محمد رضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: یکی از مشخصههای مجلس یازدهم جوانگرایی بود که به نسبت مجالس دیگر خوب شکل گرفت؛ محمد باقرقالیباف رئیس مجلس هم به طور طبیعی که دوره اول ریاست وی بود، موفق بودند. میتوان گفت برای دوره اول خیلی خوب بود؛ وی افزود: مجلس یازدهم به دلیل این که فراکسیون اقلیت قدرتمند نداشت و همه مجلس فراکسیون اکثریت را تشکیل میداد، منسجم نبود. این را به خود آقای قالیباف هم گفتم.
نظر بنده در مورد نظارت شورای نگهبان استصوابی است
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهارداشت: این که در مورد تایید نشدن صلاحیت عنوان عدم احراز صلاحیت به کار میبرند از نظر بنده حرف خوبی نیست. اصلاحطلبان بر روی اصل صلاحیت، رد شدن برخیها و نظارت استصوابی بحث دارند.
وی ادامه داد: تفسیر شورای نگهبان از اصل قانون اساسی این است که نظارتش استصوابی است نه استطلاعی و قانون مجلس هم دلالت بر نظارت استصوابی دارد. بنده هم نظر استصوابی دارم.
باهنر ابراز داشت: در بسیاری از کشورها شورای نگهبان ندارند و به جای آن دادگاه قانون اساسی دارند و بلاخره کاندید بررسی میشود که صلاحیت ورود به مرکز تصمیمگیری قدرت را دارند یا خیر.
وی اضافه کرد: اگر در آمریکا یک سوسیالیست کاندید شود کاری میکنند که تا هفت نسل بعدی او را ضایع میکنند. چرا که در آمریکا سوسیالیست بودن یک حرف ضد حکومتی است.
حجاریان و علویتبار که از گزینه خیابان حرف میزنند صالح نیستند
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخشی دیگر از صحبتهای خود اظهارداشت: شورای نگهبان و هیئتهای نظارت باید کمی با سعه صدر با مسائل برخورد کنند.
وی افزود: در زمان انتخابات دروغ، شایعه، تهمت و طومار زیادی منتشر میشود و یک دروغ کوچک ملاک احراز عدم صلاحیت نیست.
باهنر ادامه داد: اگر شخصی فتنهگر یا برانداز یا نظام جمهوری اسلامی را قبول نداشت و یا جاسوس بود که دیگر معنای سعه صدر را شامل نمیشود. اینها رقیب و دشمن نظاماند و هسته سخت نظام با آنان برخورد میکند.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری اظهارداشت: حجاریان و علویتبار که از گزینه خیابان حرف میزنند حتما صلاحیتی برای حضور در مجلس ندارند. میتوانم اسم صد نفر را ببرم که صالح نیستند. اما این که بگوییم هر کس که اسمش اصلاحطلب است صلاحیت ندارد، غلط است.
در ایران نزدیک به ۲۰۰ حزب داریم
با هنر با ااشاره به این نکته که در ایران نزدیک به ۲۰۰ حزب داریم ابرازداشت: تعداد زیادی از آنها یک برگه در کیف یک خانم یا در جیب یک آقا هستند. یعنی فعال نیستند. نزدیکی انتخابات فعال میشوند و میروند با هم جبهه تشکیل میدهند.
وی افزود: یکی از روئسای جبههها میگوید پس از راهیابی نماینده یک حزب زیر مجموعه جبهه ما به پارلمان، دیگر به حزب و جبهه کاری ندارند و هر کاری که خودشان بخواهند انجام میدهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براین نکته که حزب تشکیلات سیاسی است که موضع روشنی دارد گفت: در اول انقلاب در حزب جمهوری اسلامی ۵۰ یا شاید ۱۰۰ کلاس برای روشن کردن مواضع حزب برگزار میکرد. وقتی حزب قوی نداریم، مردم مجبورند اشخاص را آزمایش کنند.
وی افزود: حوزه انتخابیهای سراغ دارم که در ۱۱ دوره ۱۱ نماینده به مجلس معرفی کرده و هیچ نمایندهای را تکرار نکرده است. به این دلیل که مجبورند اشخاص را آزمایش کنند.
باهنر ابراز داشت: اگر حزب قوی باشد، مردم در نهایت پس از سی سال تشخیص میدهند که باید چه حزبی را انتخاب کنند.
۸۰ درصد وقت نمایندگان صرف مسائلی میشود که طبق قانون وظیفه آنها نیست
وی ادامه داد: ۸۰ درصد وقت نمایندگان صرف مسائلی میشود که طبق قانون وظیفه آنها نیست، یعنی حداکثر ۲۰ درصد وقت و توان نماینده صرف مسائل قانونگذاری میشود. علت هم مشخص است، چون حزب نداریم شخص نماینده بالاجبار مسئول رسیدگی مسائل مردمی است.
باهنر اضافه کرد: این مسائل باعث میشود گاهی قوانینی تصویب شود که انجام آن از عهده دولت خارج است.
احزاب ما جزیرهای و جبهههای ما ژلهای است
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهارداشت: احزاب ما جزیره کوچکاند و جمع آنها (جبهه) که هر روز نامی را برای خود انتخاب و سپس نام دیگری را جایگزین میکند. جبهه ژلهای است و این موضوع به مجلس هم رسیده است به طوری که نماینده روزی چپی و روزی راستی است. روزی موافق وزیر و روز دیگر مخالف آن میشود.
وی با تاکید براین نکته که در یک جمله؛ ما حزب نداریم ابرازداشت: گاهی برخیها فکر میکنند با حزب پرتعداد میتوانند مقابل نظام بایستند.
باهنر اضافه کرد: برخی رئیس جمهورها پس از انتخاب میگفتند من فکر نمیکردم انتخاب شوم. به کابینه هم فکر نکرده بودم. جلوتر برویم تا یکسری آدمهای خوب برای کابینه پیدا کنیم. یک رئیس جمهور باید قبل از انتخاب ۲۰۰ شخص قوی (به اصطلاح بنده) سردار حکمرانی خوب در چنته خود داشته باشد.
به روحانی رای ندادم و باز هم رای نمیدهم
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در بخشی دیگر در گفتوگوبا خبرگزاری دانشجو گفت: سال ۹۷ علاقمند بودم یک کارنامه ۴۰ ساله عادلانه و عالمانه منتشر کنیم. کارهایی که نظام اسلامی در این سالها انجام داده کارهای بسیاری خوبی بوده است. از توسعه جادهها تا کارخانهها و غیره... این کارها را چه کسانی کردند؟ ۱۲ دولت گذشته و ۱۰ مجلس گذشته تحت زعامت امامین انقلاب این توسعه را رقم زدند.
وی ادامه داد: هر کدام از پیشرفتها را برخی از دولتها انجام دادهاند. ما نباید مسائل را سیاه و سفید ببینیم.
باهنر در خصوص جریان اعتدال که در دولت روحانی حاکم بود اضافه کرد : به روحانی رای ندادم و اگر مجدد کاندید شود باز هم رای نمیدهم. اما بی انصاف هم نیستم که کارهای خوب را نبینم.
اصولگرایان روز آخر مثل شرکت سهامی لیست میبندند
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار داشت: حرکت من به این سمت بوده که اصولگرایان به لیست واحد برسند. به خصوص اطلاع دارم که اصلاحطلبان با اعتدالیون به لیست واحد میرسند و اگر در مقابل اصلاحطلبان لیست واحد و منسجم نداشته باشیم خودمان به سمت شکست رفتهایم.
وی اضافه کرد: رقیب اصلاحطلبانم و به آنها رای نخواهم داد. اما از لیست واحد آنها استقبال میکنم، لازمه رقابت، وحدت و لیست مشترک اصولگرایان است که مشارکت را بالا خواهد برد و تحلیل من این است که اصولگرایان روز آخر مثل شرکت سهامی لیست خواهند بست.
باهنردر پایان تاکید کرد: ما نباید توقع داشته باشیم همه مثل ما فکر کنند. میل بنده به بالا رفتن مشارکت است و این تنگ نظری است که فکر کنیم مشارکت درحدی باشد که ما رای بیاوریم کافی است قطعا پشت سر حساسیت رهبر انقلاب در موضوع مشارکت منطق است و باید مشارکت بالا را بر رای آوردن خودمان ترجیح دهیم.