به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور عصر امروز در آیین تکریم و معارفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان همدان با بیان اینکه کانون به عنوان یک سرمایه ملی و یا حتی بینالمللی در سطح دنیاست که به صورت متمرکز با موضوع کودک و نوجوان به مدت ۶۰ سال فعالیت میکند اظهار کرد: در بررسی کشورهای مختلف دنیا نمونهای شبیه کانون نداریم و اگر هم باشد با معیارهای کانون بسیار فاصله دارد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از کشورهای دنیا به صورت پراکنده و در سطح محدود فعالیتهای اندکی مانند کتاب خوانی شروع شده است افزود: این در حالی است که کانون کتابخانههای سیار بسیار غنی دارد که در دسترس کودکان در سراسر کشور قرار میگیرد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور به تولید ۳ هزار اثر فاخر در حوزه کتاب اشاره و تشریح کرد: ۲۰۰ اثر به زبانهای مختلف دنیا در کشورهای متعدد منتشر شده که این سرمایه بزرگی است.
وی با اشاره به فعالیت کانون در حوزه فیلم و انیمیشن نیز گفت: تولید در این حوزه به بیش از ۳۰۰ اثر میرسد که آخرین اثر فیلم «بچه زرنگ» بود که به عنوان اثر برگزیده در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر حضور یافت.
* رتبهداران کانون در المپیاد نجوم
فلاح به فعالیت کانون در حوزه نجوم نیز اشاره کرد و افزود: جزو معدود کشورهایی هستیم که نجوم را از حوزه کودک و نوجوان شروع کرده و اولین رصدخانههای ثبت شده در ناسا متعلق به کانون بوده و حتی افرادی که در المپیاد نجوم رتبه آوردهاند عضوی از اعضای کانون بوده و در همین کانون جذب و تربیت شدهاند.
وی به برنامه کانون برای ورود به علوم جدید، چون رباتیک و هوافضا پرداخت و اظهار کرد: کانون توجه به حوزه علوم جدید داشته به طوری که آخر فروردین ماه یکی از نوجوانان عضو کانون به نمایندگی از دیگر نوجوانان به صورت زنده با فضانوردان چینی ارتباط گرفته که این مهم انگیزه و شوق جدی در نوجوانان ایجاد میکند.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور خاطرنشان کرد: در سالها و ماههای اخیر شاهد برنامه و سرمایهگذاریهای گسترده دشمن بر روی کودکان و نوجوانان بودهایم و بارها این هشدار را داده بودیم که باید اتفاقات جدی در این حوزه رخ دهد به نحوی که برنامههای جدید فراتر از آموزشهای رسمی و آموزشی داشته باشیم و این عقب ماندگیها را با تلاش مضاعف جبران کنیم.
* استفاده از فناوری و تکنولوژی روز دنیا، ماموریت جدی و در اولویت کانون
وی به بهرهگیری از فضای مجازی به شکل مطلوب و درست به شیوههای مختلف و قرار دادن آن در سبد زمانی کودکان و نوجوان در استفاده از گوشیهای هوشمند و بازیهای یارانه اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا سهم کانون را در استفاده از فناوری و تکنولوژی روز دنیا، رسانه و فضای مجازی افزایش دهیم و این ماموریت جدی و در اولویت کانون در سال ۱۴۰۲ است.
فلاح با تاکید بر اینکه شروع پروژه کانون پلاس به عنوان یک پروژه برای اجرای زیست بوم دیجیتال حوزه کودک و نوجوان اضافه کرد: باید فضای زیستی سالم با همه ابعاد و با همه اقتضائات طراحی کنیم.
وی با بیان اینکه کانون تا به امروز مخاطبش کودک و نوجوان بوده، اما باید با حفظ این موضوع باید بتوانیم والدین را هم درگیر کنیم به نحوی که برای والدین هم برنامه داشته باشیم تصریح کرد: کانون حالت ایستایی داشته و بچهها به کانون مراجعه میکردند، ولی باید متناسب با جامعه خودمان را به کودک و نوجوان برسانیم در غیر این صورت باید شاهد از دست رفتن فرصتها باشیم.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور گفت: باید هر کجا تجمعی از کودک و نوجوان بود خودمان را به آنها برسانیم و نقش آفرینی کنیم همچنین طرح کانون-مدرسه به عنوان یک طرح تعاملی را در سال جدید به صورت ملی پیگیری خواهیم کرد.
* تولید ۳۰۰ اسباب بازی و وسایل سرگرمی در کانون پرورش فکری
وی در ادامه یکی دیگر از برنامههای کانون را بر باز بودن درهای کانون به روی کودکان و نوجوانان و استفاده از ظرفیتهای مردم نهاد در کانون به کمک مربیان خواند و تأکید کرد: کانون مصمم به ورود در عرصه کنشگری نوجوانان در عرصه اجتماعی، فعالیت گسترده نوجوانان و ایجاد حلقه ارتباطی بین آنها با مدیریت مراکز کانونها و زیر نظر مربی است.
فلاح در یان بخش به بیش از یک هزار مرکز در سراسر کشور و ۴۰ هکتار کتابخانه اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰۰ اسباب بازی و وسایل سرگرمی در کانون پرورش فکری تولید شده که همگی سرمایههای بزرگی برای کشور محسوب میشوند.
وی به فعالیتهای خوب کانون در استان همدان در سالهای اخیر پرداخت و تشریح کرد: کتابخانه سیار استان جزو بی نظیرترین کتابخانههای کشور است و کانون همدان باید به عنوان قطب این فعالیت در سطح کشور مطرح شود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کشور در پایان از زحمات خانم ضرابی زاده مدیر اسبق کانون پرورش فکری کانون و نوجوان استان همدان قدردانی و خواستار توجه و اهتمام ویژه مدیر جدید کانون به ظرفیتهای مختلف استان و کاربردی کردن آن در کانون شد.