به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهندس صابر نامی، دبیرکل سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی با برنامه «دارونامه» درمود دستاوردها و چالشهای صنعت تولید مواد اولیه دارویی مصاحبه تلفنی کرد.
نامی با بیان این که تشکلهای صنفی طبق اساس نامه خود، وظیفه حمایتی از اعضا را دارند، گفت: شرکتهای تولیدکننده مواد موثره دارویی، تولیدکنندگان ملزومات بسته بندی دارویی و تولیدکنندگان مواد شیمیایی عضو این سندیکا هستند.
وی با اشاره به صدور مجوز آغاز به کار این سندیکا از سال ۱۳۷۹ اظهارکرد: این سندیکا در حال حاضر بالغ بر ۷۲ عضو دارد که ۱۳ شرکت از تولیدکنندگان ملزومات بسته بندی عضو سندیکا هستند، ۴۵ شرکت تولیدکننده مواد موثره و مابقی شرکتها هم شرکتهای تولیدکننده مواد شیمیایی هستند که در پروسه تولید دارو مصرف میشوند.
دبیرکل سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی به دستاوردهای این صنعت اشاره و بیان کرد: تا اواخر دهه ۶۰ هیچ تلاشی برای تولید مواد موثره دارویی کشور نمیشد و به عبارتی، تولید این محصولات بیشتر یک رویا و تصور بود، اما در نهایت به همت کارشناسان و توانمندی متخصصان، این صنعت را از صفر شروع کردیم.
نامی از تولید تجهیزات و مواد موثره به صورت خودکفا در داخل کشور سخن گفت و افزود: ما موفق به گسترش محصولات دارویی و تولید تجهیزات اولیه آن در داخل کشور شدیم و این افتخار بزرگی است.
وی با اشاره به خودکفایی ۷۱.۲ دهم درصدی در این حوزه با پیشرفت واحدهای تحقیق و توسعه شرکتهای تولیدکننده مواد موثره، گفت: ما در تلاشیم تا با دریافت حمایتهای دولتی، این ۷۱ درصد را بیشتر کنیم و به سمت خودکفایی صددرصدی پیش رویم.
دبیرکل سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی تصریح کرد: ما در این صنعت بیشتر از درگیری با مباحث تحریمی و فشارهای خارجی، درگیر مسائل داخلی هستیم.
نامی با اشاره به تأکید ویژه مقام معظم رهبری بر ژنریک کردن نظام دارویی در بند پنجم ابلاغیه نظام سلامت گفت: آیا کسی این فرمایش رهبری را به صورت دستورالعمل و کاربردی در کشور پیاده کرده و یا به صورت بخشنامه در حال عملیاتی کردن آن است؟!
وی واردات بی رویه مواد موثره مشابه داخلی را بعد از مشکلات تخصیص ارز، چالش اصلی همه تولیدکنندگان این حوزه عنوان کرد و افزود: ما این مواد را مطابق ضوابط و استانداردهای بین المللی تولید میکنیم، اما شاهدیم که چندین برابر نیازمان وارد کشور میشود.
دبیرکل سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی تخصیص به موقع ارز برای تأمین مواد موثره مورد نیاز شرکتهای دارویی و جلوگیری از واردات محصولات مشابه داخلی را از جمله دغدغه تولیدکنندگان و فعالان این عرصه عنوان کرد.
نامی با اشاره به تأسیس دفتر همکاریهای مشترک با دانشگاه شهید بهشتی گفت: به زودی از همه دانشجویان علاقمند به فعالیت در حوزه تحقیق و توسعه محصولاتی که در صنعت مواد اولیه هنوز به تولید نرسیده یا ایدهای برای تولید این محصول دارند دعوت به همکاری میشود.