یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: اسرائیل سعی میکند در عرصه شطرنج جغرافیایی - سیاسی در مناطقی که مربوط به ایران است جای پایی از خود بگذارد.
حسن هانی زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دیدار روز گذشته وزیر دفاع آمریکا و وزیر جنگ اسرائیل با محوریت موضوع ایران گفت: در واقع با توجه به اینکه روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی روابطی کاملا تعریف شده و مبتنی بر همکاریهای مشترک نظامی – سیاسی است. این دیدارها، دیدارهایی متداول بین آمریکا و اسرائیل به حساب میآید.
وی ادامه داد: در مسئله همکاری و دیدارهای بین دو رژیم چندین مسئله در حوزههای سیاسی، امنیتی و دفاعی به چشم میخورد که مهمترین مسئله،موضوع ایران و نفوذ این کشور در منطقه است.
هانی زاده تصریح کرد: نفوذ منطقهای ایران موجب نگرانی آمریکا و اسرائیل شده و این دو کشور از این که تحریمهای ظالمانه علیه ایران با این حد از فشار نتوانسته کشرمان را وادار به تسلیم کند و نفوذجمهوری اسلامی در منطقه همچنان در حال افزایش است، نگران هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا موضوع بعدی در خصوص رایزنیهایآمریکا و اسرائیل را مسئله عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی دانست و تصریح کرد: در شرایطی که بحرین، امارات و سودان روابط خود را با رژیم صهیونیستی آشکار کردند، آمریکا برای عادی سازی بین سایر کشورهای عرب و اسرائیل به شدت تلاش میکند و این کشورها را تحت فشار قرار میدهد. از سوی دیگر اسرائیل نگران این است که ایران مانع عملیاتی شدن شرایط عادی سازی اعراب و اسرائیل و همچنین مانع نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که جمهوری اسلامی علی رغم همه جریان سازیها و تحریمها به کار خود ادامه میدهد لذا اسرائیل سعی میکند در عرصه شطرنج جغرافیایی - سیاسی در مناطقی که مربوط به ایران است جای پایی از خود بگذارد.
هانی زاده در پایان این گفتگو تصریح کرد: شاهد این مدعا وقایعی است که در جنوب قفقاز و جنگ بین آذربایجان و ارمنستان رخ میدهد که در آن نقطه نیز اسرائیل و آمریکا با هدف ایجاد نگرانی برای ایران در مرزهای شمالی کشورمان بیکار نماندهاند و به دنبال آن هستند که با گسترش جنگ ارمنستان – آذربایجان درصدد بحرانی کردن مسئله هستند تا به این ترتیب جای پای اسرائیل را بر مرزهای شمالی ایران محکم کرده باشند.
به گزارش دانشجو، رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره جنگ قره باغ گفتند: جنگی که بین دو همسایه ما برقرار است حادثه تلخی است. بایستی هر چه زودتر تمام بشود. سرزمینهای آذربایجان همه باید آزاد شود. امنیت ارامنه باید محفوظ باشد. به مرزهای بین المللی نباید تجاوز شود و تروریستها هم به مرزهای ما نزدیک نشوند. اگر اینها نزدیک شوند برخورد خواهد شد