به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و قبلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی صبح امروز 21 فروردین با حضور حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهور، سیمیندخت مولاوردی، سیدرضا صالحی امیری وزیر ارشاد و جمعی از اهالی فرهنگ در این کتابخانه برگزار شد.
غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه کتابخانه ملی جایگاه خاصی در منطقه دارد، گفت: مدیریت صالحی امیری بر این سازمان هم نکات ضعف داشت و هم نقاط قوت. در این مدت سه سال مدیریت به گونهای بود که الان کمتر اندیشمندی است که به کتابخانه نیامده و از منابع بهره نبرده باشند. تشکیل شورای راهبردی از سوی صالحی امیری یکی از اقدامات مفید بود. در این مدت سه سال هیچ موضوعی در زمیته سازمان نبود که مطرح کنیم و صالحی امیری پیگیری نکند.
وی ادامه داد: افزایش مجموعه کتابخانه ملی و افزایش سطح رفاه کارمندان کتابخانه از دیگر اقدامات صالحی امیری در دوره مدیریتش بود.
کتابخانه محدث قمی هم با پیگیریهای صالحی امیری و نهاوندیان قرار است به مجموعه کتابخانه ملی منتقل شود. همچنین با پیگیریهای صالحی امیری متوجه شدیم که یک ایرانی مقیم آمریکا علاقهمند است که مجموعه نفیس خود را به ایران منتقل کند. اینها شمهای از فعالیتهای اخیر رئیس قبلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بود.
آشنا در ادامه این مراسم با بیان اینکه تاریخچه کتابخانه ملی تاریخچه هویت ملی ماست، به روسای سابق این سازمان اشاره کرد و گفت: شناخته شدهترین رئیس کتابخانه ملی که از وزارت ارشاد به اینجا آمد متاسفانه در این جلسه حضور ندارد. پس از او چریکی اندیشمند مسئولیت این کتابخانه را برعهده گرفت. روزی وزیر ارشادی، رئیس کتابخانه ملی شد و روزی دیگر، رئیس کتابخانه ملی، وزیر ارشاد شد.
وی ادامه داد: اجرای قانون دسترسی آزاد به اسناد و اطلاعات بدون داشتن سازمان اسناد و کتابخانه شجاع امکان نداشت. امروز همسو با بزرگترین مراکز اسناد در جهان، میتوان به اسناد در سازمان اسناد دسترسی یافت.
آشنا به بروجردی و سابقه فعالیتهای او اشاره کرد و افزود: او تربیت شده مکتب شهیده صدر است. خانم بروجردی تربیت شده دست بنتالهدی صدر و فعال سیاسی و اجتماعی مطرح است. خانم بروجردی خواهر و همسر شهید است. همه ما امروز یاد دکتر عمید معتمدی؛ آن جوانی که جامعه در بهره بردن از او ناکام بود، هستیم. او بیشترین تلاشها را کرد که سازمانهای مردمنهاد شکل بگیرد. بروجردی یک اسلامپژوه جدی است. حضور او را به سازمان خوشآمد میگویم.
احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه در دورههای مختلف کتابخانههای بزرگی داشتیم، گفت: مناطق دیگر جهان در این حوزهها از ما وام گرفتند و اینطور نیست که کتابخانه و کتاب رهآورد دوره مدرنیته باشد. در گذشته حتی برای مساجد هم کتابخانه میساختتد؛ ارزش و اهمیت کتاب برای معنیبخشی به زندکی به گونهای بود که در جوار مکانهای مقدسی مانند مسجد قرار داشت. برخلاف امروز که برای مساجد، آشپزخانه هم میسازند اما کتابخانه نه.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به سابقه اشرف بروجردی افزود: خانواده بروجردی، خانواده اهل علم هستند. بروجردی در عرصههای علمی و اجتماعی حضور داشته و دارد. شاید بروجردی اولین رئیس خانم کتابخانه در کشور باشد که به این سمت منصوب شده است.
مسجدجامعی همچنین در ادامه با اشاره به اهمیت کتابخانه ملی گفت: افرادی چون کامران فانی، پوری سلطانی، عزیز طباطبایی و بزرگان دیگری در این مجموعه فعالیت کردند و صالحی امیری به ظرفیت معنوی اینجا افزودند و به اندیشمندان و پژوهشگرانی که مهجور بودند، پرداختند. گاهی از من میپرسند که اگر کتابخانه خوب است، چرا شما نیامدید؟ من توفیق این را نداشتم که به اینجا بیایم. همه مقدمات فراهم شده بود. تاخیر در بررسی استعفای من از شورای شهر و در نهایت حادثه پلاسکو سبب شد که در شورا بمانم. آتشسوزی پلاسکو مهمترین اتفاق شهری در سالهای اخیر بود. ماندن من در این شرایط وظیفه اخلاقی بود و باید برای حفظ حقوق شهروندان، میماندم.