به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - سید رضا میرجعفری، اولین برنامه تصویری حسینیه دانشجو با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد صدارت روحانی فعال در رسانه و کار جهادی برگزار شد. وی در ابتدا با تشریح مسئله تبلیغ با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه پشت صحنه تبلیغات دشمن را باید شناخت و در تبلیغ به مبانی فکری جبهه مقابل حمله کرد و همچنین نقش مبلغین برای تبیین در هیئات گفت: امروز با وجود فضای مجازی به واسطه گوشی های هوشمندی که دست مردم هست در صورت مطرح شدن شبهه تفاوتی بین روستا و شهر تهران نیست.
مبلغ دیگر نباید خودش را به موضوعی محدود کند و نیاز است که میدان را بشناسیم و بعد صحبت کنیم. باید پشت صحنه را هم بشناسیم وقتی در یک روستا نشستیم اگر کسی پرسشی کند و اهل رسانه باشیم می دانیم عقبه این شبهات و سوالات کجاست؟ بنابراین نیاز است تا شبهه ها را مبلغ به شکل فراگیر شناسایی کند و این نیاز به یک رصد مداوم و مستمر دارد.
مثلا در سال ۸۸ وقتی در میدان هفت تیر صحنه درگیری بود میدیدیم دو طرف به سمت هم سنگ پرتاب میکردند و درگیری بود و وسط میدان افرادی بودند که مشغول بحثهای داغی بودند و برخی هم با ایمیل یا در فضای مجازی محتواهایی را منتشر میکردند، وقتی خوب نگاه کردیم دیدیم شبهاتی که ایجاد شده این همان شبهاتی هست که شهید مطهری و امثالهم در سال ۵۷ پاسخ دادند. وقتی مطالعه کامل باشد متوجه میشویم که همه اینها پاسخ دارند و با به روزرسانی قابل پاسخگویی هستند.
این روحانی فعال رسانه با بیان اینکه اگر مبلغ هر شب در مسجد با مردم در ارتباط باشد باعث بیدار نگاه داشتن مردم می شود با انتقاد از مدیریت رویه هیئات و مساجد گفت: از مسجد دچار انشعاب برای ایجاد هیأتهای بزرگ شدیم که همین امر باعث خالی شدن مساجد محلی و هیئات محلی شد. اتفاق مهمی که محرم داشت دور هم جمع شدن همسایه ها و افراد محله بود و امروز باید از خالی شدن سنگرها مراقبت کنیم. جنگ رسانه ای دشمن استمرار دارد پس ما هم نیاز به استمرار تبلیغ داریم.
صدارت در ادامه افزود: استمراری که از آن در مسجد حرف زدیم باید در فضای مجازی هم اتفاق بیفتد اما یک نگاه بدی دوستان به فضای مجازی دارند که برخی میگویند: اینجا جای منبر نیست و فضای مجازی را در حد یک صحبت یک طرفه می دانند. شبکه اجتماعی که جوانان را به حرکت در می آورد و خصلت اصلی آن تعامل است و باید نگاهمان این باشد که محل زندگی ماست و بعضا پیش می آید که افراد رو به روی ما می گویند: شیخ اینجا چه کار میکنی؟ فضای مجازی یک منبر یک طرفه نیست شما در فضای حقیقی هم با شبهات رو به رو هستید. عدم استمرار ما در فضای مجازی این است که نگاه شبکه ای به موضوع نداریم و اگر تبلیغ یا تبیینی می خواهیم کنیم اگر این نباشد کار مفیدی پیش نمی رود.
در ادامه برنامه حسینیه دانشجو بخشی از سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد از کتاب خون آورد خوانده شد: مثلا اگر گفتند انقلاب امام حسین، نباید به نظرمان گنده تر بیاید از اینکه بگوییم قیام امام حسین، پیامبر درباره امام حسین و امام حسین می فرماید: «الحسن و الحسین امامان؛ قاما و قعدا» هر دو امامند، چه به پا خیزند یا بنشینند...
صدارت در مورد تکلیف گرایی و رابطه آن با موضوع امامت و ولایت در این بخش گفت: امام در حال تربیت ما برای تکلیف مداری است و درکتاب انسان 250 ساله هم تأکید بر تکلیف گرایی امام و تربیت امت بر این اساس است و مختصرش می شود این حدیث پیامبر (ص) که می فرماید: الحَسَنُ و الحُسَينُ إمامانِ قاما أو قَعَدا خروج امام نه خروج به معنای اغتشاش و شورش است نه به حال خود واگذار کردن امت است و قیام امام را باید در این راستا فهم کرد. در فضای مجازی هم باید بر همین مبنا کنشگری کرد اگر تکلیف داریم صحبت کنیم مصداق «قیام» است و اگر بنا بر «قعدا» باشد باید سکوت کنیم.