به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، همواره مجمع عمومی سالانه سازمان ملل یکی از مهمترین رویدادهای جهانی و بینالمللی به حساب میآید و به این دلیل است که حضور در این مجمع برای روسای جمهور و مقامات کشورهای مختلف فرصت ارزشمندی است تا از طریق تریبون مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاهها و نظرات کشور خود را بیان کرده و برای افکار عمومی جهان تبیین کنند.
بر اساس آنچه گفته شد، جمهوری اسلامی ایران نیز از طریق این تریبون بسیاری از موضوعات و مسائل مورد نظر خود را به افکارعمومی دنیا انتقال داده و میدهد.
امسال نیز رئیس دولت سیزدهم در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کرد و ملاقاتهای دو جانبهای را با مقامات عالی رتبه کشورهای مختلف حاضر در نشست مذکور انجام داده است.
دیدار با روسای جمهور فرانسه، بولیوی، رئیس شورای اروپا بخشی از گفتگوهای انجام شده رئیسی به همراه هیات ایرانی همراه وی است که در خصوص موضوعات مختلف روابط دوجانبه، منطقهای، بینالمللی و طبیعتا روند مذاکرات وین صورت گرفته است.
به بیان دیگر استفاده از دو ابزار گفتگوهای دو جانبه و سخنرانی در مجمع عمومی به منظور بیان آخرین دیدگاههای ایران در خصوص مسائل مهم حال حاضر در منطقه و جهان به منزله دیپلماسی فعال ایران در قلب نیویورک است.
یکی از دستورکارهای هیات ایرانی در نیویورک توجه دادن افکار عمومی به روند تحولات سیاسی منطقه در سوریه (حضور غیرقانونی نیروهای آمریکا و استفاده از منابع نفتی شرق و شمال آن کشور)، لبنان (بی ثباتیهای سیاسی و بحران انرژی که در آن قرار دارند)، یمن (لزوم اقدامات موثر برای جلوگیری از تداوم جنگ و جنایت علیه بشریت در آن کشور)، عراق (لزوم اتحاد میان تمامی سلایق و عقاید مختلف سیاسی و قومیتی آن کشور برای تشکیل دولت جدید)، افعانستان (تشکیل دولتی فراگیر در آن کشور و توجه به آزادیهای مدنی برای مردم افغانستان)، بحرین (سرکوب گسترده مخالفان) و طبعا وضعیت نابسمانی است که همچنان در سرزمینهای اشغالی فلسطین وجود دارد، است.
ایران خواهان این است که سازمان ملل متحد و اعضای مجمع عمومی آن سازمان بیش از گذشته نسبت به جنایات گسترده و اقدامات مستمر ناقض حقوق بشری رژیم صهیونیستی توجه داشته باشند و مانع از ادامه این سیاست از سوی مقامات تل آویو شوند.
موضوع دیگری که حتما مورد توجه و در دستورکار طرف ایرانی در نیویورک هست تاکید بر تعلل و کارشکنی آمریکا در روند مذاکرات وین است و البته توجه دادن مقامات جهان به این نکته که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، هزینه آن متوجه دولت واشنگتن خواهد بود که تحت تاثیر فشار صهیونیستها توافقی که در دسترس بود را نادیده انگاشتند.
مسئولیت پذیری جامه جهانی در قبال اعمال تحریمهای یکجانبه از سوی آمریکا علیه ایران به عنوان اقدامی ناقض حقوق بشری که لطمات بسیاری را متوجه اقتصاد ایران کرده و به طور مستقیم زندگی مردم ایران را مورد هدف قرار داده، از دیگر موضوعاتی است که هیات ایرانی در نیویورک به آن میپردازد.
پرداختن به موضوع حقوق بشر نیز یکی دیگر از دستورکارهای مهم طرف ایرانی در سازمان ملل است. ایران به عنوان کشوری که خود قربانی تروریسم است و بسیاری از مسئولین و مردم خود را در عملیات تروریستی از دست داده، امروز خواهان مسئولیت پذیری و پاسخگویی کشورهای غربی حامی گروههای مسلح تروریستی است.
در خاتمه آنکه، ایران از کشورهای اروپایی مصرانه این مطالبه را دارد که اعضا و سران گروههای تروریستی (کومله، پژاک، منافقین و...) که در خاک آنها پناه داده شده اند را باتوجه به صادر شدن «اعلان قرمز» برایشان یا اخراج کرده یا به ایران تحویل دهند.