به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رییسجمهور کشورمان عصر امروز چهارشنبه همزمان با روز جهانی ارتباطات در آیین افتتاح ۶ پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اجرای این طرحها و بهرهبرداری از این دستاوردها را مایه افتخار توصیف و تصریح کرد: دنیای امروز، دنیای ارتباطات و اطلاعات است.
رئیس جمهور افزود: دستاوردهایی مثل برق و تلفن نیز از دستاوردهای فناورانه بشری است، اما اولاً فراگیر شدن آنها زمان بسیاری به طول انجامید، ولی فناوریهای ارتباطی خیلی سریع فراگیر شدند و دوماً فناوریهای ارتباطی همه لایههای زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار دادهاند و امروز جزو متن زندگی انسان شده است.
رئیسی با اشاره به اهمیت پیشرفت در عرصه فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تا چندی قبل در عرصه فناوری ارتباطات صرفاً مصرف کننده بود، اما امروز با تلاش مجاهدانه دانشمندان جوان کشور در حوزههای سختافزاری، نرمافزاری و مغزافزاری به پیشرفتهای بسیار خوبی رسیدهایم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به بازید خود از نمایشگاه دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری گفت: آنچه امروز در این نمایشگاه و نیز در جریان افتتاح پروژههای اجرا شده مشاهده کردیم که حاصل ضمیمه کردن دانایی به توانایی است، بسیار قابل تقدیر و مایه امیدواری بود، اما قطعاً تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی باقی مانده است.
رئیسی در ادامه با قدردانی از زمینهسازی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مشارکت موثر و سازنده تشکلهای تخصصی و فعالان بخش خصوصی در تصمیمسازی و تصمیمگیری فعالیتهای این عرصه خاطرنشان کرد: احساس مشارکت واقعی فعالان و متخصصان عرصه فناوریهای ارتباطی در فعالیتهای این بخش، احساس بسیار سازندهای است که اندیشه و انگیزهای آنان را در راه رشد و تعالی این عرصه به کار میگیرد.
رئیس جمهور اضافه کرد: این مشارکت سازنده تاکنون نیز باعث ایجاد رقابت سالم و سازنده در مسیر ارتقای کیفی دستاوردهای این بخش شده و این همان چیزی است که در همه عرصههای کشور به آن نیاز داریم. دولت باید در جایگاه هدایت، حمایت و نظارت قرار گیرد و زمینه مشارکت واقعی و سازنده بخش خصوصی در همه فعالیتها فراهم شود.
رئیسی در ادامه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی به لزوم توجه به فعالیتهای دانشبنیان و فناورانه گفت: رهبری تاکید دارند که پیشرفت کشور در گرو کارهای دانشبنیان است. اگر نگاهی به همین کشورهای همسایه و نزدیک خود بیاندازیم خواهیم دید که برخی از آنها به خوبی ارزش و اهمیت فعالیتهای دانشبنیان در پیشرفت و درآمدزایی پی برده و در این عرصه گامهای خوبی برداشتهاند.
وی گفت: مقام معظم رهبری از دولت انتظار دارند که بخش خصوصی، تشکلها، فعالان حوزههای مختلف و نخبگان این عرصه به کار گرفته شوند.
وی ادامه داد: با مشارکت واقعی بخش خصوصی در انجام کارها، اندیشه و انگیزه آنها در مسیر رشد و ارتقا به کار گرفته میشود.
رییس جمهور با بیان اینکه رقابت سالمی در جهت ارتقای کیفیت بین فعالان عرصه ارتباطات در کشور ایجاد شده، تاکید کرد: از جلوههای مردمی دولت این است که بخش خصوصی را پای کار بیاورد. دولت نقش هدایت، حمایت و نظارت را بر عهده دارد.
رئیسی با اشاره به اینکه برخی از کشورها به میزان درآمد نفت ما، از حوزه اقتصاد دیجیتال درآمد دارند، گفت: رشد اقتصادی در حوزه دیجیتال از ۶/۲ به ۷/۵ درصد رسیدیم، اما نباید به این میزان قانع باشیم.
وی افزود: در شبکه ملی اطلاعات تا قبل از دولت سیزدهم، ۲۳ درصد رشد داشتیم، اما اکنون به ۶۰ درصد رسیدهاست. شبکه ملی اطلاعات به میزانی که از دقت آن کاسته نشود باید تسریع یابد و به سرانجام برسد.
رییس جمهور گفت: طبق آمارها، دولت الکترونیک تا ۳۰ درصد رشد داشته، اما افزایش آن را ندیدیم. کشورهای مختلف در هوشمندسازی نظام اداری در حال رقابت با هم هستند.
رئیسی ادامه داد: ۹۵ درصد دستگاهها به سامانه دولت هوشمند متصل شدهاند، اما فقط ۵۰ درصد فعالیتشان در این سامانه بهصورت هوشمند انجام میشود که میزان کمی است. حداکثر ظرف یکماه آینده تمام دستگاهها به سامانه دولت هوشمند بپیوندند و هیچ دستگاهی در این سامانه غایب نباشد.