امیر جعفری دارنده مدال نقره مسابقات وزنه برداری در مسابقات پاراآسیایی هانگژو در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو در رابطه با شرایط میزبانی کشور چین و سطح مسابقات گفت: به واسطه برگزاری ادوار مختلفی از مسابقات مانند پارالمپیک، المپیک، آسیایی و پاراآسیایی در کشور چین شرایط میزبانی به صورت حرفهای بود و تفاوتهای زیادی با مسابقات جهانی و پارالمپیکهایی که در آنها حضور داشتم داشت.
مسابقات یکسال به تعویق افتاد و همین موضوع در جاهایی به نفع ما و در بعضی جاهای دیگر به ضرر ما بود، اما در نهایت نتیجهای که کاروان به دست آورد نتیجه تاریخی و ماندگاری است و تکرار آن هم کاری سخت است.
او درباره حریف چینی خود که توانست مدال طلای مسابقات پاراآسیایی را کسب کند نیز عنوان کرد: وزنه بردار کشور چین بعد از پارالمپیک به تیم چین اضافه شد و طی دو یا سه مسابقه قبلی که با آن رقابت کردم خیلی نزدیک به یکدیگر بودیم، ولی طی یکسالی که مسابقات به تعویق افتاد باعث شد وزنه بردار چینی افزایش رکورد چشم گیری داشته باشد و تبدیل به یکی از چهار، پنج ورزشکاری شود که در طول تاریخ رکوردهای خوبی را ثبت کردند.
جعفری در رابطه با آمادگی بیشتری که در مسابقات جهانی داشت افزود: من در مسابقات جهانی که در شهریور و شهر دبی برگزار شد از آمادگی ۱۰ یا ۱۵ درصدی بیشتری برخوردار بودم.
او در ادامه خاطرنشان کرد: به واسطه اینکه مسابقه جهانی جنبه مهم تری برای کسب سهمیه و رنکینگ برای ورود به مسابقات پارالمپیک دارد، اکثر ورزشکاران نیروی خود را برای آن مسابقه گذاشته بودند.
او درباره عملکردش تصریح کرد: متاسفانه بعد از آن مسابقات دچار سرماخوردگی شدم و زمان زیادی را نتوانستم تمرین کنم و همین موضوع باعث شد از آمادگی کامل خود فاصله بگیرم، ولی خدارو شکر با کمک آقای توکلی از نظر رکوردی تغییر چندانی نداشتم، ولی امکانش بود اگر آمادگی مسابقات جهانی را داشتم وزنه و رکورد بهتری را ثبت کنم.
با حمایت فدراسیون پارا المپیک برای تمامی ورزشکاران شرایطی را برای ما به وجود آوردند که برای این مسابقات ۴۰۰ روز در اردو حضور داشتیم و بیست اردوی بیست روزه داشتیم.
جعفری در رابطه با برنامههای مربوط به آماده سازی خود برای مسابقات پارا المپیک پاسخ داد: مسیر مسابقات پاراوزنه برداری برای کسب سهمیه مقداری سختتر از دیگر رشتهها است و باید در فاصله زمانی دو المپیک در پنج گام شرکت کنیم و جزو هشت نفر اول قرار بگیریم.
این موضوع مقداری کار را برای ما سخت میکند. سه گام را تاکنون گذرانده و دو گام مانده که برای ابتدای سال ۲۰۲۴ است.
با برنامه ریزی که فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک برای ما انجام داده است در این مسابقات حاضر خواهیم بود تا در نهایت سهمیه ما کامل شود برای حضور در مسابقات پاریس.
امیدوارم در این دو مسابقه هم نتایج خوبی را بگیرم و به صلاحدید کادر فنی افتخار عضو تیم اعزامی به پارالمپیک پاریس را داشته باشم.
وی درخصوص اصلیترین رقیبان خود هم اظهار داشت: ورزشکار چینی سرآمد است و در رنکینگ با اختلاف در رتبه نخست قرار دارد، پس از آن من در جایگاه دوم قرار دارم و رقابت خوبی را با رنکهای سه و چهار خواهم داشت.
جعفری در رابطه با تقدیم مدال خود به مادر خود نیز عنوان کرد: خانواده در این شانزده سال که به صورت حرفهای در حوزه ورزش هستم بسیار مرا حمایت کردند و پدرم یازده سال پیش فوت کردند و در کنار خانواده و همسرم، مادرم بسیار برای من زحمت کشید و از کودکی همراه من بودند و دوست داشتم مدالی به ایشان تقدیم کنم به پاس زحماتی که برایم کشیدند.
وی در پاسخ به سوال انتظاراتی که از مسئولین دارند تصریح کرد: مسئولین و جامعه ورزشی ما باید بپذیرند ورزش اول ما ورزشهای پارالمپیکی است مانند پاراوزنه برداری، والیبال نشسته و پارادومیدانی؛ هر میزان که از این ورزشها حمایت شود نه تنها مالی بلکه از نظر امکانات، تجهیزات و پشتیبانیها جای دوری نمیرود و نتایج پاراآسیایی نشان دهنده این است که اگر حمایتهای لازم صورت گیرد قطعا نتایج بهتری هم کسب خواهد شد و هم جامعه بازخورد مثبتی از این افتخارآفرینیها میگیرد.
او درباره مشکلات ورزشکاران پاراالمپیکی گفت: متاسفانه بیشتر ورزشکاران پارالمپیکی از نظر مالی دچار مشکل هستند و برای تهیه اولین و کمترین نیازهای ورزشی خود به مشکل میخورند.
او در ادامه تصریح کرد: نمیخواهیم پاداش و مبالغ نجومی برای ورزشکاران در نظر گرفته شود، ولی اگر پاداشی هست برای پیروزی در مسابقات است نه برای باخت.به ورزشکارانی که در مسابقات پاراآسیایی هانگژو موفق به کسب مدال نشدند پاداشی تعلق نمیگیرد، ولی متاسفانه در برخی رشتههای خاص باخت هم برای ورزشکار پاداش به همراه دارد در حالی که اصلا نیازی به این پاداشها هم ندارند.
او در ادامه تصریح کرد: احساس میکنم اگر جهت حمایتها به پارالمپیک و رشتههای مدال آور المپیک برگردد نمایش خیلی خوبی را در پاریس شاهد خواهیم بود.
جعفری در رابطه با عملکرد کادر فنی نیز اظهار داشت: از سال ۲۰۰۷ عضو تیم هستم، ولی تا کنون چنین ارتباط نزدیکی بین کادر فنی و ورزشکار و تعامل بین آقای توکلی به عنوان یک قهرمان بزرگ با ورزشکار دارد را شاهد نبودم.
او در ادامه تصریح کرد: در بحث نتیجه هم در مسابقات جهانی گرجستان رتبه اول را کسب کردیم، در مسابقات جهانی دبی هم نتیجه خوبی گرفتیم و دو مدال را طبق پیش بینی آقای توکلی در مسابقات هانگژو به دست آوردیم که میتوانست بیشتر هم باشد.
قهرمان پاراالمپیک گفت: به نظرم نتیجه خوبی را گرفتیم و این مسیر تا پاریس به همراه آقای توکلی نتایج بهتری را میتواند به ارمغان بیاورد.
وی در رابطه با مسائل مربوط به شغل و بیمه ورزشکاران بیان کرد: اکثر ورزشکاران شغل و درآمد ثابتی ندارند، ورزشکاران حرفهای به واسطه حضور در تمرینات و اردوهای دراز مدت نمیتواند شغلی را برای خود داشته باشند مانند سه سال گذشته که هر ماه حدود ۲۰ الی ۲۵ روز در اردو حضور داشتیم و در نهایت نمیشود شغل ثابتی داشته باشد.
در مورد بیمه هم ورزشکار سالهای زیادی در تیم ملی حضور دارد و بعد از بازنشستگی در ورزش نه بیمه مناسبی دارد و نه حقوق بازنشستگی مناسبی، در این مورد هم وزیر ورزش و جوانان قولهایی دادهاند که این مسئله حل خواهد شد.
از سوی دیگر صندوق حمایت از قهرمانان که متولی پرداختی یا بیمه ورزشکاران است، مبلغی ناچیزی را پرداخت میکند که نه میتوان گفت حقوق است، نه مستمری و نه کمک هزینه.
حتی بعد از سه سال که ورزشکاران از توکیو بازگشتند هنوز ریالی دریافت نکردهاند.
جعفری در بخش پایانی صحبتهایش گفت: دوست دارم بیشتر به مسائل مربوط به ورزشکاران پارا پرداخته شود، چون ورزش اول ما ورزش پارالمپیک است، چون تعداد مدالها، نتایج و رکوردهایی که ثبت میشود نمیخواهم مقایسه کنم، ولی با تلاشهای مضاعف و چند برابر نسبت به ورزشکاران المپیکی انجام میشود.
وزنههای سنگین، رکوردهایی که در پرتاب وزنه و نیزه ثبت میشود و نتیجههای فوق العادهای مانند والیبال نشسته و بسکتبال میگیرند قابل ستایش است و باید دیده شود.
کسی اولویت اولش مسائل مالی نیست زمانی که وارد ورزش پارالمپیکی میشود. همه میخواهند برای کشور تاریخی و بزرگ ایران نتیجه خوب کسب کنند و امیدوارم طبق گفته رئیس جمهور نگاه یکسانی بین ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی باشد.
انتهای پیام/