به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا کاظمی رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها درباره آنچه تحت عنوان احتمال برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا در بازه زمانی بیش از یک روز در رسانهها مطرح شده بود توضیح داد. اواسط آذرماه بود که خبرگزاری «تسنیم» به نقل از صالح جوکار سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها نوشت: «نیازی نیست در انتخابات شوراها تمرکز بر برگزاری در یک روز داشته باشیم میتوان به هر استان بر حسب شرایط این اجازه را داد که در طول سه ماه انتخابات را برگزار کنند. برای طولانی شدن زمان برگزاری انتخابات شوراها منعی وجود ندارد و تنها باید سازوکار قانونی آن را فراهم کنیم».
حمیدرضا کاظمی رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، اما در توضیح این مطلب گفت: آنچه درباره بازه زمانی برگزاری انتخابات اشاره کردهاند تنها یک ایده است و هنوز جنبه قانونی به خود نگرفته است. کاظمی در ادامه تاکید کرد: وزارت کشور هم هنوز در این باره اعلام نظر نکرده است که آیا این امر شدنی است یا خیر.
او همچنین با اشاره به اینکه «زمانی هر سال یک انتخابات برگزار میشد و مسئولان امر احساس کردند که نوعی خستگی و دلزدگی از انتخابات بوجود آمده و هزینههای زیادی را برای کشور ایجاد میکرد»، یادآور شد: بنابر این تصمیم به تجمیع انتخابات به نحوی که در قانون آمده گرفتند تا انتخابات مجالس خبرگان و شورای اسلامی به صورت توأمان و انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در کنار یکدیگر برگزار شود اجتناب از ایجاد هزینه بیشتر و نیز جلوگیری از انتخابات زده شدن جامعه بوده است».
عضو کمیسیون امورداخلی و شوراها در عین حال گفت: با این وجود اینکه بشود انتخابات شوراها که یک انتخابات محلی است را به شکل متفاوتی برگزار کنیم یک ایده است. اینکه این انتخابات در دو یا سه روز متوالی برگزار شود و یا در طول یک ماه هر هفته چند استان انتخابات برگزار کنند هنوز در حد طرح بحث در محافل سیاسی است.
او تاکید کرد: اینطور نبوده است که وزارت کشور بگوید میتواند چنین کاری انجام دهد یا ما به عنوان هیئت نظارت رسما اعلام موضعی کرده باشیم. بنابر این هنوز سازوکاری برای برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا در بازه زمانی بیش از یک روز تعریف نشده است.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها همچنین درباره برگزاری تمام الکترونیک انتخابات شوراها با یادآوری اینکه انتخابات شوراها در دوره گذشته در ۱۳۹ شهر بصورت الکترونیک برگزار شد، در پاسخ به این سوال که «در انتخابات پیش رو با توجه به بحث همه گیری کرونا چه هماهنگیهایی با وزارت برای برگزاری الکترونیک این انتخابات صورت گرفته»، گفت: ظرفیت وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیک ظرفیت مشخصی است و در حال حاضر هم گویا امکان افزایش این ظرفیت وجود ندارد. در حال حاضر ۳۰ هزار دستگاه وجود دارد که میتواند حدود ۱۰ هزار شعبه را پوشش دهد. ما در پاسخ استعلام وزارت کشور با اصل استفاده از این دستگاهها موافقت کرده ایم. اما درباره اینکه در کجاها استفاده شوند قرار است در جلسه آتی هیئت مرکزی تصمیمگیری کنیم.
کاظمی در این باره افزود: در دوره گذشته انتخابات الکترونیک در شهرهایی برگزار شد که شوراهایی با ۵، ۷ و ۹ عضو داشتند. در این دوره هم وزارت کشور اعلام کرده که آمادگی دارد در همین حد انتخابات الکترونیک برگزار کند. ما هم با استفاده از همین ظرفیت موافقت کردهایم.