به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و هیئت همراه با حضور در سازمان ثبت احوال کشور ضمن بازدید از مرکز رصد جمعیت کشور، با تقدیر از عملکرد سازمان ثبت احوال کشور در ایجاد این مرکز گفت: سازمان ثبت احوال کشور دارای اطلاعات بسیار ذی قیمت در حوزه جمعیت و وقایع حیاتی است و نیاز است با ارتباط دوسویه دستگاهها و نهادهای اجرایی، از این دادههای جمعیتی استفاده گردد.
دکتر ظریف افزود: ارتباط کدپستی و نشانی اشخاص با کد ملی اتفاق بسیار بزرگی در کشور است که برای بسیاری از برنامههای کلان آینده و تصمیم گیریهای ملی، موثر و یاری دهنده خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هر چه اطلاعات دقیقتر باشد در تصمیم گیریهای مثمر ثمر خواهد بود بیان داشت: اقدام شاخص سازمان ثبت احوال کشور در ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور باعث میشود تا اطلاعات آمار جمعیتی به صورت شفاف در اختیار مردم و مسئولین قرار گیرد و بتوانند بر اساس واقعیتها صحبت کنند و تصمیم بگیرند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت و جایگاه دادهها و اطلاعات جمعیتی عنوان کرد: اطلاعات و تحلیلهای آماری سازمان ثبت احوال کشور، باعث ایجاد نگاه درست در تصمیم گیریهای دولت و برنامه ریزیهای کلان کشور میگردد و جلوی بسیاری از معضلات گرفته خواهد شد.
معاون راهبردی رئیس جمهور در ادامه این بازدید با حضور در نشست شورای راهبردی سازمان ثبت احوال کشور، در جمع معاونین و مدیران ستادی گفت: تلاش و زحماتی که در سازمان ثبت احوال کشور کشیده میشود توسط همه مردم دیده میشود، زیرا تمامی افراد از بدو تولد تا هنگام فوت با این سازمان در ارتباط هستند.
دکتر ظریف با بیان اینکه مردم ولی نعمتان ما هستند گفت: باید به گونهای تلاش کنیم که در راستای رضایت مردم باشد و مراجعین پس از دریافت خدمت خود با رضایت کامل از این سازمان خارج شوند.
دکتر هاشم کارگر معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال در ابتدای این نشست با اشاره به تاریخچه سازمان ثبت احوال گفت: سازمان ثبت احوال کشور با ۱۰۶ سال قدمت در ارائه خدمات به عموم مردم، دارای پایگاهی با دادههای ثبتی جمعیت است که این دادهها مبنایی برای برنامه ریزی و تصمیم گیری در کلان کشور خواهد بود.
وی با اشاره به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیان داشت: موضوع جمعیت طی سالهای اخیر به دلیل ابلاغ و اجرای سیاستهای جمعیتی در کشور نمود بیشتری داشته است، اما ضعف بزرگ در حوزه اطلاعات جمعیتی نحوه محاسبه آمارهای جمعیتی بود که بر مبنای سرشماریهای گذشته و به صورت برآوردی از سالهای قبل صورت میگرفت.
دکتر هاشم کارگر با اشاره به اهداف ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور در ثبت احوال اظهار داشت: سازمان ثبت احوال کشور بر اساس وظایف قانونی در تولید و انتشار آمارهای جمعیتی و بر اساس دادههای ثبتی وقایع حیاتی ولادت، وفات، ازدواج و طلاق و بر اساس شماره ملی ایرانیان نسبت به ایجاد انبار داده اطلاعات جمعیتی اقدام و برای نمایش دیداری و آسان اطلاعات و سهولت در تحلیل دادهها مرکز رصد جمعیت را راه اندازی نمود تا با ارائه اطلاعات شفاف و قابل دفاع، تمامی دستگاههای حاکمیتی و دانشگاهها بتوانند در تصمیم گیریها و تحلیلهای خود از آن استفاده نمایند.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال با اعلام آمادگی در همکاری با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری افزود: عدم بهره گیری از اطلاعات و دادههای ثبتی میتواند صدمه بسیاری به تصمیم گیریهای کلان کشور وارد کند و موجب عدم برنامه ریزی صحیح گردد، لذا ضرورت دارد دستگاهها با استفاده از اطلاعات موجود در مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال برنامه ریزی و تصمیم گیری نمایند.
معاون وزیر کشور در پایان با اشاره به مصوبه اخیر هیئت محترم وزیران در خصوص موضوع نشانی گفت: با پیگیریهای صورت گرفته، مرجع نشانی اشخاص حقیقی سازمان ثبت احوال معرفی شد که این امر موجب میگردد تا اطلاعات هویتی ایرانیان در کنار نشانی قرار گرفته و پایگاه جامعی از اطلاعات هویتی و جمعیتی مکان محور برای برنامه ریزی کلان و منطقهای در موضوع مهاجرتها ایجاد شود.
وی در پایان آمادگی سازمان ثبت احوال کشور را برای همکاری مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اعلام داشت.