به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ریاست جمهوری تونس امروز (شنبه) در بیانیهای اعلام کرد که «قیس سعید» رئیس جمهور تونس در حکمی کمال الفقی را به جای «توفیق شرف الدین» به عنوان وزیر کشور منصوب کرد.
توفیق شرف الدین روز گذشته (جمعه) استعفای خود را اعلام کرده بود.
وی در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که به دلایل شخصی استعفا داده و قیس سعید، شرایط او را درک و با استعفایش موافقت کرده است.
رئیس جمهور تونس از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و سپس انحلال پارلمان این کشور، بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه به رهبری راشد الغنوشی این کشور رو به رو شد، آنها این اقدامات را یک «کودتای تمام عیار» به شمار میآورند.
مخالفان سعید وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند، اما سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
سعید ۱۱ بهمن ماه نیز با نه بزرگ مردم تونس و احزاب مختلف این کشور روبه رو شد، به طوری که بر اساس گزارش هیأت عالی مستقل انتخابات این کشور، میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی این کشور، طبق آمار رسمی، از ۱۱.۴ درصد در دور اول و ۱۱.۳ درصد در دور دوم تجاوز نکرد.
احزاب و گروههای سیاسی تونس با اشاره به کم رمق بودن دور دوم انتخابات، آن را نشانه پشت کردن مردم به برنامههای سیاسی قیس سعید رئیس جمهور دانسته و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شدند.
سعید، اما اعلام کرد که علت مشارکت پایین مردم این است که شهروندان به این علت که نهادهای پارلمان در طول ۱۰ سال گذشته، دولت را دستکاری کرده اند، برایشان دیگر اهمیت ندارد.