراضاتی در محل حادثه برگزار شد و پلیس نیز با توسل به خشونت، دستکم پنج نفر از معترضان را بازداشت کرد.
معترضان با حضور در محل حادثه، شعارهایی علیه خشونت پلیس آمریکا سرمیدادند و فریاد میزدند: «تا عدالت نباشد، صلح هم نخواهد بود» و تأکید میکردند که نیازی به استفاده افسران پلیس آمریکا از زور علیه این مرد سیاهپوست نبوده است.
فعالان حقوق بشری نیز پرچمها و نوشتههایی را به دست گرفته بودند که بر روی آنها درج شده بود: « از کشتن سیاهپوستان دست بردارید» و خواستار اجرای عدالت برای رینهولد شدند.
برخی از ساکنان محل وقوع حادثه از وقوع این تیراندازی بسیار متعجب شده بودند و یکی از آنها گفت که دقایقی قبل از این حادثه، رینهولد را دیده بود.
وی درباره رینهولد گفت: «او به یک گلفروشی رفت و درخواست پول کرد زیرا گرسنه بود، سپس رفت تا چیزی برای خوردن تهیه کند و چیزی که ما بعداً فهمیدیم این بود که در خیابان مرده است».
«ناجی علی» یکی از فعالان حقوق مدنی که با خویشاوندان رینهولد در ارتباط بود، روز پنجشنبه هفته گذشته، قتل رینهولد را یک قتل غیرمنصفانه توصیف کرد.
وی در این خصوص گفت: «تنها کسی که اوضاع متشنج را آرام کرده بود،کرت (رینهولد) بود که گفت به من دست نزنید. از اول هم این قضیه (نزدیک شدن پلیس آمریکا به رینهولد) اشتباه بود».
این فعال حقوق مدنی گفت که اطلاعی از اینکه رینهولد به اسلحه پلیس دست زده، ندارد اما اگر این کار را کرده باشد، غیرعمدی بوده است و در اینباره گفت: «او از ترس جانش به اینور و آنور تکان میخورد».
این فعال حقوق مدنی در خصوص رفتار خشونتآمیز افسران پلس سفیدپوست ادامه داد: «آنها او را بخاطر پیادهروی در یک شهر ساحلی که امری معمول است، متوقف کردند. مدتهاست که سیاهپوستان شاهدند که (پلیس) از جرایم جزئی بعنوان بهانهای برای بازداشت و آزار آنها استفاده میکند».
از اوایل خردادماه که یک کلیپ ویدئویی از قتل «جورج فلوید» شهروند ۴۶ ساله سیاهپوست آمریکایی به دست افسر سفیدپوست شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا که ۹ دقیقه، فلوید را زیر زانوی خود تحت فشار قرار داده بود و اجازه نفس کشیدن به وی نمیداد، شهرهای آمریکا به صحنه اعتراضات به خشونت و رفتارهای تبعیضآمیز پلیس آمریکا تبدیل شده است و تا امروز نیز ادامه داشته است و از آن زمان کلیپهای ویدئویی مختلفی از انواع وحشیگریهای پلیس آمریکا با سیاهپوستان منتشر شده است.