حسن اکبری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ زهره عرب زاده، پیرامون اقدامات محیط زیست در معاونت طبیعی و تنوع زیستی اظهار داشت: معاون ما در کشور حدود ۱۹.۵ میلیون هکتار منطقه حفاظت شده داریم که در چهار عنوانِ پناهگاه حیاط وحش، منطقه حفاظت شده، اثر طبیعی ملی و پارک ملی، مناطقی هستند که مستقیما تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست هستند.
وی افزود: متولی اصلی حیات وحش در کل کشور نیز سازمان محیط زیست است، ولی در مناطق ٤ گانه ذکر شده ما علاوه بر حیات وحش مسائل پوشش گیاهی، عرصه، بستر و اکوسیستم را هم حفاظت میکنیم.
وی درباره جاده کشیهای بی رویه در مناطق حفاظت شده بیان کرد که ماهیت ورود به طبیعت، بر هم زدن چشم اندازها و آسیب به پوشش گیاهی و خاک به محیط زیست آسیب وارد میکند، اما راه سازی در برخی مناطق اجتناب نا پذیر است و بخشی از این آسیبها را باید پذیرفت، اما نکته اینجاست که باید جلوی ایجاد جادههای متعدد و بدون تمهیدات محیط زیستی گرفته شود.
دکتر اکبری در رابطه با تخریب کوهستانها توسط کوهنوردان و طبیعت گردها اضافه کرد: متاسفانه کوهها و کوهستانها در کشور ما متولی مشخص و واحدی ندارند. کوهنوردان برای کوهنوردی از دستگاه خاصی مجوز دریافت نمیکند و مسیر مشخصی برای آن وجود ندارد و این اشکال هست، چون کوهستانها جز حساسترین اکو سیستمهای ما هستند و بخش عمده آب کشور به عنوان مهمترین مؤلفه طبیعی ما در کوهستانها تولید میشوند که این مسئله باید حل شود.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کوهنوردان هم به دو بخش تقسیم میشوند که کوهنوردان حرفهای واقعا رعایت میکنند، ولی کوهنوردان غیر حرفهای و تازه کار که ما بیشتر آنها را بی راهه نورد یا آفرود سوار میشناسیم که به دنبال مسیرهای هیجانی هستند باید فکری برای آنها کرد.
اکبری در آخر تصریح کرد: مسائل مدیریت سگهای ولگرد به عهده وزارت کشور است و ما فقط در آن کمیته همکار هستیم. ما در وحله اول ابتدا باید مدیریت پسماند را برابر قانون درست انجام دهیم تا غذای کمتری در اختیار سگهای ولگرد قرار گیرد هم اینکه فرهنگ سازی درستی در شهرها انجام شود که مردم به سگها غذا ندهند. چون تا زمانی که غذا باشد سگها زادآوری میکنند. طبیعت و حیواناتی که خداوند آفریده یک مجموعه یکپارچه هستند و هر حیوانی نقش خودش را در طبیعت به درستی اجرا میکند، تکثیر بعضی گونهها در طبیعت به دلایل کمبود غذا خود به خود کنترل میشود و وقتی ما خارج از قانون طبیعت غذا در اختیار حیوانات قرار میدهیم به او اجازه میدهیم که خارج از قانون طبیعت زادآوری داشته باشد و تعادل طبیعت را بهم بزند.