به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۲۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور فشارخون بالا دارند، گفت: غربالگری کنترل این بیماریها در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
حسین فرشیدی افزود: فشارخون بالا (پرفشاری خون) عامل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سایر بیماریها بوده، بطوریکه ۹۰ درصد علت دیالیز بیماران، این عارضه است.
این مسئول در وزارت بهداشت تاکید کرد: باید همزمان به دنبال کنترل دو بیماری فشارخون و دیابت باشیم که بزودی بسیج ملی غربالگری این بیماریها آغاز میشود.
وضعیت نگران کننده افزایش بیماریهای غیرواگیر
وی اظهار داشت: روند ابتلا به بیماریهای غیرواگیر به دلیل تغذیه نامناسب، استعمال مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان، افزایش وزن و چاقی، کم تحرکی، استرس، آلودگی هوا و ... در کشور رو به افزایش و نگران کننده است و ضرورت دارد برای پیشگیری از بیماریها و همچنین تحمیل هزینههای سنگین بیماریها بیماریابی به دقت انجام شود و به شکل مداوم، بیماران را بررسی و رصد کنیم.
فرشیدی تصریح کرد: بیش از ۴۰ درصد مرگ و میرها در بیماریهای غیرواگیر ناشی از بیماریهای قلبی است و اگر این بیماری کنترل نشود هزینه بسیار زیادی به فرد و جامعه تحمیل میشود. یک بیمار دچار سکته قلبی اگر به موقع عمل نشود، باید همیشه دارو مصرف کند یا پیوند قلب شود که حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد و به ارتقای نظام سلامت آسیب میزند.
وی با اشاره به اینکه اجرای سراسری برنامه پزشکی خانواده در جهت پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر نقش موثری دارد، گفت: اکنون ۹۳ شهر به برنامه پزشکی خانواده متصل شدهاند و افرادی که از این طریق و سیستم نظام ارجاع در مراکز درمانی بستری شوند، خدمات رایگان دریافت میکنند.