جمهوری خواهان طی یک کنفرانس تلفنی شبانه با دونالد ترامپ تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در جلسه ششم ژانویه (۱۷ دی) در کنگره را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «موریس بروکس» نماینده جمهوریخواه ایالت آلاباما در یک مصاحبه با شبکه خبری «فاکس» گفت که پنجاه قانونگذار جمهوریخواه در یک گفتگوی تلفنی همزمان با «دونالد ترامپ» و «مارک میدوز» رئیس کارکنان کاخ سفید، درباره رد پیروزی «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در جلسه ششم ژانویه کنگره به بحث و گفتگو پرداختند.
وی تاکید کرد که نظرات افراد حاضر در این گفتگو بازتابنده فقط «برخی» از اعضای کنگره درمورد به چالش کشیدن نتایج مجمع گزینندگان است که منجر به انتخاب جو بایدن دموکرات شده است.
بروکس از بردن نام سایر افراد حاضر در این کنفرانس تلفنی امتناع کرد، اما گفت، شماری از این نمایندگان کنگره با طرح تغییر نتیجه انتخابات موافقت نکردهاند.
بروکس همچنین اضافه کرد: «حرکت به سوی مبارزه با تقلب در انتخابات و سرقت آرا به سرعت در حال افزایش است. در نتیجه، تعداد افرادی بیشتری از اعتراض ما به آرای مجمع گزینندگان حمایت خواهند کرد.»
ترامپ پس از تحسین قانونگذاران جمهوری خواه حامیاش، از کسانی که پیروزی بایدن را پذیرفتهاند ابراز ناامیدی کرده و در توییتی روز سه شنبه آنها را «ضعیف و خسته» خواند.
برای اینکه اعتراضی شکل قانونی به خود بگیرد، باید به تایید حداقل یک سناتور و یک نماینده برسد، از این رو سناتور جمهوریخواه ایالت میسوری «جاش هالِی» روز چهارشنبه اعلام کرد که در جلسه هفته آینده کنگره، که قرار است آرای الکترال انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شمرده شوند، به تأیید نتایج آرای الکترال به نفع جو بایدن اعتراض خواهد کرد.
به دنبال اعلام اعتراض سناتور هالِی، شنبه شب نیز، ۱۱ سناتور جمهوریخواه کنگره خبر دادند که قصد دارند روز چهارشنبه در مراسم تایید آرای مجمع گزینندگان، تایید پیروزی «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا را رد کنند.
با وجود اینکه دادستان کل سابق ویلیام بار اعلام کرد که وزارت دادگستری مدرکی برای تایید تقلب گسترده پیدا نکرده، ترامپ بارها ادعا کرده که این انتخابات جعلی است.
اما بروکس این استدلال را رد کرده و گفته است که وکلا قادر به کشف مدارک کافی برای درستی این ادعا نبودهاند.
از سوی دیگر، ستاد انتخاباتی ترامپ از طرفداران خود خواسته تا با تماس با سناتورهای جمهوریخواه، به آنها فشار آورده تا به نتایج انتخابات در ایالتهای کلیدی در نشست روز ۶ ژانویه (۱۷ دی) اعتراض کنند.
قرار است روز ششم ژانویه نشست مجلس سنا به ریاست «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا برگزار شود و طی آن آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) درباره پیروز انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا شمارش شود.