به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا نجفپور کردی؛ مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان امروز در نشستی با خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین مطالبه معلمان مبتنی بر نظرسنجی از یک میلیون و ۶۰۰ هزار عضو، تحقق ارزش مالکانه و شفافیت صندوق بوده است.
وی افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان با تمام شرکتها و هلدینگها، ۴۴۰۰ میلیارد تومان سود کسب کرد و این عدد برای نخستین بار، بالاترین است و نسبت به سال گذشته ۲۲۰ درصد رشد داشته است.
رئیس صندوق ذخیره فرهنگیان درباره ارزش مالکانه تصریح کرد: این موضوع بهصورت آزمایی اجرا شد و امروز در مرحله انعکاس واقعیتها به معلمان هستیم که هر فرد چه میزان سهم از صندوق دارد و برگههای سهام به آنها ارائه میشود.
نجفپور کردی گفت: امروز بیش از ۴۵ درصد افراد در مدیریت صندوق و هلدینگها از فرهنگیان هستند و اکنون اطلاعات مالی تمام شرکتها در صندوق ذخیره منعکس است و تمام مدیران صندوق میتوانند از وضعیت تمام شرکتها مطلع شوند.
وی با اشاره به اصلاح پرتفوی سرمایهگذاری تصریح کرد: در بخش پتروشیمی سیاستگذاری شفاف و برنامهریزی دقیق در صندوق انجام شد و خروج از حوزه سرمایهگذاری با ریسک بالا و ورود به حوزههای پربازده جزو اقدامات بود و بر همین اساس خروج از برخی حوزههای صنعتی اتفاق افتاد همچنین ماشینسازی اراک را در بخش گرفتن پروژههای ملی تقویت کردیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: سبک مدیریتی صندوق را از کنترل مالی به کنترل استراتژیک سوق دادیم و امروز هیچ شرکتی حق ندارد بگوید صندوق مسیر خود را طی میکند و ما تابع قانون تجارت هستیم، اما به تمام شرکتها اعلام کردیم، صندوق یک زنجیره در هم تنیده و هدفدار است بنابراین ما باید در محیط پیرامونی پاسخگوی عملکرد یک شرکت باشیم.
نجفپور کردی گفت: وقتی ما شرکت بیمه معلم یا صنایع آموزشی را داریم باید در بحث بیمه یا خرید تجهیزات از شرکتهای زیرمجموعه صندوق اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته، ماهها طول میکشید که یک معلم پس از بازنشستگی مطالبه خود را از صندوق ذخیره دریافت کند، افزود: هماکنون کمتر از یک ماه این مطالبه پرداخت میشود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به ارائه خدمات لیزینگی به فرهنگیان عضو صندوق گفت: برای ارائه خدماتی چندین ماه مذاکره کردیم تا حداقل ۵ میلیون تومان در ماه خدمات اعتباری در اختیار معلمان قرار دهیم و این رقم متناسب با حقوق فرهنگیان افزایش پیدا میکند تا بتوانند کالاهای مصرفی و اساسی زندگی خود را تامین کنند، این اعتبار به صورت وام قرض الحسنه بدون سود است.
نجفپور کردی درباره ارائه خدمات به معلمان در حین اشتغال تصریح کرد: اگر از سود بخواهیم به معلمان شاغل پرداخت کنیم، نظام مالی پیچیدهای نیاز دارد و یک معلم باید مبالغی را در طول خدمت واریز کرده باشد تا در بازنشستگی بتواند دریافت کند و الان پس از بازنشستگی، ۶۰ میلیون تومان پرداخت میکنیم و نمیتوان در طول دوران خدمت آن را پرداخت کرد البته میتوان سود اقتصادی که همان ارزش مالکانه است را پرداخت کرد که در این موضوع در گذشته ضعف داشتیم.
نجفپور کردی در پاسخ به پرسشی درباره صحت یا عدم صحت پرداخت حقوقهای نجومی در برخی هلدینگهای صندوق گفت: اقداماتی برای شفافسازی انجام دادیم و در آینده نزدیک، وضعیت حقوق و دستمزد تمام کارکنان صندوق و شرکتهای زیرمجموعه در اختیار هیئت مدیره و مدیران قرار میگیرد همچنین در حوزه پرداختها شاهد بودیم هر فردی در هر شرکتی اعدادی را که خودش تشخیص میدهد را به افراد پرداخت میکرد مثلا میگویند فلان فرد، چون تخصص دارد میتواند حقوق بالا حتی بیشتر از مدیرعامل بگیرد!
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: در گذشته ۸۰ درصد پرداخت و کنترل حقوق در اختیار صندوق ذخیره نبود، اما در حال حاضر اعلام کردهایم که هیئت مدیره، هلدینگها و مدیران حق ندارند برای خود حقوق تعیین کنند همچنین پرداخت حقوق اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل تابع قانون تجارت و ملاحظات در بعد روانی است.
وی افزود: از زمانی که بنده آمدم، برای هر فردی که در اطرافم بود ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از افرادی که در گذشته بودند، حقوق تعیین کردم البته حقوقها در صندوق در مقایسه با حوزه صنعت بالا نیست، اما در مقایسه با آموزش و پرورش که حقوق معلمان ۱۰ تا ۱۵ میلیون است، بالاست.
نجفپور کردی درباره اضافهکار بالای یکی از معاونان صندوق هم متذکر شد: این اضافه کار رقم ۲۸۸ میلیون تومان برای ۱۸ ماه اضافه کار بود و ۵۵ درصد حقوق واقعی را به این فرد پرداخت کردیم بنابراین جزو حقوقهای نجومی نبود با این حال ارکان صندوق تصمیم به جا به جایی این مدیر گرفتند.