رجب رحمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره روند رسیدگی به لایحه بودجه سال 1401 در کمیسیون تلفیق اظهارکرد: یکی از جدی ترین مسائلی که در روند بررسی لایحه بودجه سال 1401 باید به آن توجه داشته باشیم، موضوع حذف ارز ترجیحی است. به همین منظور کمیسیون تلفیق بر روی این موضوع به صورت جدی و دقیق کار خواهد کرد.
وی افزود: اگر قرار باشد که ارز ترجیحی به صورت کلی حذف شود، باید در زمینه موضوعاتی مانند دارو، گندم، نهادههای دامی و حمایت از اقشار ضعیف جامعه، اقدامات موثری انجام شود مکانیزم نظارت و ارزیابی قیمتها از سوی دولت تقویت شود. متاسفانه راهکار نظارت و ارزیابی در چند سال گذشته از سوی دولتها بسیار ضعیف بوده است؛ به ویژه در حوزه نهادههای دامی که شاهد برخی سوء استفادههای کلان بودیم.
رحمانی ادامه داد: بودجه سال 1401، مقداری انقباضی است و آنچنان متکی به نفت و نتایج مذاکرات ایران و 4+1 نیست؛ با این اوصاف اما احتمالا یارانه سه دهک بالای جامعه که حدود 25 الی 30 میلیون نفر میشوند در بودجه سال آینده حذف شود تا هزینههای آن صرف رسیدگی به دهکهای ضعیف جامعه، رونق تولید، توسعه کشاورزی و... شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به احتمال حذف ارز ترجیحی گندم خاطرنشان کرد: باتوجه خشکسالیهای اخیر در کشور، ناچار به واردات گندم هستیم. البته هنوز در زمینه حذف ارز ترجیحی گندم تصمیم گیری نهایی انجام نشده است؛ اما اگر بنا به حذف آن بود، حتما باید مبلغی در نظر گرفته شود تا آثار گرانی احتمالی آن در زندگی مردم جبران شود.