محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: جریان اصلاحطلب به یک تکثر غیرقابل اجماع رسیده و این تکثر به حدی است که کف و سقف اصلاحطلبی را از یکدیگر دور میکند.
وی افزود: اصلاحطلبان در قالب حزبی بصورت کنونی به خاطر اختلاف امکان اجماع ندارند. همان طور که درسالهای ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ شاهد آن بودیم.
وکیلی تصریح کرد: احزاب معروف به تحولخواه در جبهه اصلاحات یا بیحرکت و آتش به اختیار شدهاند و یا خواهان عدم حضور هستند. اما احزاب محافظهکار مثل کارگزاران و ندای ایرانیان خواهان حضور و مشارکت حداکثری هستند.
این فعال اصلاحطلب گفت: به رغم وجود اختلاف بین جریان اصلاحطلبان با موضوع انتخابات، اما بخش گستردهای از اصلاحطلبان و یا متمایل به اصلاحطلبی در پیش ثبت نام، نام نویسی داشتهاند. اما هیچ نشانهای از بخشهای حاکمیتی که نشاندهنده استقبال از انتخابات رقابتی باشد، مشاهده نمیکنیم.
وی ادامه داد: اگر وضعیت انتخاباتی به همین شکل باشد؛ ممکن است نیروهای آتش به اختیار اصلاحطلبی که خودجوش ثبت نام کردهاند هم در مرحله نهایی انصراف خواهند داد.
وکیلی تاکید کرد: اگر بخشهای مختلف حاکمیتی واقعا اراده انتخابات حداکثری دارند، این اراده باید در رفتارشان مشاهده شود.
وی با اشاره به هدف اصلاحطلبان برای تصاحب ۱۷۰ کرسی مجلس گفت: با تکثر غیر قابل اجماعی که در جبهه اصلاحات میبینیم در بهترین حالت ۳۰ تا ۴۰ نفر با تمایلات اصلاحطلبی از شهرستانها رای بیاورند. با تداوم این شرایط امکان رقابت در کلان شهرها وجود نخواهد داشت.
وکیلی در پایان افزود: آقای لاریجانی زمین بازی خود را ریاست جمهوری میداند. فکر نمیکنم به دنبال ارائه لیست باشد. البته ممکن است مشوق نیروهای باشد که بصورت انفراید در انتخابات شرکت کنند. مگر این که ائتلافهای اعتدالی- اصلاحطلبی در کشور شکل بگیرد که در آن صورت لیستی با محوریت و حمایت لاریجانی-روحانی ارائه خواهد شد که احتمال آن کم است.