به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آخرین وضعیت و نحوه خدمات رسانی به مردم در برخی ادارات استان کرمان و نیز چالشها و مشکلات پیش رو در نشست تعاملی مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس با جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان در سالن کنفرانس دیوانمحاسبات کرمان، بررسی شد.
در این نشست مدیر کل کار، مدیر کل تامین اجتماعی، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مدیر عامل شرکت گاز و دیوان محاسبات به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
ثبت ۸۵ درصدی تعهد اشتغال
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این نشست طی سخنانی به موضوع کمبود کارمندان و مشکلات چارت سازمانی این نهاد پرداخت و بیان کرد: اداره کل کار کرمان تنها ۳۱۴ پست مصوب دارد که پاسخگوی نیازها نیست.
علیرضا ابراهیمی از ثبت ۸۵ درصدی تعهد اشتغال استان در سامانه ملی رصد خبر داد و اظهار کرد: در استان کرمان بیش از ۵۲ هزار واحد کارگری فعال و ۵۰۰ هزار کارگر فعالیت دارند.
او با گلایه از تاخیر در پرداخت تسهیلات اشتغال اعلام کرد:تنها ۱۵ درصد از تسهیلات اشتغال در استان جذب شده است؛ جذب این تسهیلات در کرمان از میانگین کشوری بسیار پایینتر است.
سخنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز به بیان چالشهای تأمین پزشکان در مناطق محروم پرداخت.
مرتضی هاشمیان گفت: با توجه به گستردکی حوزه فعالیت، سهمیههای محدود پزشکان پاسخگوی نیازها نیست و این امر مشکلاتی را در ارائه خدمات اولیه حوزه سلامت به وجود آورده است.
او با بیان اینکه این دانشگاه در ۹ شهرستان استان کرمان فعالیت میکند، صراحتا بیان کرد: طبق شواهد تمایل پزشکان به دلیل مسائل مالی و نبود جذابیت کافی، برای کار خصوصا در روستاها و شهرهای کوچک، کاهش یافته است.
اظهارات مدیرکل تأمین اجتماعی
سپس مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمان نیز با اشاره به سیمای عملکرد این نهاد و چالشهای آن بر ضرورت تحول در ساختار و خدمات تأمین اجتماعی تاکید کرد.
محمود شیخشعاعی، به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۱ پرداخت و اعلام کرد: این سیاستها در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی در ۹ بند ابلاغ شد، اما طبق شواهد متأسفانه تاکنون بسیاری از آنها از سطح کاغذ فراتر نرفته است.
او تاکید کرد: انتظار میرود نمایندگان مجلس برای تحقق این سیاستها تلاش و پیگیری نمایند تا این نهاد بتواند خدمات بهتری به جامعه ارائه دهد.
وی با بیان اینکه پرداخت حقوق بازنشستگان و هزینههای درمان در استان کرمان به دلیل ناترازی مالی و رکود اقتصادی، با مشکلات جدی مواجه است، اعلام کرد: ماهانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق بازنشستگان و هزینههای درمان در استان مورد نیاز است.
تشریح اقدامات شرکت گاز
در ادامه مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان نیز با اشاره به تداوم اقدامات توسعهای این نهاد، بر لزوم توجه بیشتر به حل مشکلات تامین مالی لازم برای اجرای پروژهها شد.
محمدرضا سلیمانی تاکید کرد: در سطح ۲۵ شهرستان استان ۸۵ شهر وجود دارد که تاکنون گازرسانی به ۸۳ شهر را به اتمام رسیده است.
او با اشاره به پوشش ۷۷ درصدی گاز رسانی به مناطق شهری و روستایی استان، بیان کرد: از مجموع ۳هزار و ۸۸۱ روستای قابل گازرسانی، تاکنون ۲ هزار و ۳۴۹ روستا به شبکه گاز متصل شدهاند.
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان گفت: در دهه فجر امسال گازرسانی به ۲۷۱ روستا و ۲۵۱ واحد صنعتی برنامهریزی شده است.
لزوم توجه به توسعه استان وحل مشکلات مردم
همچنین در ادامه نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در نشست مشترک مجمع نمایندگان استان با مدیران اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کرمان، با اشاره به اینکه مناسفانه در برخی شرکتهای فعال در استان پرداخت ۱۰ نوع حقوق متفاوت صورت میپذیرد که این اقدام مصادق بارز بیعدالتی است، همچنین گفت: امنیت جانی و شغلی کارگران باید در اولویت مدیران شرکتها و صنایع باشد.
شهباز حسنپور با اشاره به موضوع تسهیلات بانکی نیز اعلام کرد: از این پس هر بانکی که در پرداخت تسهیلات مصوب قانونی، تأخیر داشته باشد، پیگیری ترک فعل مدیرانش صورت خواهد گرفت.
حسنپور همچنین در نشست با مدیران دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: استان کرمان در برخی شاخصها دچار افت شده است؛ هدفگذاری آن گونه باشد که تا پایان دولت، سهم کرمان در تولید دارو و تجهیزات پزشکی به ۴۰ درصد برسد، نه اینکه متاسفانه این شاخص از ۳۵ درصد به ۲۰ درصد تنزل پیدا کند.
او تصریح کرد: متأسفانه تفکر حاکم بر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مانع تعامل سازنده با بخش خصوصی و خیران است و این رویکرد باید اصلاح شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس همچنین در پایان از کندی پیشرفت پروژهها و ترک فعل برخی از مدیران استان انتقاد کرد.
حسنپور با اشاره به لزوم توسعه همه جانبه استان، اعلام کرد: باید در سطح استان از مدیران قوی، متخصص و صاحب تجربه، شجاع و جسور استفاده شود.