به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو از خبرگزاری ونزوئلا، در این کشور بازگشایی مدارس به صورت حضوری از ماه اکتبر و برپایه برنامه ۷+۷ خواهد بود. در این طرح دانش آموزان و دانشجویان یک هفته به صورت حضوری در مراکز آموزشی حاضر خواهند شد و هفته بعد از آن محدودیتهای بهداشتی و قرنطینه برقر ار میشود.
«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا تاکید کرد که از سرگیری آموزشهای حضوری در تمام سطوح از ماه اکتبر (۹ مهر) خواهد بود. وی همچنین بازگشت دانش آموزان و دانشجویان به کلاسهای درس را مشروط به پیشرفت روند واکسیناسیون دانست.
در همین راستا، واکسیناسیون کودکان ۳ سال تا جوانان ۲۰ سال نیز در دستور کار دولت قرار گرفته است. به گفته رئیس جمهوری ونزوئلا، تاکنون به رغم تحریمها و فشارهای واشنگتن علیه کاراکاس، ۳۰ درصد از جمعیت این کشور در برابر کووید ۱۹ واکسینه شده اند. مادورو ابراز امیدواری کرد این میزان در ماه سپتامبر (پایان شهریور) به ۵۰ درصد و در اکتبر به ۷۰ درصد برسد و در ماه دسامبر (آذر) همه کادر آموزشی و دانشجویان و دانش آموزان به طور کامل واکسینه شوند.
در مقایسه با سایر کشورهای منطقه مانند مکزیک، برزیل، آرژانتین، کلمبیا و ... که کلاسهای حضوری در آنها به تدریج از سر گرفته شده اند، ونزوئلا به دلیل موضوع واکسیناسیون عقب مانده است و علت این تاخیر در اجرای واکسیناسیون تحریمها و سنگ اندازیهای واشنگتن علیه کاراکاس بوده که از دستیابی سریعتر این کشور آمریکای لاتین به واکسنهای موردنیاز در طول دوره پاندمی جلوگیری کرده است.
براساس اطلاعات سازمان بهداشت پان آمریکن، در حالی که شاخصهای مصونیت بخشی در دیگر کشورهای منطقه بیش از ۲۶.۶۱ درصد را نشان میدهد، این میزان در ونزوئلا ۱۱.۶۲ درصد بوده است. این وضعیت احتمال تعویق دربازگشایی کامل کلاسهای حضوری در ونزوئلا را تا تکمیل روند واکسیناسیون مطرح میکند.
اما در آرژانتین که دانش آموزان و دانشجویان کاملا به شکل حضوری در کلاسها حضور خواهند یافت، تمهیداتی در نظر گرفته شده است. اقدامات بهداشتی مانند رعایت فاصله اجتماعی ۹۰ سانتیمتر، استفاده اجباری از ماسک و تهویه مناسب و نظارت بر موارد مشکوک در دستور کار قرار گرفته است. همچنین فضای کلاسها به طور مداوم نظافت و ضدعفونی میشود و از تجمع مکرر دانش آموزان و اولیای آنها در مدارس جلوگیری میشود. این اقدامات به کاهش موارد ابتلا کمک شایانی میکند. اگرچه هنوز اغلب کودکان ونوجوانان هنوز واکسینه نشده اند.
به نوشته روزنامه مکزیکی ال فینانسیرو، در مکزیک با وجود گذشت یک هفته از بازگشایی مراکز آموزشی، شناسایی مواردی از کووید ۱۹ باعث تعطیلی موقت ۳۹ مدرسه شد. درمجموع ۸۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا در این مدارس شناسایی شده است. درصد موسسات آموزشی که در آنها موارد ابتلا به ویروس شناسایی شده ۰.۰۶ درصد است. با این وجود «دلفین گومز آلوارث» وزیر آموزش مکزیک با اندک دانستن این میزان شیوع گفت: این به ما نشان میدهد که تدابیر بهداشتی صورت گرفته خوب پیش میرود.
در همین حال، ۱۳۵ هزار و ۲۳۰ مرکز آموزشی در مکزیک برای آغاز سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ بازگشایی شده اند؛ تعداد دانش آموزانی که به کلاسهای درس بازگشته اند ۱۲ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۹۱۵ نفر است.
در ابتدای سال تحصیلی، وزیر آموزش مکزیک از والدین خواست تا فرزندان خود را ثبت نام کنند، حتی اگر تصمیم دارند که کودک خردسال خود را به مدرسه نفرستند. زیرا آمار ثبت نام نشان خواهد داد که آیا ترک تحصیل وجود دارد یا خیر.
پس از ماهها تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا و همزمان با پیشبرد واکسیناسیون عمومی در کشورهای آمریکای لاتین، دولتمردان این منطقه اقدام به بازگشایی مدارس همراه با اعمال برخی تدابیر بهداشتی لازم کردند.